Ευρώπη

Στην πόλη του φωτός ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια ανάσα (τρεις νίκες πιο σωστά) από την πρόκριση του στο Φάιναλ Φορ που θα γίνει στο Παρίσι 7-9 Μαΐου. Η Πρόκομ δεν τον φοβίζει και αν οι «ερυθρόλευκοι» παίξουν όπως χθες κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ θα βρεθούν σίγουρα στην πόλη του φωτός στις αρχές Μαΐου.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια ανάσα (τρεις νίκες πιο σωστά) από την πρόκριση του στο Φάιναλ Φορ που θα γίνει στο Παρίσι 7-9 Μαΐου. Η Πρόκομ δεν τον φοβίζει και αν οι «ερυθρόλευκοι» παίξουν όπως χθες κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ θα βρεθούν σίγουρα στην πόλη του φωτός στις αρχές Μαΐου.

Ο Ολυμπιακός «καπάρωσε» την πρωτιά στον όγδοο όμιλο μετά τη χθεσινή νίκη επί των Βάσκων και πλέον το ματς με την Χίμκι την ερχόμενη Πέμπτη αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα. Στον Πειραιά ξέρουν πως το «χιαστί» ματς με την Πρόκομ είναι αυτό που πρέπει να βρίσκεται στο μυαλό τους από εδώ και μπρος. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη με τρεις νίκες θα βρεθεί στο Φάιναλ Φορ. Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται από χθες πως θα…καταφέρει ο Ολυμπιακός να αποκλειστεί από την παρέα του Κουιντέλ Γουντς. Και η αλήθεια είναι πως δύσκολα καταφέρνει κάποιος να βρει τρόπο.

Εκτός του Ολυμπιακού, αρκετές πιθανότητες να βρεθούν στη γαλλική πρωτεύουσα έχουν και οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Μπαρτσελόνα. Οι Ρώσοι, είναι σίγουρα πρώτοι και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους στα προημιτελικά. Αυτός θα είναι είτε η Κάχα Λαμποράλ (υποδέχεται την Τσιμπόνα στη Βιτόρια και με νίκη προκρίνεται), είτε η Χίμκι (υποδέχεται τον Ολυμπιακό και θέλει δική της νίκη και ήττα της Κάχα από τους Κροάτες). Όποιος και αν είναι, όμως, ο αντίπαλος, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μοιάζει να είναι το φαβορί.

Στον πέμπτο όμιλο, η Μπαρτσελόνα δείχνει να είναι το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Η παρέα του Ναβάρο θέλει νίκη στην τελευταία αγωνιστική του ΤΟΠ-16 απέναντι στην Παρτιζάν για να εξασφαλίσει την πρωτιά. Σε διαφορετική περίπτωση τερματίζει δεύτερη. Με νίκη των «μπλαουγκράνα», οι Σέρβοι θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει στον ελληνικό «εμφύλιο» για να μάθουν το μέλλον τους στη διοργάνωση. Με νίκη του Αμαρουσίου, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα βρεθεί στους «8». Με νίκη των «πρασίνων», τότε οι Σέρβοι είναι αυτοί που θα πάρουν την πρόκριση ως δεύτεροι.

Στον έκτο όμιλο, οι δύο ομάδες που πήραν την πρόκριση έγιναν γνωστές χθες. Ρεάλ Μαδρίτης και Μακάμπι Τελ Αβίβ θα μονομαχήσουν την τελευταία αγωνιστική στη Μαδρίτη για την πρωτιά του ομίλου με τον νικητή να κόβει πρώτος το νήμα και να ανταμώνει με τον δεύτερο του πέμπτου ομίλου με πλεονέκτημα έδρας. Όσο για τον ηττημένο, η λογική λέει, πως θα βρεθεί απέναντι στην Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας.

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x