Γενικά

Ο Ρουντ Γκούλιτ στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6

Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Ρουντ Γκούλιτ, φιλοξενήθηκε στη συχνότητα του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και την εκπομπή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου. «Ο Αντσελότι μετέφερε την τακτική αντίληψη της Μίλαν και στην Τσέλσι, αυτό δείχνει πόσο γρήγορα προσαρμόζεται και ο ίδιος και η ομάδα», τόνισε στη συνέντευξη που μεταδόθηκε αποκλειστικά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την τράπεζα Barclay’s.

Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Ρουντ Γκούλιτ, φιλοξενήθηκε στη συχνότητα του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και την εκπομπή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου. «Ο Αντσελότι μετέφερε την τακτική αντίληψη της Μίλαν και στην Τσέλσι, αυτό δείχνει πόσο γρήγορα προσαρμόζεται και ο ίδιος και η ομάδα», τόνισε στη συνέντευξη που μεταδόθηκε αποκλειστικά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την τράπεζα Barclay’s

Αναλυτικά, η συνέντευξη

Ανέλαβες όταν ο Χοντλ πήγε στην εθνική ομάδα της Αγγλίας και έγινες ο πρώτος ξένος τεχνικός της Τσέλσι. Τώρα ο Καπέλο είναι στην εθνική, πολλοί ξένοι τεχνικοί έχουν κατακλύσει τη χώρα. Σε εκπλήσσει ή προέβλεπες κάτι τέτοιο;

«Όχι, δεν το προέβλεπα, αλλά είναι γεγονός ότι ο λόγος που πήγα στην Αγγλία ήταν ότι δεν μετείχαν στο υψηλότερο επίπεδο (Τσάμπιονς Λιγκ, ΟΥΕΦΑ). Υπήρχε η αίσθηση πως χρειάζονταν την επιρροή από το εξωτερικό. Είμαστε πλέον στο σημείο που οι Άγγλοι μαθαίνουν από εμάς και εμείς από τους Άγγλους».

Σε εκπλήσσει το ότι δεν υπάρχουν Άγγλοι προπονητές στην Αγγλία. Η δουλειά του ΜακΛάρεν στην Τβέντε πώς σου φαίνεται;

«Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος, ο ΜαΚλάρεν τα πηγαίνει πολύ καλά, άρα είναι καλό παράδειγμα πως οι Άγγλοι μπορούν να τα καταφέρουν».

Πιστεύεις ότι στο μέλλον θα υπάρχουν όλο και λιγότεροι Άγγλοι προπονητές στις ομάδες της Premier League;

«Ελπίζω πως όχι, πρέπει να διατηρείς την κληρονομιά. Είμαι, επίσης, υπέρ της άποψης πως πρέπει να υπάρχουν Άγγλοι παίκτες στις ομάδες, τουλάχιστον 5 ή 6 παίκτες».

Θεωρείς πως οι ομάδες πρέπει να έχουν στις ενδεκάδες τους εγχώριους παίκτες;

«Πρέπει να το κάνεις. Πρέπει να προστατεύσεις την εθνική ομάδα, πριν από όλα την κληρονομιά σου και νομίζω ότι είναι το καλύτερο».

Με τον Αντσελότι υπήρξες συμπαίκτης, σε ξάφνιασε το πόσο γρήγορα υιοθέτησε τη ζωή στην Αγγλία;

«Έχει μία από τις καλύτερες ομάδες στη χώρα, οπότε είναι πιο εύκολο από το να είχε μια ομάδα μικρότερης δυναμικής. Ο τρόπος σκέψης και η τακτική αντίληψη, ο τρόπος παιχνιδιού είναι ο ίδιος με τη Μίλαν».

Υπήρξατε συγκάτοικοι στο ίδιο δωμάτιο, φαινόταν ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει ως προπονητής;

«Όταν πήγα στη Μίλαν, ήταν οι τελευταίες μέρες του στην ομάδα και ήδη έπαιρνε το δίπλωμα προπονητικής και έτσι γνώριζα ότι θα γίνει προπονητής».

Τι έγινε πριν από τον ημιτελικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης;

«Όταν ξύπνησα, καθόταν μπροστά μου στο κρεβάτι και δεν μπορούσε να πιστέψει πως εγώ κοιμήθηκα, ενώ αυτός δεν κοιμήθηκε καθόλου κοιτάζοντας εμένα. Με ρώτησε: “Πώς μπορείς να κοιμηθείς, έχουμε να παίξουμε ένα τέτοιο ματς” και του απάντησα: “Είμαστε καλύτεροι, οπότε μην στενοχωριέσαι”. Δεν μπορούσε να καταλάβει. Ήμασταν, όντως, καλύτεροι, αλλά ανησυχούσε συνεχώς ότι θα παίζαμε με τη Μίλαν».

Αισθάνεσαι περισσότερη ένταση ως προπονητής από ό,τι ως παίκτης;

«Φυσικά. Όταν είσαι παίκτης έχει τη δυνατότητα να αλλάξεις κάτι μέσα στο γήπεδο. Όταν είσαι τεχνικός βασίζεσαι στους παίκτες και αυτό είναι πολλές φορές απογοητευτικό».

Είναι η Τσέλσι φαβορί για τον τίτλο;

«Ναι, είναι. Αυτή είναι η διαίσθησή μου, η ελπίδα. Είμαι οπαδός της Τσέλσι και θέλω να πάει καλά. Θα είμαι πολύ ευτυχισμένος αν κατακτήσει το Champions League, το οποίο – πιστεύω – πως είναι ο στόχος φέτος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x