TV

Κίτρινοι ήρωες, περίεργα μαλλιά και ...φωνές

Οι Σίμπσονς έχουν μπει, καιρό τώρα, στο πάνθεον της ιστορίας της τηλεόρασης. Εκτός από τις χαρακτηριστικές φωνές του Ομήρου, της Μαρτζ, της Λίσα και του Μπαρτ, πολλοί διάσημοι έχουν «χαρίσει» τις φωνές τους, αλλά και τους χαρακτήρες τους, στο δημιούργημα του Ματ Γκρόνιγκ. Από τον Τόνι Μπλερ(!) έως τον Έλτον Τζον, όλοι τους ήταν υπέροχοι. Το ΑΒΑΠΤΙΣΤΟ σας τους παρουσιάζει για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Είναι η μακροβιότερη σειρά κινουμένων σχεδίων στην ιστορία της τηλεόρασης, αφού παίζεται από τις 17 Δεκεμβρίου 1989! Οι Σίμπσονς, η σειρά που περιγράφει με εκπληκτικό και απίστευτα σατιρικό τρόπο τη ζωή μιας τυπικής αμερικανικής οικογένειας, έχουν μπει, καιρό τώρα, στο πάνθεον της ιστορίας της τηλεόρασης. Εκτός από τις χαρακτηριστικές φωνές του Ομήρου, της Μαρτζ, της Λίσα και του Μπαρτ, πολλοί διάσημοι έχουν «χαρίσει» τις φωνές τους, αλλά και τους χαρακτήρες τους, στο δημιούργημα του Ματ Γκρόνιγκ. Από τον Τόνι Μπλερ(!) έως τον Έλτον Τζον, όλοι τους ήταν υπέροχοι. Το ΑΒΑΠΤΙΣΤΟ σας τους παρουσιάζει για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Γράφει ο Νίκος Ράλλης




Ρίνγκο Σταρ

Τη 2η σεζόν των Σίμπσονς, στο επεισόδιο «Brush with Greatness» (ελληνιστή ...«Βούρτσα με Μεγαλείο»-όχι, δε θα μεταφράζω κάθε τίτλο επεισοδίου...), ο Ρίνγκο Σταρ, ο 70χρονος, πλέον, Άγγλος μουσικός, τραγουδιστής και ηθοποιός, περισσότερο γνωστός, όμως, ως ο θρυλικός ντράμερ των Beatles, ανοίγει ένα γράμμα από έναν θαυμαστή του, μέσα στο οποίο υπάρχει μία ζωγραφιά της, κατά πολλούς, πιο εκκεντρικής φυσιογνωμίας στην ιστορία της μουσικής, τριάντα χρόνια πριν. Το έργο αποδίδεται στην ...πανέμορφη, σέξι και γεμάτη ζωή κοπέλα, με καλλιτεχνικές ανησυχίες, Μαρτζ.

Τόνι Μπλερ

Σκεφτείτε έναν Έλληνα πρωθυπουργό να «χαρίζει» τη φωνή του και το χαρακτήρα του στους Σίμπσονς... Δε θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον το αποτέλεσμα; Μάλλον... Μάθετε, λοιπόν, ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, έχει κάνει ένα πέρασμα από τους Σίμπσονς, όμως, σε αντίθεση με το ζεύγος Σαρκοζί (και πολλούς άλλους) που εμφανίστηκαν ερήμην τους, έδωσε την άδειά του και επιπλέον, δάνεισε τη φωνή του στη σειρά! Η τρελοοικογένεια ταξίδεψε στην Αγγλία και συνάντησε τον κ.Μπλερ τη 15η σεζόν, στο επεισόδιο «The Regina Monologues».

Τζίλιαν Άντερσον & Ντέιβιντ Ντουκόβνι

Την 8η σεζόν, στο επεισόδιο «The Springfield Files», άλλοι δύο διάσημοι, οι Τζίλιαν Άντερσον και Ντέιβιντ Ντουκόβνι, το δίδυμο των X-Files, συνεργάστηκαν με τους Σίμπσονς. Σε αυτό το επεισόδιο, οι πράκτορες Μόλντερ και Σκάλι έρχονται στην πόλη για να ερευνήσουν τον ισχυρισμό του Ομήρου ότι συνάντησε ένα λαμπερό, πράσινο ...πράγμα στο δάσος.

50 Cent

Σε πείσμα της Μαρτζ, ο Μπαρτ ...ξεγλιστρά έξω από το σπίτι για να παραστεί σε συναυλία ραπ, όπου συναντά το φημισμένο ράπερ, 50 Cent, ο οποίος τον ενθαρρύνει να ασχοληθεί με την κοινότητα... Σεζόν 16η, επεισόδιο με τίτλο «Pranksta Rap».

Τέρι Μπράντσοου

Στο επεισόδιο «Survival of the Fattest» (της 17ης σεζόν), ο Όμηρος και οι φίλοι του μαθαίνουν ότι θα θα μετάσχουν στο Τhe World Series of Manslaughter, ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάζει το πρώην αστέρι της ομάδας Πίτσμπουργκ Στίλερς (του αμερικάνικου ποδοσφαίρου), Τέρι Μπράντσοου.

Έλτον Τζον

Το αεροπλάνο του διάσημου Άγγλου τραγουδιστή, τραγουδοποιού, συνθέτη και πιανίστα, Έλτον Τζον, πραγματοποιεί αναγκαστική προσγείωση στο Σπρίνγκφιλντ, λόγω δυσλειτουργιών και οι κάτοικοι της πόλης πιστεύουν ότι έχει έρθει να βοηθήσει τον Απού για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς έχει κάποια προβληματάκια στο γάμο του... Ο Σερ Έλτον Τζον έκλεισε τη 10η σεζόν, στο επεισόδιο «I'm with Cupid».

Κιθ Ρίτσαρντς & Μικ Τζάγκερ

Τη 14η σεζόν και στο επεισόδιο «How I Spent My Strummer Vacation», ο Όμηρος υπογραφεί συμβόλαιο με ένα φανταστικό ροκ εντ ρολ συγκρότημα, όπου παίρνει μαθήματα, για το πώς να γίνει αστέρι της ροκ, από τις δύο μεγάλες προσωπικότητες των Rolling Stones, Κιθ Ρίτσαρντς & Μικ Τζάγκερ, μαζί με τους Ελβις Κοστέλο, Λένι Κράβιτζ και Τομ Πέτι!

Κιμ Μπάσιντζερ & Άλεκ Μπάλντουιν

Στην έναρξη της 10ης σεζόν, στο επεισόδιο «When You Dish Upon A Star», ο Όμηρος πιάνει κολλητηλίκια με τους δύο σελέμπριτις και ζευγάρι τότε, Κιμ Μπάσιντζερ και Άλεκ Μπάλντουιν, ενώ ο ίδιος και η οικογένειά του είναι διακοπές στη λίμνη Σπρίνγκφιλντ. Αν και το ζευγάρι, μαζί με τον σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ και τον παραγωγό Μπράιαν Γκρέιζερ (παίζουν, επίσης, οι ίδιοι), αγκαλιάζουν τον Όμηρο ως πραγματικοί φίλοι, αυτός τα χαλάει όλα, όταν αποκαλύπτει τα μυστικά τους στο κοινό...

Τζεφ Μπέζος & Μαρκ Κιούμπαν

Αποφασισμένος να κερδίσει τους οπαδούς του μπάσκετ στο Σπρίνγκφιλντ (και να βγάλει και κανένα φράγκο), ο Μοντγκόμερι Μπερνς αποφασίσει να χτίσει ένα αθλητικό κέντρο στην πόλη. Τις προσπάθειές του, όμως, ματαιώνει η Λίσα, η οποία θέλει να προστατεύσει τις τελευταίες εναπομείναντες αποικίες μελισσών στο Σπρίνγκφιλντ, όπου βρίσκονται στην τοποθεσία που πρόκειται να γίνει το γήπεδο. Ο Έλληνας ομογενής, ιδρυτής του ηλεκτρονικού καταστήματος Amazon, Τζεφ Μπέζος και ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν (τρελά λεφτά και οι δύο) ήταν έτοιμοι να χρηματοδοτήσουν το μεγαλεπήβολο έργο, αλλά λογάριαζαν χωρίς την οικολόγο Λίσα. Το «The Burns and the Bees», παίχτηκε την 20η σεζόν.

Ρίτσαρντ Γκιρ

Τη 13η σεζόν, στο επεισόδιο «She of Little Faith», η Λίσα παθαίνει ...κρίση πνευματικότητας, όταν ανακαλύπτει ένα Βουδιστικό ναό στο Σπρίνγκφιλντ, μέσα στον οποίο συναντά τον Λένι, τον Καρλ και τον Γκιρ. Η ίδια δηλώνει Βουδίστρια και επιλέγει με ανειλικρινείς υποσχέσεις στον Χριστιανισμό να ...εξευμενίσει τη μητέρα της.

Τζον Γουότερς

Το όνομα του Τζον Γουότερς πιθανόν να μη λέει τίποτα στους νεότερους. Τη δεκαετία του 1970, όμως, ο Γουότερς ήταν ο σκηνοθέτης που προκαλούσε την αισθητική του κοινού, με παραγωγές πολύ χαμηλού κόστους, καθώς είχε μία εμμονή με περιθωριακούς χαρακτήρες. Σε μία προσπάθεια να κερδίσει κάποια έξτρα μετρητά, η οικογένεια Σίμπσονς αποφασίζει να πουλήσει ένα από τα κειμήλια της σε κατάστημα συλλεκτικών ειδών, το οποίο διευθύνει ο Τζον. Ο Όμηρος παίρνει μία πρώτη εκτίμηση, μέχρι που ανακαλύπτει ότι ο Τζον είναι γκέι! Το επεισόδιο «Homer's Phobia», την 8η σεζόν, κέρδισε, μάλιστα, ένα βραβείο Έμμυ.

Ρονάλντο

Ενώ είναι διαιτητής σε ένα από τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια της Λίσα, ο Όμηρος της επιτρέπει να ξεφύγει με δύο δήθεν φάουλ, μέχρι ο Βραζιλιάνος αστέρας τον ...βρίσει! Ο Όμηρος δίνει στην κόρη του μία κίτρινη κάρτα και όταν εκείνη αντιδρά, της βγάζει κόκκινη κάρτα και την πετάει έξω από το παιχνίδι. Το επεισόδιο «Marge Gamer» παίχτηκε τη 18η σεζόν.

Τόνι Χοκ

Τη 14η σεζόν, στο επεισόδιο «Barting Over», ο Μπαρτ μηνύει τους γονείς του, ώστε να απαλλαχθεί από την κηδεμονία τους και μετακομίζει σε μία τρομακτική σοφίτα στο κέντρο της πόλης, όπου, όπως αποδεικνύεται, το αστέρι του skateboarding έχει, επίσης, ένα διαμέρισμα.

The Who

Το Σπρίνγκφιλντ είναι χωρισμένο στα δύο και ξεσπάει ασυμφωνία μεταξύ των δύο τμημάτων της πόλης, τη 12η σεζόν, στο επεισόδιο «A Tale of Two Springfields». Το γνωστό ροκ συγκρότημα «στρατολογείται» για να αποκατασταθεί η αρμονία.

Χιου Χέφνερ

Ο ιδρυτής του Playboy εμφανίζεται την 4η σεζόν στο «Krusty Gets Kancelled» μαζί με την Μπέτι Μίντλερ, τον Τζόνι Κάρσον και άλλους.

Τζέι Λένο

Ο γνωστός οικοδεσπότης του The Tonight Show του NBC (από το 1992 ως το 2009) και σταντ απ κωμικός, Τζέι Λένο, πρωταγωνιστεί την 9η σεζόν, στο επεισόδιο «The Last Temptation of Krust». Ο Κράστυ ο Κλόουν βρίσκει άθελά του την επιτυχία στον κόσμο της σταντ απ κόμεντι, στηριζόμενος σε ένα νέο στυλ, με το οποίο διαμαρτύρεται για την εμπορευματοποίηση.

Μάικλ Γκάμπον, Τζόναθαν Φράνζεν, Tομ Γουλφ & Γκορ Βιντάλ

Έπειτα από τη δημοσίευση του βιβλίου της, η Λίσα καλείται να παραστεί σε λογοτεχνικό συνέδριο, στο οποίο παρευρίσκονται φημισμένοι συγγραφείς, τη 18η σεζόν, στο επεισόδιο με τίτλο «Moe'n'a Lisa».

Ρόμπερτ Μέρντοχ

Ο μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης, Ρόμπερτ Μέρντοχ, εμφανίστηκε αυτή τη σεζόν, στο επεισόδιο «Sunday Cruddy Sunday». Ο Όμηρος και οι φίλοι του παρακολουθούν το Super Bowl, και στο τέλος καταλήγουν στον Μέρντοχ.

Ματ Γκρόνινγκ

Ο δημιουργός των Σίμπσονς, Ματ Γκρόνινγκ, κάνει την εμφάνισή του τη 15η σεζόν, στο επεισόδιο «My Big Fat Geek Wedding», στο οποίο υπογράφει αυτόγραφα σε θαυμαστές του άλλου του τηλεοπτικού του σόου, το Futurama.

Υ.Γ. Τα λέμε στο επόμενο τεύχος και μέχρι τότε στο nikos.rallis@hotmail.gr

Ας κλείσουμε κάπως έτσι:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x