Ελλάδα

Ουίλκινς: «Εμείς είχαμε αδικηθεί το 1996!»

Πολύς λόγος έχει γίνει για τη φάση που έκρινε τον τελικό της Ευρωλίγκας του 1996 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα. Ο Βράνκοβιτς έκοψε τον Μοντέρο και χάρισε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στους «πράσινους», αλλά οι Καταλανοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στη FIBA για την απόφαση θεωρώντας αντικανονική την τάπα. Ο Ντομινίκ Ουίλκινς, μέλος της ομάδας εκείνης του «τριφυλλιού», σε συνέντευξή του στην «AS» είναι κατηγορηματικός

Πολύς λόγος έχει γίνει για τη φάση που έκρινε τον τελικό της Ευρωλίγκας του 1996 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα. Ο Βράνκοβιτς έκοψε τον Μοντέρο και χάρισε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στους «πράσινους», αλλά οι Καταλανοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στη FIBA για την απόφαση θεωρώντας αντικανονική την τάπα. Ο Ντομινίκ Ουίλκινς, μέλος της ομάδας εκείνης του «τριφυλλιού», σε συνέντευξή του στην «AS» είναι κατηγορηματικός για τη φάση που έγινε πριν 14 χρόνια:

«Η τάπα του Βράνκοβιτς ήταν καθαρή, αφού η μπάλα βρισκόταν ακόμη στην άνοδο. Αυτό που ήταν απίστευτο ήταν ότι διαμαρτυρήθηκε η Μπαρτσελόνα. Κερδίζαμε με διαφορά 12 πόντων δύο λεπτά πριν το τέλος και η διαιτησία μας αδίκησε πάρα πολύ στο τέλος. Αυτό δεν το ανέφεραν ποτέ οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα», τόνισε ο θρύλος του ΝΒΑ.

Η επίμαχη φάση:



Eπιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x