Gossip

To ...παρελθόν του Ράμσεϊ

Στον αγώνα της Άρσεναλ με τη Στόουκ το περασμένο Σάββατο, ο Ράιαν Σόκρος ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό στον Άαρον Ράμσεϊ των «κανονιέρηδων». Ο Ράμσεϊ είναι ο τρίτος παίκτης της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ που τραυματίζεται σοβαρά από αντίπαλό του τα τελευταία πέντε χρόνια, μετά τους Ντιαμπί και Ντα Σίλβα.

Στον αγώνα της Άρσεναλ με τη Στόουκ το περασμένο Σάββατο, ο Ράιαν Σόκρος προκάλεσε ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό στον Άαρον Ράμσεϊ των «κανονιέρηδων». Ο Ράμσεϊ είναι ο τρίτος παίκτης της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ που τραυματίζεται σοβαρά από αντίπαλό του τα τελευταία πέντε χρόνια, μετά τους Ντιαμπί και Ντα Σίλβα.

Τα τάκλιν φυσικά και είναι μέρος του ποδοσφαίρου, όμως ορισμένες φορές μπορεί να αποδειχθούν, τουλάχιστον, «δολοφονικά». Ανατρέχοντας στην ιστορία του αθλήματος μπορεί κάποιος να θυμηθεί ή να βρει φάσεις που προκαλούν πόνο, μόνο που τις βλέπει κανείς. Παρακάτω σας παρουσιάσουμε τις κορυφαίες, ίσως, εξ αυτών.

Στιβ Μόροου

Όντας παίκτης της Άρσεναλ, όταν οι «κανονιέρηδες» κατέκτησαν το νταμπλ, ο Μόροου θα έβαζε το όνομά του στις σελίδες της ιστορίας της ομάδας. Όχι μόνο λόγω του τέρματος που σημειώσε στον τελικό του Λιγκ Καπ, αλλά για τα γεγονότα που συνέβησαν μετά το τέλος του. Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για τη νίκη με σκορ 2-1 κόντρα στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ (την οποία κέρδισε η Άρσεναλ και στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, χωρίς τον Μόροου στη σύνθεσή της) ο Τόνι Άνταμς προσπάθησε να κάνει τον «γύρο του θριάμβουμ» με τον Μόροου στους ώμους του. Ωστόσο ο αρχηγός των Λονδρέζων γλίστρησε, ρίχνοντας παράλληλσα στο έδαφος και τον Μόροου, ο οποίος έσπασε το χέρι του. Απότελεσμα αυτού του ατυχήματος ήταν να μην μπορέσει να αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ το μετάλλιό του το πήρε μετά τον τελικό Κυπέλλου.


Κίερον Ντάιερ

Μετά την ονειρική του μεταγραφή από τη Νιούκαστλ στη Γουέστ Χαμ, η οποία κόστισε έξι εκατομμύρια λίρες στους Λονδρέζους, ο Ντάιερ υπέστη διπλό κάταγμα στο πόδι του, κατά τη διάρκεια της μόλις δεύτερης συμμετοχής του με τα «σφυριά». Τον Αύγουστο του 2007, ένα τάκλιν από τον Τζόε Γιάκομπσον τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για το υπόλοιπο της χρονιάς, αλλά και τη μισή σεζόν του επόμενου χρόνου, αφού χρειάστηκε 17 μήνες για να αναρώσει πλήρως.




Αλφ Ίνγκε Χάαλαντ

Τρία χρόνια πριν το συμβάν, ο Χάαλαντ είχε κατηγορήσει δημόσια τον Ρόι Κιν πως είχε προσποιηθεί τραυματισμό και ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έψαχνε εκδίκηση. Η πραγματικότητα ήταν πως ο Κιν είχε υποστεί ρήξη χιαστών όταν προσπάθησε να μαρκάρει ετεροχρονισμένα τον Χάαλαντ (τότε έπαιζε στη Λιντς), αλλά τελικά τραυματίστηκε ο ίδιος. Το 2001 ο Κιν πήρε την... εκδίκησή του όταν χτύπησε ηθελημένα (όπως παραδέχτηκε αργότερα) με τη «σχάρα» του παπουτσιού του στο γόνατο τον Χάαλαντ, επειδή ήθελε να τον τραυματίσει. Στον Ιρλανδό μέσο επιβλήθηκε ποινή 5 αγωνιστικών και πρόστιμο 150.000 λιρών, ενώ ο παθών δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει κανονικά στην αγωνιστική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο το 2003.




Εντουάρντο Ντα Σίλβα

Στις 23 Φεβρουαρίου το 2008 και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα κόντρα στην Μπέρμιγχαμ, ο Εντουάρντο Ντα Σίλβα υπέστη κάταγμα στο αριστερό του πόδι και πλήρη εξάρθρωση στον αστράγαλό του, αποτέλεσμα ενός «δολοφονικού» τάκλιν του Μάρτιν Τέιλορ, ο οποίος αποβλήθηκε αμέσως. Ο Κροάτης επιθετικός μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο “Σέλι Όουκ”, όπου και υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση. Το μαρκάρισμα ήταν τόσο φρικιαστικό που το “Sky”, το οποίο μετέδιδε τον αγώνα αποφάσισε να μην δείξει κανένα ριπλέι της φάσης. Ο φορ των «κανονιέρηδων» αγωνίστηκε και πάλι τον Ιανουάριο του 2009, σκοράροντας μάλιστα δύο φορές στον επαναληπτικό με την Κάρντιφ για το Κύπελλο Αγγλίας.




Ντέιβιντ Μπούστ

Η καριέρα του Ντέιβιντ Μπουστ διακόπηκε απότομα στις 8 Απριλίου 1996. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της ομάδας του, Κόβεντρι, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή του, ο Μπουστ συγκρούστηκε με τους Ντένις Ίργουιν και Μπράιαν ΜακΚλερ. Αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης ήταν να καταστραφέι ολοσχερώς το πόδι του Μπουστ, ενώ το κόκκαλο του ποδιού του έγινε οράτο. Ο τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ, Πέτερ Σμάιχελ, ο οποίος είδε από κοντά τον τραυματισμό χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη για να ξεπεράσει το σοκ από το φρικιαστικό θέαμα. Η μόλυνση που έπαθε ο Μπουστ από το χτύπημα ήταν και ο λόγος που τον ανάγκασε να σταματήσει το ποδόσφαιρο.





Χένρικ Λάρσον

Την περίοδο 1999-2000 ο Χένρικ Λάρσον ξεκίνησε φουριόζος το πρωτάθλημα Σκωτίας πετυχαίνοντας 8 γκολ στα 9 πρώτα ματς στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Σέλτικ. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης όμως με τη Λιόν για το Κύπελλο UEFA, ο Σουηδός επιθετικός υπέστη σπάσιμο στο πόδι του σε δύο σημεία, το οποίο λίγο έλειψε να του κόψει την καριέρα. Αποτέλεσμα αυτού του χτυπήματος ήταν να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 8 μήνες, επιστρέφοντας στο τελευταίο ματς της χρονιάς. Ο προπονητής των «Καθολικών», Τζον Μπάρνς, ο οποίος έχασε τη θέση του κατά τη διάρκεια της σεζόν, υποστήριξε πως η απώλεια του Λάρσον έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή αυτή.



Τζιμπρίλ Σισέ

Αν για τους ποδοσφαιριστές ένα σπάσιμο του ποδιού είναι αβάσταχτο, τι να πει και ο Τζιμπρίλ Σισέ που πέρασε αυτήν τη δοκιμασία δύο φορές, μία σε κάθε πόδι. Τη σεζόν 2004-05, στο 19ο αγώνα του με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού υπέστη ολική ρήξη κνήμης και περόνης στο αριστερό του πόδι, ύστερα από ένα μαρκάρισμα του Τζέι ΜακΊβελεϊ σε ένα ματς των «κόκκινων» κόντρα στην Μπλάκμπερν Ρόβερς στο «Ίγουντ Παρκ», στις 30 Οκτωβρίου 2004. Ο φυσικοθεραπευτής, Ντάριλ Μάρτιν, αναφερόμενος στο συμβάν είχε δηλώσει: «Θα μείνει εκτός έξι έως εννέα μήνες και στη χειρότερη περίπτωση 18». Ο Σισέ είχε αποκαλύψει αργότερα πως αν δεν είχε λάβει την άμεση φροντίδα του ιατρικού επιτελείου, θα είχε χάσει το πόδι του κάτω από το γόνατο. Στον Γάλλο φορ τοποθετήθηκαν βίδες στο πόδι και παρά τις αρχικές εκτιμήσεις επέστρεψε στην ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν.

Μετά την απουσία του από το Euro 2004, ο Σισέ ήταν έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2006 στη Γερμανία. Ωστόσο, στο τελικό αγώνα προετοιμασίας της Γαλλίας κατά της Κίνας, στις 7 Ιουνίου 2006, υπέστη άλλο ένα κάταγμα στο δεξί του πόδι αυτή τη φορά. Όντας μόλις δέκα λεπτά στο παιχνίδι χτύπησε εκτός ισορροπίας από τον αρχηγό της Κίνας, Ζενγκ Ζι, με αποτέλεσμα να στρίψει το πόδι του και πάθει κάταγμα κνήμης. «Ήταν αβάσταχτό να ακούω τον Τζιμπρίλ να βγάζει τέτοια κραυγή» είχε επισημάνει ο Τιερί Ανρί μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο 29χρονος πλέον στράικερ υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική επέμβαση, χάνοντας όπως ήταν επόμενο το Μουντιάλ.






Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x