Μουσική

Ian Brown is here, in «ψarokωstena»!

...

Του Κώστα Τσούγκου

Η είδηση είναι απλή, -για ορισμένους τεράστια- και δεν χρειάζεται προλόγους και φανφάρες για περιτύλιγμα. Ο Ian Brown θα βρίσκεται στην Ελλάδα για δύο συναυλίες, μία στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή(26/2) και μία στην Αθήνα το Σάββατο( 27/2). Ο ηγέτης και ερμηνευτής των «Stone Roses», που ακολουθεί solo καριέρα από το 1996, θα ανέβει ξανά σε ελληνική σκηνή ύστερα από περίπου δεκαπέντε χρόνια.

Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί είδηση επειδή η ζωή μας από την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να είναι διαφορετική. Δεν θα βγούμε ως χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο ούτε ο συμπατριώτης του, ο «κόραξ» Χάουαρντ Γουέμπ θα πάρει πίσω την απόφασή που πήρε στο 92' στο «Καραίσκάκη». Ο "King Monkey" θα είναι ΕΔΩ και ίσως μας μεταδώσει λίγη από την ενέργειά και την αύρα του για να επιβιώσουμε.

Stellify(από το νέο του δίσκο ‘’My Way’’):



Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας και από τους λίγους εναπομείναντες ροκ- σταρ εν ζωή. Διανύει αισίως τα 47 του χρόνια και κατάγεται –από πού αλλού;- από το Μάντσεστερ. Στη «γωνιά» μας έρχεται με έναν νέο δίσκο στις βαλίτσες του. Το «my way» κυκλοφόρησε στις 28 Σεπτεμβρίου του 2009 και όπως ήταν αναμενόμενο είναι γεμάτο εκπλήξεις. Όπως έχει δηλώσει, έμπνευσή για τη δημιουργία του «my way» αποτέλεσε ο Michael Jackson.

To "thriller" από τον Brown:



Υποστηρικτής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και χαρακτήρας ιδιόμορφος, είχε πάντα μπλεξίματα με την αστυνομία. Αποκορύφωμα ό, τι συνέβη το 1998, που καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση επειδή απείλησε με πλαστικά μαχαιροπήρουνα μία αεροσυνοδό σε κάποια από τις πτήσεις του.

Οι stone roses από το 1984 ως το 1996 που μεσουρανούσαν -και πιο συγκεκριμένα το ύφος του Brown- επηρέασε πολλά συγκροτήματα της μεταγενέστερης αγγλικής pop σκηνής(Verve, Coldplay, The Charlatans, Kasabian). Η επιτομή του “copy- paste” όμως έγινε από τον liam Gallagher των Oasis. Η μάνα του Brown έβλεπε τον Liam πάνω στη σκηνή και τον... μπέρδευε με τον γιό της. Παρ’ όλα αυτά οι δυο τους δηλώνουν εγκάρδιοι φίλοι αν και δεν συμφωνούν ούτε στα ποδοσφαιρικά.

"I Wanna Be Adored" των Stone Roses(Στο Glastonbury το 2005 με το τζάκετ που του είχε χαρίσει ο φίλος του και διάσημος μαραθωνοδρόμος από την Αιθιοπία, Haile GebreSelassie)



Εξαιρετική η συνεργασία με τους Unkle…

…στο “Be there”…



…και στο Reign:



Ωστόσο, κάποιοι, όσα χρόνια κι αν περάσουν, προτιμούν να τον θυμούνται έτσι:



Καλό Σαββατοκύριακο, υπό τους ήχους του «King Monkey», στην υπέροχη και ηλιόλουστη «γωνιά» μας και από Δευτέρα βλέπουμε...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x