Παλαιότερες

«Ματ» του... μαθητή Ουζουνίδη στο «Ρουμάνο» δάσκαλο

www.sport-fm.gr

Την περίοδο 2005-2006. ο Μαρίνος Ουζουνίδης, πρωτόβγαλτος τότε στην προπονητική, θήτευε δίπλα στον Γιάννη Ματζουράκη παίρνοντας τα πρώτα του μαθήματα, ως βοηθός τότε, στον πάγκο της Ξάνθης. Τις γνώσεις που απέκτησε πολύ γρήγορα στην ακριτική πόλη και την ομάδα την οποία υπηρέτησε ως παίκτης από το 1987 έως το 1992,, κατάφερε μέσα σε επίσης σύντομο χρονικό διάστημα να τις μεταλαμπαδεύσει αρχικά στους ποδοσφαριστές του ΑΠΟΕΛ κατακτώντας το πρωτάθλημα στην Κύπρο στην παρθενική του χρονιά ως πρώτος τεχνικός και στη συνέχεια σ' αυτούς της Λάρισας βάζοντας τους στα πλέι-οφ πέρσι και βγάζοντας τους στην Ευρώπη.

Στην πιο κρίσιμη καμπή της μέχρι τώρα σταδιοδρομίας του, ο Ουζουνίδης βρήκε ξανά στον δρόμο του τον "Ρουμάνο" δάσκαλο. Αυτή τη φορά όμως, όχι δίπλα του, αλλά απέναντι του, ως αντίπαλο.Και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε και με το... παραπάνω. Η Λάρισα πήρε στα Πηγάδια μία νίκη...μισή παραμονή στην Σούπερ Λιγκ βάζοντας ταυτόχρονα σε περιπέτειες την πιο αξιόπιστη εκπρόσωπο της επαρχίας στη μεγάλη κατηγορία τα τελευταία χρόνια, μετά τον περσινό υποβιβασμό του ΟΦΗ. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 21 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου μετρά η Ξάνθη, αλλά φέτος θα πρέπει να προσπαθήσει σκληρά για να εξασφαλίσει την παραμονή της. Ομάδα που δεν σκοράρει δύσκολα "στέκεται" και οι ακρίτες έχουν την δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα πίσω από τον υποβιβασμένο Πανθρακικό.

Ο Ουζουνίδης με τον κόσμο της Λάρισας "κρεμασμένο" πάνω του να του ζητά να παραιτηθεί και σε εμφανώς κακή ψυχολογική κατάσταση κατάφερε να έχει καθαρό μυαλό και να νικήσει κατά κράτος τον δάσκαλο στο "σκάκι" της τακτικής. Εκμεταλλεύθηκε σε απόλυτο βαθμό την "φούρια" του Ματζουράκη να ρίξει όσο το δυνατόν περισσότερους επιθετικογενείς παίκτες στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να βρει λύση στο πρόβλημα του γκολ και "φορτώνοντας" τον άξονα της μεσαίας γραμμής απέκτησε αριθμιτική υπεροχή και καλύτερη κυκλοφορία μπάλας στον... βούρκο. Του βγήκε και ο Γιαν Μπλάζεκ κι όλα έγιναν πιο εύκολα. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός είναι ένα αυθεντικό ταλέντο κι αν καταφέρει να βάλει "φρένο" στον εκρηκτικό χαρακτήρα του δεν θα μείνει πολύ καιρό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ετσι κι αλλιώς όμως είναι δανεικός από τη Σλόβαν Λίμπερετς μέχρι το τέλος της σεζόν...

Οταν ο Ματζουράκης κατάλαβε την παγίδα στην οποία έπεσε, έριξε αρχικά τον Κωστούλα πάνω στον ψιλόλιγνο Τσέχο και στο δεύτερο ημίχρονο διόρθωσε τα κακώς κείμενα βάζοντας έναν ακόμα ανασταλτικό μέσο, τον Στρμπα, για να "μαζέψει" τα... πράγματα στο κέντρο. Το 4-4-2 έγινε 4-3-3 η πίεση στην εστία του Βιέρα αυξήθηκε, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. Σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο δεν έχεις την πολυτέλεια να χάνεις ένα ολόκληρο ημίχρονο. Αν δε, βρεθείς και πίσω στο σκορ, όπως κι έγινε, καληνύχτα.... Το αν η Λάρισα έκανε μόνο τρεις η τέσσερις τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο, όπως έψαχνε μετά το τέλος του αγώνα ο Ματζουράκης, είναι ψιλά γράμματα...Ο μαθητής είχε κάνει ήδη "ματ".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x