Stoiximan Super League

Οι «Χρυσές 11άδες»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής η εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 50 ετών της Α’ Εθνικής, την οποία διοργάνωσαν από κοινού η Σούπερ Λίγκα και ο ΣΚΑΪ. Σε αυτήν αναδείχθηκαν οι πέντε καλύτερες ενδεκάδες για κάθε μία δεκαετία ύπαρξης της "μεγάλης" κατηγορίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση. Διαβάστε τις δηλώσεις όσων βραβεύτηκαν.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής η εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 50 ετών της Α’ Εθνικής, την οποία διοργάνωσαν από κοινού η Σούπερ Λίγκα και ο ΣΚΑΪ. Σε αυτήν αναδείχθηκαν οι πέντε καλύτερες ενδεκάδες για κάθε μία δεκαετία ύπαρξης της "μεγάλης" κατηγορίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας www.goldeneleven.gr το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί επώνυμοι του χώρου, οι οποίοι έχουν φορέσει τις φανέλες των ομάδων στα 50 χρόνια της Α’ Εθνικής.

Τα αποτελέσματα:

Δεκαετία 1960-1969

Τη «χρυσή ενδεκάδα» αποτελούν οι:

Οικονομόπουλος
Γκαϊτατζής, Καμάρας, Λουκανίδης, Πολυχρονίου
Γιούτσος, Δομάζος, Παπαεμμανουήλ, Σαραβάκος Θ.,
Νεστορίδης, Σιδέρης

Αρχηγός: Δομάζος
Προπονητής: Στέφαν Μπόμπεκ.

Δεκαετία 1970-1979

Τη «χρυσή ενδεκάδα» αποτελούν οι:

Κελεσίδης
Γούναρης, Ιωσηφίδης, Ανθ. Καψής, Νικολάου
Αρδίζογλου, Δελικάρης, Κούδας, Παπαιωάννου,
Μαύρος, Μπάγεβιτς

Αρχηγός: Κούδας
Προπονητής: Λάκης Πετρόπουλος

Δεκαετία 1980-1989

Τη «χρυσή ενδεκάδα» αποτελούν οι:

Σαργκάνης
Βαμβακούλας, Καρούλιας, Κυράστας, Μητσιμπόνας
Κούης, Παπαιωάννου, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Χατζηπαναγής
Αναστόπουλος, Σαραβάκος.

Αρχηγός: Χατζηπαναγής
Προπονητής: Γκμοχ

Δεκαετία 1990-1999

Τη «χρυσή ενδεκάδα» αποτελούν οι:

Βάντζικ
Αποστολάκης Γεωργάτος Καλλιτζάκης Μανωλάς
Καραπιάλης Κωφίδης Σαβέφσκι Τσιάρτας
Βαζέχα Αλεξανδρής

Αρχηγός: Βαζέχα
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς

Δεκαετία 2000-2009

Τη «χρυσή ενδεκάδα» αποτελούν οι:

Νικοπολίδης
Άντζας Καψής Νταμπίζας Χένρικσεν
Ζαγοράκης Καραγκούνης Ριβάλντο Τζόρτζεβιτς
Νικολαϊδης Τζιοβάνι

Αρχηγός: Θοδωρής Ζαγοράκης
Προπονητής: Φερνάντο Σάντος

Ειδικές βραβεύσεις:

Πρώτος σκόρερ (Έλληνας): Θωμάς Μαύρος
Πρώτος σκόρερ (Ξένος): Χριστόφ Βαζέχα
Πρώτος σε συμμετοχές: Μίμης Δομάζος
Προπονητής πρώτος σε αγώνες και νίκες: Ντούσαν Μπάγεβιτς

Πατέρας – Υιος: Άνθιμος και Μιχάλης Καψής. Θανάσης και Δημήτρης Σαραβάκος.

"Είμαι «καθαρός» Έλληνας…"


Το περισσότερο χειροκρότημα της βραδιά το κέρδισαν ο… μπασκετικός Νίκος Γκάλης και ο Βασίλης Χατζηπαναγής ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε ποτέ με την Εθνική Ελλάδος. Ο παλαίμαχος άσος του Ηρακλή έδειξε ιδιαίτερα συγκινημένος για το χειροκρότημα που δέχθηκε.

«Το χειροκρότημα αυτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου. Αυτό τα λέει όλα. Περισσότερο από όλα όμως μου έλλειψε η συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα. Στενοχωρήθηκα που δεν έπαιξα. Ήμουν και είμαι καθαρός Έλληνας» τόνισε.

Ο Νίκος Γκάλης με μία δόση χιούμορ δήλωσε: «Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη. Είμαι άσχετος με το ποδόσφαιρο αλλά αυτό που είπα στον Θωμά Μαύρο είναι πως είναι τυχερός γιατί επέλεξα να ασχοληθώ με το μπάσκετ».

Ζαγοράκης: «Είναι το μικρόβιο του ελληνικού ποδοσφαίρου που με κρατάει εδώ και η αγάπη μου για τον ΠΑΟΚ».

Τζόρτζεβιτς: «Ίσως να μπορούσα να παίξω για ακόμη έναν χρόνο αλλά πιστεύω ότι ο κύκλος μου ολοκληρώθηκε και έτσι αποφάσισα να σταματήσω».

Νικολαϊδης: «Είμαστε τυχεροί όλοι οι ποδοσφαιριστές που κάναμε το χόμπι μας επάγγελμα.

Ριβάλντο: «Τι συμβουλή να δώσω εγώ; Απλώς θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι στην Ελλάδα και κυρίως που βλέπω το ελληνικό ποδόσφαιρο να βελτιώνεται συνεχώς. Ελπίζω να δω πολλά παιδιά από τις ακαδημίες να κάνουν καριέρα στο μέλλον. Eίμαι ευτυχισμένος για το βραβείο και ιδιαίτερα χαρούμενος που αποτελώ κομμάτι της ιστορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Λατρεύω την Ελλάδα και εγώ και η γυναίκα μου. Τρία παιδιά κάναμε εδώ και είμαι χαρούμενος όποτε επιστρέφω. Στον Ολυμπιακό έχω καλές αναμνήσεις από τον κόσμο γιατί πέτυχα πολλά και με βοήθησε σε δύσκολες στιγμές, αλλά το ίδιο καλές αναμνήσεις έχω και από την ΑΕΚ που επίσης ο κόσμος με αγάπησε».

Καραγκούνης: «Έχω συνεργαστεί με πολλούς ποδοσφαιριστές. Στην Εθνική μου λείπουν όλοι όσοι έχουν σταματήσει από αυτή. Τους καλώ να μας συμπαρασταθώ και να πάμε ενωμένοι στο Μουντιάλ».

Νικοπολίδης: «Το πρώτο μου παιχνίδι στο πρωτάθλημα ήταν Άρης-Παναθηναϊκός. Πιστεύω ότι το γεγονός πως νικήσαμε σε αυτό ήταν γούρι για την πορεία της καριέρας μου».

Βαζέχα: «Έχω βραβευτεί πολλές φορές. Σε καμία από αυτές δεν έχω ευχαριστήσει την οικογένειά μου. Αυτό θα ήθελα να κάνω τώρα εδώ. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω των κ.Γιώργο Βαρδινογιάννη που με έφερε στον Παναθηναϊκό».

Μαύρος: «Ευχαριστώ για την τιμή. Ευχαριστώ τον κόσμο της ΑΕΚ και του Πανιώνιου».

Δομάζος: «Τότε εμείς αγωνιζόμασταν για μία φανέλα και μια πορτοκαλάδα».

Μπάγεβιτς: «Σήμερα είναι μια γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου και χαίρομαι που είμαι κομμάτι της ιστορίας του. Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και ελπίζω να συνεχίσω να κάνω καλά τη δουλειά μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x