Ελλάδα

Βασιλόπουλος: «Ματς-κλειδί αυτό στη Βιτόρια»

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα, μετά τη νίκη του επί του Πανελληνίου με 90-70. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ κατά διαστήματα κόντρα στους «Ολυμπιονίκες» και πλέον προετοιμάζονται για την πρεμιέρα τους στο "ΤΟΠ 16" της Ευρωλίγκας. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της WIND (wind.com.gr) για το ματς με την Κάχα Λαποράλ και τόνισε: «Tο ματς στη Βιτόρια είναι κλειδί για την πρόκριση και την πρωτιά».

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα, μετά τη νίκη του επί του Πανελληνίου με 90-70. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ κατά διαστήματα κόντρα στους «Ολυμπιονίκες» και πλέον προετοιμάζονται για την πρεμιέρα τους στο "ΤΟΠ-16" της Ευρωλίγκας. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της WIND (wind.com.gr) για το ματς με την Κάχα Λαποράλ και τόνισε πως «το ματς στη Βιτόρια είναι κλειδί για την πρόκριση και την πρωτιά».

Η περσινή εμπειρία από το ΤΟΠ-16 τι σας δίδαξε;

«Μας δίδαξε πως αν καταφέρεις σε αυτή τη φάση να τερματίσει πρώτος, τότε ανοίγει ο δρόμος για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ. Πιστεύω πως αν καταφέρουμε να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας για τα προημιτελικά, τότε θα κάνουμε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισΉ μας στο Φάιναλ Φορ, που θα γίνει στο Παρίσι».

Άρα, αν σκεφτούμε πως ο Ολυμπιακός και η Κάχα Λαμποράλ είναι τα φαβορί του ομίλου, το ματς στη Βιτόρια είναι ιδιαίτερα κρίσιμο;

«Εμείς και η Κάχα Λαμποράλ είμαστε τα φαβορί του ομίλου και τα μεταξύ μας παιχνίδια θα κρίνουν πολλά. Το παιχνίδι στη Βιτόρια είναι "κλειδί" και με νίκη θα αποκτήσουμε τεράστιο βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει της συνέχειας. Βέβαια, τα παιχνίδια είναι έξι και θέλουν όλα προσοχή, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας με εκτός έδρας νίκη στην πρεμιέρα του "ΤΟΠ-16" και μάλιστα στην έδρα του άλλου φαβορί του ομίλου».

Και πώς θα έρθει αυτή η νίκη κατά τη γνώμη σου;

«Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι από το πρώτο δευτερόλεπτο. Θα πρέπει να παίξουμε άμυνα, να βάλουμε τους εαυτούς μας κάτω από την ομάδα και να τα δώσουμε όλα μέχρι να ακουστεί η κόρνα της λήξης. Αν τα κάνουμε όλα αυτά, θα φτάσουμε πολύ κοντά στη νίκη».

Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, τι έχει αλλάξει φέτος στην ομάδα;

«Φέτος παρουσιαζόμαστε ακόμη πιο έμπειροι, πιο γεμάτοι ως ομάδα και γενικότερα είμαστε καλά ψυχολογικά. Υπάρχει βάθος στον πάγκο, έχουμε όλοι μεγάλο κίνητρο και πάθος και επειδή έχουμε καταφέρει να πάρουμε ορισμένες μεγάλες νίκες, όλα δείχνουν διαφορετικά. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Άλλωστε, δουλεύουμε πολύ και αυτό φαίνεται νομίζω. Στόχος μας είναι κάθε μέρα να γινόμαστε όλο και καλύτεροι και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στα ματς που κρίνουν τίτλους».

Το ματς που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο είναι στις 20 Φεβρουαρίου. Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το σκέφτεστε καθόλου;

«Θα έλεγα ψέματα αν απαντούσα όχι. Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αφού πρόκειται για παιχνίδι που δίνει τίτλο. Το σκεφτόμαστε, αλλά μέχρις εκεί. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μεσολαβούν μέχρι τότε και δεν πρέπει να αποπροσανατολιζόμαστε».

Εσύ σε τι κατάσταση είσαι; Το πρόβλημα με τη μέση σου ανήκει πια στο παρελθόν;

«Είμαι σε τρομερή κατάσταση. Νιώθω σούπερ και έχω αρχίσει σιγά σιγά να ξεχνάω τι πέρασα την προηγούμενη χρονιά. Αισθάνομαι πολύ καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσω να δουλεύω σκληρά. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x