Champions League

Με το κεφάλι ψηλά

Μια ανάσα από την μεγάλη ανατροπή και την πρόκριση στους «8» του Champions League, βρέθηκε ο Ολυμπιακός που ηττήθηκε 2-1 από την Μπορντό στη Γαλλία. Αντέδρασαν στο σοκ του γρήγορου γκολ (Γκουρκίφ 5’) και της αποβολής του Νταρμπισάιρ στο 53’, οι «ερυθρόλευκοι», που ήταν ανώτεροι στην επανάληψη. Στο 65’ ο Μήτρογλου σκόραρε για τους Πειραιώτες, αλλά ο Σαμάκ στο 88’ έδωσε τέλος στα όνειρα τους. Δείτε βίντεο με τα γκολ του αγώνα.

Μια ανάσα από την μεγάλη ανατροπή και την πρόκριση στους «8» του Champions League, βρέθηκε ο Ολυμπιακός που ηττήθηκε 2-1 από την Μπορντό στη Γαλλία. Αντέδρασαν στο σοκ του γρήγορου γκολ (Γκουρκίφ 5’) και της αποβολής του Νταρμπισάιρ στο 53’, οι «ερυθρόλευκοι», που κυριάρχησαν στην επανάληψη. Στο 65’ ο Μήτρογλου σκόραρε για τους Πειραιώτες, αλλά ο Σαμάκ στο 88’ έδωσε τέλος στα όνειρα τους. Με δέκα παίκτες τελείωσε η Μπορντό λόγω αποβολής του Ντιαρά. Κόκκινη για τον Μέλμπεργκ μετά τη λήξη.

Άργησαν να το πιστέψουν οι παίκτες αλλά και ο Μπάντοβιτς. Όταν η Μπορντό πιέστηκε ακόμη και από αυτόν τον Ολυμπιακό που όλοι γνωρίζουν ότι δεν περνάει και την καλύτερη περίοδό του, "έχασε" την μπάλα. Οι "ερυθρόλευκοι" θα μπορούσαν από την αρχή να εκμεταλλευτούν την έλλειψη εμπειρίας σε επίπεδο Champions League των γηπεδούχων και να πάρουν την πρόκριση. Ακόμα κι έτσι όμως, έφτασαν κοντά αλλά πλήρωσαν -πέρα από την ατολμία τους- και τα ατομικά λάθη ορισμένων παικτών. Φέρει ευθύνη ο Αντώνης Νικοπολίδης στα δύο γκολ, ενώ προβλήματα υπήρχαν τόσο στην άμυνα, όσο και στο κέντρο της ομάδας.

Το ματς

Γκολ από τα αποδυτήρια

Με το «καλημέρα» ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ. Από ένα φάουλ που παραχώρησε ο Τοροσίδης στα αριστερά, ο Γκουρκίφ βρήκε δίχτυα. Παρά το γεγονός ότι η μπάλα στήθηκε σε αρκετά πλάγια θέση, ο ποδοσφαιριστής της Μπορντό χωρίς να διστάσει, δοκίμασε απευθείας. Ο Νικοπολίδης μάλλον περίμενε σέντρα, αν και εδώ που τα λέμε, η εκτέλεση ήταν εξαιρετική, με την μπάλα να καρφώνεται στο αριστερό «παραθυράκι» του Έλληνα τερματοφύλακα. Ο Νικοπολίδης αντέδρασε πολύ σωστά στο 39’ όταν σταμάτησε με γρήγορη έξοδο τον Γκουρκίφ, ο οποίος από λάθος του Αβραάμ Παπαδόπουλου, βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά σούταρε πάνω στο σώμα του γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Όταν οι δυο τους ξαναβρέθηκαν αντιμέτωποι λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Αντώνης στάθηκε πολύ τυχερός. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής απείλησε ξανά με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ μακρινή απόσταση, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των «ερυθρολεύκων».



Δυστυχώς… οφσάιντ

Παρά το επιθετικό σχήμα που κατέβασε ο Μπάντοβιτς, χρησιμοποιώντας Νταρμπισάιρ, Λούα Λούα, Ζαϊρί και Ντάτολο στο αρχικό σχήμα, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να δείξει ιδιαίτερες αρετές από τη μέση και μπροστά. Το παιχνίδι του γινόταν κατά κύριο λόγο από τον άξονα, παρά τις φωνές του Σέρβου τεχνικού για το αντίθετο. Η καλύτερη στιγμή για τους Πειραιώτες ήρθε στο τελευταίο λεπτό. Ο Λούα Λούα έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Νταρμπισάιρ και ο Άγγλος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δυστυχώς όμως για τους «ερυθρόλευκους» όταν το έκανε, βρισκόταν λίγο μπροστά από τη γαλλική άμυνα και επομένως σε θέση οφσάιντ.

Γκολ και.. ξύλο!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας κατοχή μπάλας, δίχως όμως να κάνουν και μεγάλες ευκαιρίες. Φαινόταν όμως ότι αν το πίστευαν, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στου Γάλλους. Σε εκείνο το σημείο η αποβολή του Νταρμπισάιρ φάνηκε ότι δεν θα γκρέμιζε τις προσπάθειες των συμπαικτών του για κάτι καλό. Ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» είδε σε διάστημα έξι λεπτών, δύο κίτρινες κάρτες και άφησε την ομάδα του να παλεύει με δέκα. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται όμως, αυτή ήταν η αρχή του… καλού. Ο Μήτρογλου μπήκε στη θέση του Ζαϊρί αμέσως μετά την αποβολή και ελάχιστα αργότερα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρασό, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 65’. Το πράγμα έγινε ακόμη καλύτερο τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν τη δόξα του Νταρμπισάιρ ζήλεψε ο Ντιαρά. Ο μέσος της Μπορντό είδε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε έξι λεπτά και έτσι και οι Γάλλοι έμειναν με δέκα.



Άγγιξε την πρόκριση

Η ψυχολογία άλλαξε άρδην και η Μπορντό βρισκόταν σε τρικυμία. Ο Ολυμπιακός στεκόταν πολύ καλύτερα και θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της πρόκρισης στο 77’, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη όταν Ραούλ Μπράβο, ο οποίος έκανε τη σέντρα σουτ και Μήτρογλου, που δεν πρόλαβε, δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Λίγο πριν τη γραμμή, ο Σιανί πέταξε την μπάλα κόρνερ, δίνοντας την πρόκριση στους «γιρονδίνους». Στο 88’ ο Σαμάκ εκμεταλλεύτηκε ακόμη μια λανθασμένη εκτίμηση του Νικοπολίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να καθαρίσει μια μάλλον εύκολη σέντρα και με κεφαλιά έκανε το τελικό 2-1.



Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΜΠΟΡΝΤΟ: Καρασό, Σιανί, Ντιαρά, Φερνάντο, Γκουρκίφ, Γουέντελ, Πλασίλ (84΄ Σερτίκ), Σαλμέ, Σανέ, Τρεμουλίνας, Σαμάκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Μαρέσκα, Στολτίδης (80΄ Λεντέσμα), Ζαϊρί (62' Μήτρογλου), Ντάτολο, Λούα Λούα, Νταρμπισάιρ.

Διαιτητής: Μπεκερένσα. Βοηθοί: Τιάγκο Τρίγκο, Μιράντα.

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x