Ευρώπη

Ομπράντοβιτς: «Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας»

Την ευθύνη της ήττας από το Μαρούσι ανέλαβε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ξέροντας πως τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Παναθηναϊκό, στην προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Ο «Ζοτς» έδωσε συγχαρητήρια στους «κίτρινους» για τη δίκαιη νίκη, ξεκαθαρίζοντας πως οι αντίπαλοι έπαιξαν έξυπνα, όμως τα 23 λάθη, στα οποία υπέπεσαν, έδειξαν πως η ομάδα του ήταν επιθετική και χαίρεται για αυτό. Πιστεύει πως ήταν σωστή η αμυντική τακτική του, όμως έγιναν λάθη που στοίχισαν.

Την ευθύνη της ήττας από το Μαρούσι ανέλαβε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ξέροντας πως τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Παναθηναϊκό, στην προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Ο «Ζοτς» έδωσε συγχαρητήρια στους «κίτρινους» για τη δίκαιη νίκη, ξεκαθαρίζοντας πως οι αντίπαλοι έπαιξαν έξυπνα, όμως τα 23 λάθη, στα οποία υπέπεσαν, έδειξαν πως η ομάδα του ήταν επιθετική και χαίρεται για αυτό. Πιστεύει πως ήταν σωστή η αμυντική τακτική του, όμως έγιναν λάθη που στοίχισαν. Θεωρεί πως η ομάδα δεν έπαιξε όπως θα έπρεπε και ευχαρίστησε τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως ήταν μια μεγάλη νίκη για την ομάδα του, η οποία απέδειξε πως δίκαια βρίσκεται στις 16 καλύτερες της Ευρώπης. Πιστεύει πως το ότι οι παίκτες του έμειναν κοντά στο σκορ, έφερε την πίεση στους «πράσινους» και χαρακτήρισε «ευλογία» το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί.


Αναλυτικά:

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Πρώτα από όλα, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Μαρούσι. Έπαιξε εξαιρετικά και άξιζε τη νίκη. Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το Μαρούσι είχε ξεκάθαρες ιδέες κι έξυπνες επιθέσεις. Αν δείτε τα στατιστικά, θα διαπιστώσετε ότι το Μαρούσι είχε 23 λάθη. Αυτό δείχνει πως παίξαμε επιθετικά κι αυτό με ευχαριστεί. Από την άλλη, όμως, δεχτήκαμε κι εύκολους πόντους. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και, λόγω βιασύνης, υποπέσαμε σε πολλά λάθη.

Το κρίσιμο σημείο ήταν όταν φτάσαμε στο +10, υπήρξε σουτ εκτός ισορροπίας, ο Κις ευστόχησε, κάναμε λάθος και η διαφορά έπεσε στους 5 πόντους.

Το πρώτο πράγμα που είπα στα αποδυτήρια ήταν για τον Ντρου Νίκολας, να μην ασχοληθεί με την τελευταία φάση. Θα πρέπει να ηρεμήσει. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που παίζει 40 λεπτά. Είναι προφανές ότι δεν παίξαμε καλά. Όταν τα πράγματα είναι έτσι, την ευθύνη φέρει ο προπονητής. Έτσι κι εγώ, αναλαμβάνω την ευθύνη και θα προσπαθήσω να βρω τη λύση. Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας, ξέρουν πόσο σημαντική είναι η βοήθειά τους σε δύσκολους καιρούς. Ελπίζω να συνεχίσουν να μας βοηθούν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε πρόβλημα, όσα χρόνια είμαι εδώ. Οι παίκτες είναι οι ίδιοι με αυτούς που πέρυσι κατέκτησαν τρεις τίτλους και δεν ξέρω πόσους άλλους έχει ο καθένας. Δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύω σε αυτούς».

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Ήταν ακόμη ένα σημαντικό βράδυ για την ομάδα μας. Πριν από το ματς, ξέραμε τι μας περιμένει. Είμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες τις Ευρωλίγκας και πρέπει να το αποδείξουμε. Πίστευα στη νίκη. Η νίκη στο γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι σημαντική. Είχαμε πει να μείνουμε κοντά στο σκορ μέχρι τέλους και να εκμεταλλευτούμε την πίεση που θα είχε ο Παναθηναϊκός, έπειτα την ήττα από την Παρτιζάν κι αυτό κάναμε.

Από την αρχή της χρονιάς, κοιτάμε πάντα το επόμενο ματς. Ακούγεται κλισέ, αλλά έχουμε βαρύ πρόγραμμα. Είναι... ευλογία ότι παίζουμε μέσα σε 10 μέρες με Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την Παρτιζάν, αλλά μόνο τον Ολυμπιακό, που ακολουθεί την Κυριακή».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x