Stoiximan Super League

Πανιώνιος-Ηρακλής 0-0

Ούτε με… αίτηση δεν κερδίζει ο Πανιώνιος, που «κόλλησε» στο 0-0 με τον Ηρακλή στη Νέα Σμύρνη και συμπλήρωσε εννέα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη. «Βουτηγμένοι» στο άγχος οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν ούτε την αριθμητική υπεροχή που του έδωσε η ανόητη αποβολή του Γιάκομπ και πλέον «φλερτάρουν» ακόμα πιο έντονα με την επικίνδυνη ζώνη. Ψυχωμένη εμφάνιση από τον «Γηραιό», που διαμαρτύρεται για αποβολή που δεν δόθηκε στον Μπάλαμπαν, μετά από χτύπημα στον Επστάιν.

Ούτε με… αίτηση δεν κερδίζει ο Πανιώνιος, που «κόλλησε» στο 0-0 με τον Ηρακλή στη Νέα Σμύρνη και συμπλήρωσε εννέα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη.

«Βουτηγμένοι» στο άγχος οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν ούτε την αριθμητική υπεροχή που του έδωσε η ανόητη αποβολή του Γιάκομπ και πλέον «φλερτάρουν» ακόμα πιο έντονα με την επικίνδυνη ζώνη.

Ψυχωμένη εμφάνιση από τον «Γηραιό», που διαμαρτύρεται για αποβολή που δεν δόθηκε στον Μπάλαμπαν, μετά από χτύπημα στον Επστάιν.

Αγχωμένος Πανιώνιος, «αρπαγμένος» Ρουμάνος

Ως μαστίγιο, αλλά και… καρότο ταυτόχρονα λειτούργησε για τον Πανιώνιο, η μακρόχρονη αποχή του από τις νίκες. Οι «κυανέρυθροι», από την αρχή του παιχνιδιού πήραν την πρωτοβουλία και προσπάθησαν να κλείσουν τον Ηρακλή στα καρέ του. Παρόλο, όμως, που ήταν φανερή η διάθεση τους να πιέσουν, ακόμα πιο φανερό ήταν το άγχος τους στις προσπάθειες να το πετύχουν. Έτσι, παρά τη θετική εμφάνιση του ορεξάτου Εστογιανόφ και τις καλές προϋποθέσεις που δημιουργούσαν οι σέντρες των Μανιάτη και Τζαβέλλα, ο Ηρακλής -όχι μόνο κρατούσε άνετα- αλλά απειλούσε και στις αντεπιθέσεις.

Κάπου εκεί, όμως, ο Κονσταντίν Γιάκομπ είπε να μετατραπεί στην απόλυτη εφαρμογή της έκφρασης «μύγα τον τσίμπησε». Ο Ρουμάνος επιθετικός -σε μια επίδειξη ανοησίας- κατάφερε μέσα σε ένα οκτάλεπτο να εισπράξει δύο κίτρινες κάρτες, για τον ίδιο ασήμαντο λόγο (παρεμπόδισε αρχικά τον Ανδριόλα και στη συνέχεια μια εκτέλεση φάουλ) και να αφήσει με δέκα παίκτες την ομάδα του. Η τελευταία, δε, μπορεί να μη διαμαρτυρήθηκε για τη δίκαιη αποβολή του επιθετικού της, ωστόσο δεν έκανε το ίδιο και με το ακυρωθέν γκολ του Επστάιν, λίγο πριν τη λήξη, όταν ο Σιδηρόπουλος βιάστηκε να σφυρίξει φάουλ νωρίτερα υπέρ… του «Γηραιού».

Τον κράτησε στη… μουρμούρα

Αν το ημίχρονο, όμως, έκλεισε με μουρμούρες για την αδυναμία των «κυανέρυθρων» να φτιάξουν κλασικές ευκαιρίες, τα πρώτα λεπτά του β’ μέρους αποδείχθηκαν αρκετά για τους γηπεδούχους, ώστε να τις δημιουργήσουν… μαζεμένες. Ειδικά το δίλεπτο 52’-54’ ήταν εφιαλτικό για τον Φερνάντες, που είδε αρχικά την προβολή του Μανιάτη να αποκρούεται από το δοκάρι του και την «καρφωτή» κεφαλιά του Λάτκα, λίγο αργότερα, να περνάει εκατοστά δίπλα από αυτό. Εκεί, όμως, που οι φίλοι των γηπεδούχων θα περίμεναν αυτή να είναι η αρχή της πίεσης στην άμυνα του Ηρακλή, η «πολιορκία» έμεινε… στην αρχή.

Οι κλασικές ευκαιρίες έδωσαν ξανά τη θέση τους σε αγχωμένες σέντρες, οι αλλαγές του Παράσχου δεν μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα και τα νεύρα «τεντώνονταν» όλο και περισσότερο στη Νέα Σμύρνη. Οι «κυανέρυθροι», μάλιστα, θα μπορούσαν (και μάλλον θα έπρεπε) να «πληρώσουν» αυτόν τον εκνευρισμό, αλλά το χτύπημα του Μπόσκο Μπάλαμπαν στο πρόσωπο του Επστάιν δεν «μεταφράστηκε» σε αποβολή. Παρομοίως, οι σπασμωδικές προσπάθειες των γηπεδούχων στα εναπομείναντα λεπτά δεν «μεταφράστηκαν» σε ανησυχία για τον Φερνάντες, ο Ηρακλής κράτησε τον πολύτιμο βαθμό και γέμισε με αποδοκιμασίες τον… αέρα της Νέας Σμύρνης, αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Μανιάτης, Τζόνσον (76’ Μπουβάλ), Λάτκα, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Εστογιανόφ (39’ λ.τ. Γουνδουλάκης), Κουμόρτζι, Σιόβας (46’ Κούκετς), Τζαβέλλας

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Φερνάντες, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης, Σαρακατσάνος, Μάρτος, Μάρα (59’ Παπαστεριανός), Ηλιάδης, Κονέ (79’ Καρλίνιος), Γιάκομπ, Επστάιν, Πίτου Γκαρσία (90’ Κομπαγιάσι)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νησου)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Μπαλτάς (Αχαΐας)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x