Stoiximan Super League

Κυριακίδης: «Αδικούμε τους εαυτούς μας»

Μπορεί η Λάρισα να πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα με τη νίκη επί του Ηρακλή το Σάββατο, αλλά η παραμονή ουδόλως ικανοποιεί τον Ηλίας Κυριακίδη. Ο μέσος των «βυσσινί» μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε πως «… αδικούμε τους εαυτούς μας», ενώ έκανε λόγο για έλλειψη ομοιογένειας, για την οποία ευθύνονται και οι παίκτες.

Μπορεί η Λάρισα να πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα με τη νίκη επί του Ηρακλή το Σάββατο, αλλά η παραμονή ουδόλως ικανοποιεί τον Ηλίας Κυριακίδη. Ο μέσος των «βυσσινί» μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε πως «… αδικούμε τους εαυτούς μας», ενώ έκανε λόγο για έλλειψη ομοιογένειας, για την οποία ευθύνονται και οι παίκτες.

Αναλυτικά, ο 24χρονος άσος της ΑΕΛ μίλησε στην πρώτη αθλητική συχνότητα:

Για τη νίκη επί του Ηρακλή και το βατό πρόγραμμα της ΑΕΛ: «Η τελευταία νίκη ήταν σημαντική για πολλούς λόγους. Κερδίσαμε τρεις βαθμούς και ξεπεράσαμε τον αντίπαλό μας, ενώ βοήθησαν σε αυτό οι καινούριοι παίκτες και είδαν την ομάδα να κερδίζει. Πάντως δεν είμαστε σε θέση ως Λάρισα να μιλάμε για βατά παιχνίδια, γιατί έχουμε χάσει βαθμούς και σε τέτοια ματς. Δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε την πορεία μας στα εντός κι εκτός έδρας ματς. Έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα συγκομιδής βαθμών και μέσα στην έδρα μας και μακριά από αυτή».

Για το αν θεωρεί πως οι λίγες ημέρες ξεκούρασης το καλοκαίρι έπαιξαν ρόλο στην κακή πορεία της ΑΕΛ: «Όταν υπάρχουν συνάδελφοι στην Αγγλία που παίζουν 50 και 60 παιχνίδια σε λιγότερο χρόνο, έρχομαι σε δύσκολη θέση να επικαλεστώ αυτή τη δικαιολογία και να πω ότι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της φετινής Λάρισας».

Για την ομοιογένεια στην ΑΕΛ: «Πέρυσι υπήρχαν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, όπως και φέτος. Θα έλεγα ότι υπάρχει ένα ζήτημα, όχι πρόβλημα μεγάλο, ομοιογένειας, αλλά για αυτό δεν έχει ευθύνη πάντα η κεφαλή της ομάδας, αλλά πολλές φορές είναι και προσωπικό του καθενός. Αν για παράδειγμα εγώ πάω σε μία ομάδα της Ιταλίας θα φροντίσω να μάθω την ιστορία της, το παρόν της, τη γλώσσα και τους συμπαίκτες μου για να γίνω μέλος της ομάδας το συντομότερο δυνατό. Αν κάποιος δεν φροντίσει από μόνος του να γίνει μέλος της ομάδας, φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να μιλάμε για ομοιογένεια».

Για τη στάση του κόσμου και των ίδιων των παικτών: «Όταν έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε Κύπελλο, να κάνουμε αξιόλογη πορεία στο UEFA και να τερματίσουμε δύο συνεχείς χρονιές τόσο ψηλά, αδικούμε τους εαυτούς μας με την πορεία μας. Ο κόσμος είναι πικραμένος κι ενώ έχει σταθεί δίπλα στην ομάδα δεν θέλει κανείς να φανταστεί πως θα έρθουν άσχημες εποχές».

Για τις θετικές και αρνητικές εντυπώσεις του από το φετινό πρωτάθλημα: «Εντυπωσιάζομαι από τη συγκροτημένη ομάδα που έχει ο ΠΑΟΚ. Επίσης ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός έχει καλές μονάδες, αλλά υστερεί έναντι των άλλων δύο ομάδων. Ο Άρης με την παρουσία του κυρίου Κούπερ έχει μία καλή συνέχεια στο καλό ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα ο Εργοτέλης έχει διατηρήσει τον ίδιο προπονητή και σε κάθε μεταγραφική περίοδο αποκτά έναν ή δύο καλών παικτών. Αυτό που μου έχει προκαλέσει άσχημη εντύπωση είναι ότι οι ξένοι είναι φέτος περισσότεροι από τους Έλληνες. Δεν μιλώ για παίκτες όπως ο Ριβάλντο, ο Μετίν ή ο Μέλμπεργκ φυσικά. Θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να έρχεται ένας ξένος αν δεν είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο παραπάνω από τους Έλληνες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x