Stoiximan Super League

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-1

Η βαριά ήττα και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο πριν δέκα ημέρες στο ίδιο γήπεδο, δεν θόλωσαν τον ΠΑΟΚ που νίκησε με το αγαπημένο του 1-0 τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και τον έστειλε πιο βαθιά στην επικίνδυνη ζώνη. Με δέκα παίκτες από το 63', λόγω αποβολής του Αραμπατζή, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, το γκολ της νίκης στο 43' ο Φωτάκης. Δείτε το βίντεο με τις φάσεις και τα γκολ.

Η βαριά ήττα και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο πριν δέκα ημέρες στο ίδιο γήπεδο, δεν θόλωσαν τον ΠΑΟΚ που νίκησε με το αγαπημένο του 1-0 τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και τον έστειλε πιο βαθιά στην επικίνδυνη ζώνη.

Με δέκα παίκτες από το 63', λόγω αποβολής του Αραμπατζή, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, το γκολ της νίκης στο 43' ο Φωτάκης.






Σήμερα δεν… ΠΑΣ πουθενά!

Αποφασισμένοι να «σερβίρουν» το πιο γνωστό… κρύο πιάτο στους συναδέλφους τους, μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι, με το «κάζο» του Κυπέλλου καρφωμένο στο μυαλό τους στρίμωξαν από το πρώτο λεπτό τον ΠΑΣ στην περιοχή του. Μπορεί, λοιπόν, ο -σεσημασμένος πλέον- αγωνιστικός χώρος των «Ζωσιμάδων» να μην άφηνε περιθώρια για τεχνικό παιχνίδι και ορθόδοξη ανάπτυξη, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τον τρόπο να απειλούν συνεχώς την εστία του Ελευθερόπουλου.



Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο ο ΠΑΟΚ έφτασε τέσσερις φορές κοντά στο γκολ, ενώ ακόμα πιο… χαρακτηριστικό ότι στις δύο από αυτές πρωταγωνιστής ήταν ο… Κώτσιος! Ο Έλληνας αμυντικός αρχικά προσπάθησε να επαναλάβει το «ανδραγάθημα» της περασμένης εβδομάδας στην Καβάλα, ωστόσο αυτή τη φορά το άτσαλο διώξιμο του -ευτυχώς για τον ίδιο- κατέληξε στο δοκάρι και όχι στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου. Λίγο αργότερα, δε, το «τσαφ» που έκανε προ του Μουσλίμοβιτς πρόλαβε να το διορθώσει ο Ελευθερόπουλος.

Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, δεν χρειάζονταν τη συνεισφορά των αντιπάλων για να δημιουργήσουν ευκαιρίες, αφού ο -εξαιρετικός- Φωτάκης φαινόταν να το έχει πάρει… προσωπικά. Ο Έλληνας μέσος δοκίμασε στο ξεκίνημα τα αντανακλαστικά του Ελευθερόπουλου, έκανε δεύτερη «προειδοποίηση» με την καρφωτή κεφαλιά που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Έλληνας γκολκίπερ, ωστόσο η τρίτη αποδείχθηκε «φαρμακερή». Το εξαιρετικό σουτ, μετά το «στρώσιμο» του Βιεϊρίνια, ξετίναξε τα δίχτυα του ΠΑΣ και έδωσε στον ΠΑΟΚ το λιγότερο που θα εδικαιούτο στο πρώτο 45λεπτο.

Και οι… δέκα ήταν αρκετοί

Παρόλο που θα περίμενε κανείς η ανάπαυλα (και οι πιθανότατες φωνές του Νίκου Αναστόπουλου) να «αφύπνιζαν» τους παίκτες του ΠΑΣ, η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε αναλλοίωτη με το ξεκίνημα του β’ μέρους. Οι Θεσσαλονικείς κρατούσαν άνετα -την μεν μπάλα στην κατοχή τους και τους δε αντιπάλους μακριά από την περιοχή τους. Παράλληλα απειλούσαν -ειδικά με τον Μουσλίμοβιτς- να «τελειώσουν» στην αντεπίθεση το ματς. Όλα αυτά όμως, μέχρι το 63’. Το λάθος του Αραμπατζή τον ανάγκασε να ανατρέψει στη συνέχεια τον Ντιμπαλά και μαζί να ανατρέψει -με την αποβολή του- και τα δεδομένα του αγώνα.

Ή τουλάχιστον έτσι πίστεψαν (αβάσιμα, όπως αποδείχθηκε) οι γηπεδούχοι. Διότι στα λεπτά που απέμεναν, μπορεί να ήταν πρόθυμοι να πιέσουν, αλλά δεν παρουσιάστηκαν και ανάλογα ικανοί. Ένα φάουλ του Σαϊτιώτη και ένα άστοχο σουτ του Σίσιτς πάνω στην «αναμπουμπούλα» ήταν οι μοναδικές στιγμές που κατάφεραν να «αγχώσουν» τους παίκτες του Σάντος, οι οποίοι -ευκολότερα απ’ όσο ίσως θα περίμεναν- πήραν μια μίνι εκδίκηση για το διασυρμό του Κυπέλλου.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος (62’ Κασναφέρης), Κούσας, Κώτσιος, Μιχαλόπουλος (25’ Ρόβας), Μενδρινός (75’ Μπακαγιόκο), Σαϊτιώτης, Μαϊστόροβιτς, Ντιμπαλά, Βάντερσον, Σίσιτς

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (74’ Εντίνιο), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (90’ Παπάζογλου), Ίβιτς, Σνάουτσνερ, Σαβίνι, Κριστιάνο (67’ Μουν)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νιας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x