Stoiximan Super League

Τοπαλίδης: «Πάμε για διάκριση στη Νότια Αφρική»

Αισιόδοξος και ευτυχής για την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εμφανίστηκε ο βοηθός του ομοσπονδιακού προπονητή, Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, μιλώντας στους μαθητές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ. «Η Αργεντινή είναι το φαβορί, όμως εμείς πάμε για διάκριση», τόνισε ο συνεργάτης του "Χερ Ότο".

Αισιόδοξος και ευτυχής για την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εμφανίστηκε ο βοηθός του ομοσπονδιακού προπονητή, Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, μιλώντας στους μαθητές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ. Ο 48χρονος συνεργάτης του Γερμανού τεχνικού, μίλησε για την πορεία της Εθνικής στα γήπεδα της Πορτογαλίας, για την πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για τον "Χερ Οτο". «Η Αργεντινή είναι το φαβορί, όμως εμείς θα παλέψουμε για να πάρουμε την πρόκριση», είπε σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ αποκάλυψε: «Υπήρχε εξωαγωνιστικό πρόβλημα και δεν πήγαμε καλά στο Euro του 2008».

«Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν πάρα πολύ σημαντική για εμάς. Ήταν κάτι που θέλαμε πάρα πολύ. Έχουμε αρχίσει ήδη να κοιτάμε τους αντιπάλους μας και να καταστρώνουμε τα σχέδιά μας. Σίγουρα η Αργεντινή είναι φαβορί ακόμα και για την κατάκτηση του τροπαίου, όμως εμείς βλέποντας και τις άλλες ομάδες και πιστεύω πως έχουμε ίσες πιθανότητες για να περάσουμε. Πάμε εκεί με στόχο της πρόκριση στην επόμενη φάση. Ξέρουμε τους παίκτες μας. Δεν πιστεύω πως θα υπάρχουν εκπλήξεις στην αποστολή, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε ακόμα ακριβώς την ομάδα που θα ταξιδέψει. Έχουμε κλείσει ήδη κάποια φιλικά και μάλλον θα μείνουμε στο Ντέρμπαν. Έχουμε ψάξει και δεν υπάρχει και κανένα πρόβλημα με το υψόμετρο», είπε σχετικά με την επικείμενη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής και συνέχισε, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η προετοιμασία:

«Απο την πρώτη στιγμή που μάθαμε τους αντιπάλους μας και σε συνεργασία με την ΕΠΟ πήραμε στα χέρια μας τα παιχνίδια των αντιπάλων μας και έχουμε αρχίσει ήδη να τα μελετάμε. Θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι όταν πρέπει και θα μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε».

Σχετικά με τη συνεργασία του με τον Ότο Ρεχάγκελ, δήλωσε: «Όταν τελείωσα την σχολή προπονητικής στην Κολωνία και άρχισα να δουλεύω σαν σκάουτερ στην Χέρτα Βερολίνου. Όταν ο Ρεχάγκελ ανέλαβε την Εθνική στο πρώτο παιχνίδι στην Φιλανδία, όπου χάσαμε 5-1, εγώ ήμουν για λογαριασμό της Χέρτα. Μετά ο κ. Ρεχάγκελ ζήτησε να με δει και από τότε κατάλαβα πως «κάτι» θα γίνει. Από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε να έχουμε μια καλή συνεργασία και πιστεύω πως καταφέραμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Είναι επαγγελματίας και με βοήθησε πάρα πολύ. Γι’ αυτό το λόγο έχω πει πως όταν ο κ. Ρεχάγκελ αποφασίσει να φύγει από την ομάδα τότε θα αποχωρίσω και εγώ. Πιστεύω πως θα αποχωρίσω για κάποια άλλη ομάδα και μόνο σαν πρώτος προπονητής. Στην αρχή της συνεργασίας μας πίστευα πως θα κρατήσει για λίγο. Στο μυαλό μου είχα να γράψω ένα βιογραφικό και η Εθνική ομάδα αποτελούσε μια ιδανική ευκαιρία».

Σχετικά με το μέλλον του σε ενδεχόμενη μετά – Ρεχάγκελ εποχή, τόνισε: «Εγώ έχω δηλώσει πως δεν πρόκειται να μείνω, όταν θα φύγει ο Ρεχάγκελ. Είναι σα να φεύγει το αφεντικό μου και να μένω εγώ. Θα μου άρεσε και θέλω να συνεχίσω σαν πρώτος προπονητής και γιατί όχι σε κάποια ελληνική ομάδα».

Ακόμα αποκάλυψε, χωρίς να εισέλθει σε λεπτομέρειες, πως η ομάδα δεν μπόρεσε να πάει καλά στο Ευρωπαϊκό της Αυστρίας και της Ελβετίας, λόγω προβλημάτων: «Το κλίμα από την αρχή δεν ήταν καλό. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω όμως πιστεύω πως από την αρχή δεν πήγε καλά. Δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x