Ευρώπη

Παπαλουκάς: «Προτιμώ το πρωτάθλημα, μπορούμε και τα δύο»

Θα ήθελε και τα δύο, αλλά αν ο Θοδωρής Παπαλουκάς έπρεπε να διαλέξει μεταξύ πρωταθλήματος και Ευρωλίγκας θα διάλεγε το πρώτο τρόπαιο, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Για μένα είναι πιο σημαντικό να πάρω το πρωτάθλημα από την Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός θα έχει πλεονέκτημα, αλλά φέτος έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να κερδίσουμε παντού», τόνισε ο γκαρντ του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Το ιδανικό θα ήταν να είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν με μία ευρωπαϊκή και μία ελληνική κούπα».

Θα ήθελε και τα δύο, αλλά αν ο Θοδωρής Παπαλουκάς έπρεπε να διαλέξει μεταξύ πρωταθλήματος και Ευρωλίγκας θα διάλεγε το πρώτο τρόπαιο, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Για μένα προσωπικά είναι πιο σημαντικό να πάρω το ελληνικό πρωτάθλημα από ό,τι την Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός θα έχει πλεονέκτημα, αλλά ο Ολυμπιακός φέτος έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει παντού», τόνισε ο γκαρντ του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Το ιδανικό θα ήταν να είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν με μία ευρωπαϊκή και μία ακόμη ελληνική κούπα».

Αναλυτικά, ο Θοδωρής Παπαλουκάς μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας:

Για την παρουσία του στην κορυφαία δεκάδα της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα: «Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Πάντα μία επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών σου είναι τιμητική. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά και αν δεν έχεις μία τέτοια διάκριση σε ενοχλεί. Η παρουσία μου στην κορυφαία δεκάδα μού δίνει κίνητρο να συνεχίσω».

Για τη χρονιά που ξεχωρίζει στην καριέρα του: «Η χρονιά που ξεκίνησε από το Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου, η σεζόν 2005/06, ήταν για μένα η πιο σημαντική, αν και όλες ήταν πολύ σημαντικές για μένα».

Για την καλύτερη πεντάδα: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω τους μισούς παίκτες. Έτσι είναι σαν να έχεις δύο πεντάδες για να δεις ένα απολαυστικό διπλό. Με τον Σισκάουσκας, τον Χόλντεν και τον Λάνγκτον έχω παίξει συμπαίκτης στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Βούιτσιτς στον Ολυμπιακό, με τον Διαμαντίδη έχουμε παίξει συμπαίκτες στην εθνική και έχουμε μεγάλες διακρίσεις. Μου είναι δύσκολο, γιατί θα πρέπει να ξεχωρίσω. Θα προτιμούσα να είμαι με τα παιδιά που έχω παίξει και έχω μοιραστεί χαρές».

Για το πώς θα ήθελε να ολοκληρωθεί η δεκαετία: «Το ιδανικό θα ήταν να είναι να ολοκληρωθεί με μία ευρωπαϊκή και μία ελληνική κούπα. Είμαστε μέσα στους στόχους μας, είναι στο χέρι μας και αν κάποιος μας έλεγε πως θα φτάναμε στα προημιτελικά να παίζουμε με την Πρόκομ έχοντας πλεονέκτημα έδρας, θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Παρ’όλα αυτά η Πρόκομ θέλει προσοχή. Ξέρω πως αυτά τα ματς είναι δύσκολα και ειδικά το πρώτο ματς είναι πάντα επικίνδυνο».

Για τη μάχη του πρωταθλήματος: «Ο Παναθηναϊκός θα έχει το πλεονέκτημα έδρας, παρότι ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση μαθηματικά. Για μένα προσωπικά είναι πιο σημαντικό να πάρω το ελληνικό πρωτάθλημα από ό,τι την Ευρωλίγκα. Είναι σημαντικό για την ψυχολογία του συλλόγου. Αν τα καταφέρεις αυτό, θα έχεις σπάσει την έδρα του Παναθηναϊκού. Όταν παίζεις στην έδρα σου έχεις ένα πλεονέκτημα, αλλά ο Ολυμπιακός φέτος έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει παντού. Μετά από τόσα χρόνια που ο Ολυμπιακός δεν ήταν στα επίπεδα που έπρεπε, φέτος έχει μία αξιοπιστία».

Για το σουτ του: «Το σουτ δεν ήταν πάντα το χαρακτηριστικό μου. Θεώρησα πως για να παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα πρέπει να έχεις ένα πάρα πολύ καλό στοιχείο και στα άλλα να είσαι σε ένα σταθερό επίπεδο. Επειδή είχα την ικανότητα στην πάσα και αγωνιζόμουν σε ομάδες με καλούς σουτέρ, αυτό με βοήθησε. Αφού αυτό έκανε χαρούμενος τους συμπαίκτες μου, κέρδιζε η ομάδα μου και ήμουν κι εγώ καλός, αυτό έκανα. Πάντως πιστεύω πως σε μεγάλες διοργανώσεις και σε μεγάλα παιχνίδια έχω αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και στον τομέα των σουτ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x