Ευρώπη

ΠΑΟ... ακόμη μπορείς!

Το τελευταίο του χαρτί για την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας παίζει ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (22:00, ΣΚΑΪ). «Να δείξουμε χαρακτήρα», το σύνθημα από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης θέλει να κρατήσει το Μαρούσι στη «Χάλα Πιονίρ» απέναντι στην Παρτιζάν (21:45, Novasports 1). «Θέλουμε να δείξουμε και πάλι καλό πρόσωπο, χωρίς να μας απασχολεί η πρόκριση», τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Το τελευταίο του χαρτί για την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας παίζει ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (22:00, ΣΚΑΪ). «Να δείξουμε χαρακτήρα», το σύνθημα από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης θέλει να κρατήσει το Μαρούσι στη «Χάλα Πιονίρ» απέναντι στην Παρτιζάν (21:45, Novasports 1). «Θέλουμε να δείξουμε και πάλι καλό πρόσωπο, χωρίς να μας απασχολεί η πρόκριση», τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα (22:00, ΣΚΑΪ)

Το τελευταίο του χαρτί για την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας παίζει ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» χρειάζονται μόνο νίκες στα τρία εναπομείναντα ματς του Top 16, αφού σε κάθε άλλη περίπτωση αποχαιρετούν πρόωρα τη διοργάνωση και χάνουν έναν ακόμη στόχο, μετά την απώλεια του Κυπέλλου το Σάββατο στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό.

«Πρέπει να πιέσουμε από την αρχή τον αντίπαλο. Αυτό που περιμένω από τους παίκτες μου είναι να δείξουν χαρακτήρα και πιστεύω πως μπορούμε να νικήσουμε. Η κατάσταση είναι δύσκολη, είναι οι τελευταίες τρεις ευκαιρίες για να προκριθούμε, αλλά για να φτάσουμε στις άλλες δύο θα πρέπει να νικήσουμε την Μπαρτσελόνα», τόνισε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα πλην της απουσίας του Κώστα Τσαρτσαρή. «Πρέπει να αποδείξουμε πως είμαστε ενωμένοι και μπορούμε να αντεπιτεθούμε. Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα από ό,τι στη Βαρκελώνη (ήττα με 83-71)», τόνισε με τη σειρά του ο Νίκολα Πέκοβιτς.

Οι Καταλανοί, που προέρχονται από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας, με νίκη βρίσκονται με το... ενάμιση πόδι στα προημιτελικά, πιθανότατα και ως πρώτοι του ομίλου. «Το παιχνίδι είναι τελικός για τις δύο ομάδες. Το έργο μας θα είναι δύσκολο, γιατί αντιμετωπίζουμε μία πληγωμένη ομάδα, που τα παίζει όλα για όλα, στο γήπεδό της. Δεν θέλουμε τη νίκη για να αφήσουμε εκτός τους πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά για δικό μας όφελος», είπε ο προπονητής της «Μπάρτσα», Τσάβι Πασκουάλ. «Πάμε να νικήσουμε στο ΟΑΚΑ όπως πέρυσι», είπε με τη σειρά του ο σέντερ της ομάδας, Φραν Βάσκεθ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ρομουάλντας Μπραζάουσκας (Λιθουανία), Πάολο Ταουρίνο (Ιταλία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Παρτιζάν-Μαρούσι (21:45, Novasports 1)

Οι δύο εκπλήξεις του ομίλου αναμετρώνται στη «Χάλα Πιονίρ». Το Μαρούσι, που μετρά δύο νίκες, όσες και η Παρτιζάν, θέλει να συνεχίσει να... ξαφνιάζει την Ευρώπη κάνοντας ακόμη μία υπέρβαση. Ενδεχόμενη νίκη επί των Σέρβων θα φέρει το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα κοντά στο όνειρο της πρόκρισης στα προημιτελικά. Ελπίδες θα υπάρχουν και σε περίπτωση ήττας, αρκεί να διαφυλαχθεί το +8 (57-49) του αγώνα που έγινε προ δύο εβδομάδων στο ΟΑΚΑ. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, αφού οι Μαυροειδής και Κένταλ ακολούθησαν την αποστολή, ενώ ο Μιχάλης Πελεκάνος αισθάνεται καλύτερα μετά τον πυρετό που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες.

«Παίζουμε με μια δυνατή ομάδα, σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης και γι αυτό οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι κυρίως πνευματικά για να αντέξουμε την πίεση και τις δυσκολίες. Δεν μας απασχολεί αν, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στον όμιλο, έχουμε πιθανότητες ακόμη και να προκριθούμε στους οκτώ. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουμε να δείχνουμε το καλό ανταγωνιστικό μας πρόσωπο», τόνισε ο τεχνικός του Αμαρουσίου. «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, απέναντι σε μία δυνατή κι έμπειρη ομάδα και μέσα σε μία καυτή έδρα. Εμείς θέλουμε να παλέψουμε και να πάρουμε αυτό που μας αξίζει», είπε ο Μάριος Μπατής.

O προπονητής της Παρτιζάν, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, τόνισε: «Το παιχνίδι με το Μαρούσι είναι για μας το κρισιμότερο της σεζόν. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας μου, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Κάποιοι θεωρούν δεδομένο πως θα νικήσουμε, αλλά το Μαρούσι είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος με πολύ μικρό μπάτζετ και μοιάζει αρκετά με την Παρτιζάν. Ήδη το Μαρούσι έχει κάνει πολλές εκπλήξεις στη διοργάνωση, καθώς είναι μία ομάδα που παίζει σκληρή άμυνα και έχει πολύ καλό σύνολο».

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Καρλ Γιούνγκεμπραντ (Φινλανδία), Νικολά Μαέστρ (Γαλλία) και Τζιανλούκα Ματιόλι (Ιταλία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x