Ελλάδα

Με μαθητές στις εξέδρες ο τελικός!

Με την παρουσία παιδιών από δημοτικά και γυμνάσια στις εξέδρες θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ! Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στις 20 Φεβρουαρίου στο Ελληνικό και δεν πρόκειται να εκδοθούν εισιτήρια, αλλά ονομαστικές προσκλήσεις, που θα δοθούν σε δημοτικά και γυμνάσια. Την πρόταση αυτή την έκανε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και την αποδέχτηκαν οι άνθρωποι των «αιωνίων».

Με την παρουσία παιδιών από δημοτικά και γυμνάσια στις εξέδρες θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στις 20 Φεβρουαρίου στο Ελληνικό και δεν πρόκειται να εκδοθούν εισιτήρια, αλλά ονομαστικές προσκλήσεις, που θα δοθούν σε δημοτικά και γυμνάσια. Την πρόταση αυτή την έκανε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και την αποδέχτηκαν από πλευράς Παναθηναϊκού ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και από πλευράς Ολυμπιακού ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Αρχικά, ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ είχε προτείνει ο τελικός να διεξαχθεί είτε στο ΟΑΚΑ είτε στο ΣΕΦ και με τα εισιτήρια μοιρασμένα και ονομαστικά, κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι τόνισαν ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες για κάτι τέτοιο. Παράλληλα, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να γίνει κλήρωση για την έδρα του τελικού (ΟΑΚΑ ή ΣΕΦ), σε αντίθεση με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο.

Το πώς θα διατεθούν τα εισιτήρια και σε ποια σχολεία, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, όπως επίσης δεν έχει γίνει γνωστός και ο ακριβής αριθμός των εισιτηρίων που θα διατεθούν. Η ομοσπονδία και οι δύο ΚΑΕ περιμένουν το σχεδιασμό της αστυνομίας και θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη.

«Είναι μια πρωτοποριακή κίνηση και θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει. Πάντως, δεν είναι το ιδανικό, αφού το μπάσκετ είναι για να το παρακολουθούν άνθρωποι όλων των ηλικιών», τόνισε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ενώ ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, μετά από θερμή χειραψία με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός, δήλωσε: «Συμφωνήσαμε. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον Παναγιώτη. Είμαστε φίλοι, είμαστε φιλαράκια», τόνισε, για να πει χαριτολογώντας ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Ε, όχι και φιλαράκια».

Η πρόταση Βασιλακόπουλου και οι διαφωνίες

Ο πρόεδρος της FIBA Europe κατέθεσε αρχικά την πρόταση ο τελικός να γίνει σε ΟΑΚΑ ή ΣΕΦ με ονομαστικά εισιτήρια που θα διατεθούν από κιόσκια της ομοσπονδίας κι όχι από τις ΚΑΕ, ενώ τόνισε πως οι φίλαθλοι θα κάθονται διάσπαρτοι και όχι χωρισμένοι σε ζώνες ανάλογα με την ομάδα που υποστηρίζουν.

«Πρέπει να σταματήσει το κρυφτό με την οργανωμένη αλητεία. Ο αθλητισμός δεν παράγει βία και είναι ανεπίτρεπτο να το λέμε, όμως δυστυχώς έχουμε μαζέψει αυτό το άρρωστο κομμάτι της κοινωνίας στα γήπεδα. Η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο και αντιμετωπίζεται με κοινωνικές παρεμβάσεις. Είναι απαράδεκτο να λέμε πως δεν μπορούμε να διοργανώσουμε έναν ασφαλή αγώνα μπάσκετ. Αυτό μας προσβάλει όλους και πρώτο από όλους εμένα. Η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται μέσω των ΠΑΕ και των ΚΑΕ και ξέρετε εσείς (απευθυνόμενος στις διοικήσεις) πού πηγαίνουν τα εισιτήρια. Τους ξέρετε με τα μικρά τους ονόματα. Γιατί να δίνετε τα εισιτήρια μέσω των οργανωμένων. Δεν έχουν λόγο ύπαρξης οι σύνδεσμοι, είναι κέντρα διακίνησης ναρκωτικών. Έχουν απομείνει δύο οικογένειες στο μπάσκετ κι αν βαρεθείτε και φύγετε το άθλημα θα υποφέρει», τόνισε.

«Θα έχουμε θύματα πρόεδρε», απάντησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στην πρόταση εκφράζοντας τη διαφωνία του, ενώ ο Γιώργος Σκινδήλιας είπε: «Θα ήταν ιδανικό να γινόταν αυτό που προτείνει ο κ. Βασιλακόπουλος, αλλά δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Προτείνουμε να μοιράσουμε τα εισιτήρια με ευθύνη των συλλόγων, αλλά να δεσμευτούν οι δύο διοικήσεις πως θα τα δώσουν στο σωστό κόσμο». Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αντέδρασε λέγοντας πως «... δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, θα γελοιοποιηθούμε όλοι, ενώ ο Θανάσης Γιαννακόπουλος υποστήριξε πως «... στο βόλεϊ πέρυσι εμείς φέραμε μαθητές στο γήπεδο και οι άλλοι έφεραν 50 άτομα και με κυνηγούσαν για να με δείρουν».

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός τόνισε πως συμφωνεί με την κλήρωση μεταξύ των δύο γηπέδων (ΟΑΚΑ ή ΣΕΦ), αλλά αρνήθηκε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x