Stoiximan Super League

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 1-0

Αποφασισμένος να πολεμήσει μέχρι τέλους για την παραμονή του ο ΠΑΣ, λύγισε δύσκολα με 1-0 τον Ατρόμητο στους «Ζωσιμάδες». Ψυχωμένοι οι Ηπειρώτες, είδαν τον Μπακαγιόκο να τους δίνει ακόμα ένα «φιλί της ζωής» και να τους κρατά γερά στο κόλπο για τη σωτηρία. Άργησαν να ξυπνήσουν οι Περιστεριώτες, που είχαν δοκάρι στο 90’, ενώ δικαιούνται να φωνάζουν και για πέναλτι που δεν του δόθηκε λίγο νωρίτερα, σε μαρκάρισμα του Μαϊστόροβιτς στον Σαγκανόφσκι.

Αποφασισμένος να πολεμήσει μέχρι τέλους για την παραμονή του ο ΠΑΣ, λύγισε δύσκολα με 1-0 τον Ατρόμητο στους «Ζωσιμάδες».

Ψυχωμένοι οι Ηπειρώτες, είδαν τον Μπακαγιόκο να τους δίνει ακόμα ένα «φιλί της ζωής» και να τους κρατά γερά στο κόλπο για τη σωτηρία.

Άργησαν να ξυπνήσουν οι Περιστεριώτες, που είχαν δοκάρι στο 90’, ενώ δικαιούνται να φωνάζουν και για πέναλτι που δεν του δόθηκε λίγο νωρίτερα, σε μαρκάρισμα του Μαϊστόροβιτς στον Σαγκανόφσκι.


Αν έχεις «Μπάκα» διάβαινε…

Φιλότιμες προσπάθειες να κακοποιήσουν το άθλημα κατέβαλλαν στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες και η αλήθεια είναι πως σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν. Η αδυναμία αμφότερων να αλλάξουν πάνω από τρεις πάσες, ο έντονος ανταγωνισμός τους στο ποιος θα κάνει τα περισσότερα λάθη και ο ρυθμός επιτάφιου που είχαν δώσει στο παιχνίδι, μετέτρεψαν τις καλές φάσεις σε είδος υπό εξαφάνιση.

Αφού, λοιπόν, απέκλεισαν κάθε πιθανότητα να τις δημιουργήσουν από… συνδυασμένες ενέργειες, υποψίες έστω ευκαιριών καταγράφονταν μόνο από στημένες φάσεις. Μια τέτοια φάνηκε αρκετή στον ΠΑΣ, ο Μπακαγιόκο είπε ευχαριστώ στο «δώρο» της άμυνας του Ατρομήτου και -επιβεβαιώνοντας πως έχει πάρει προσωπικά τη σωτηρία του ΠΑΣ- έδωσε το πολυπόθητο προβάδισμα στους Ηπειρώτες.

Νωρίς το θυμήθηκες…

Ανεξήγητα «μπαρουτιασμένοι» επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι παίκτες των δύο ομάδων. Μπορεί, λοιπόν από τις καλές φάσεις να εξακολουθούσαν να… απέχουν, ωστόσο από νεύρα και δυνατά μαρκαρίσματα, δόξα τω Θεώ, ανάγκη δεν είχαν. Τέσσερις κίτρινες κάρτες βγήκαν από το τσεπάκι του Σιδηρόπουλου στα οκτώ πρώτα λεπτά του β’ μέρους, την ίδια ώρα που από τα τσεπάκια των θεατών δεν έβγαιναν ακριβώς μαντίλια, ώστε να τρίψουν τα μάτια τους για το θέαμα που παρακολουθούσαν.

Με τον ΠΑΣ, λοιπόν, να μάχεται «με νύχια και με δόντια» να κρατήσει το υπέρ του σκορ και τον Ατρόμητο από την άλλη να μη δείχνει ότι διέθετε τρόπο για να το ανατρέψει, το παιχνίδι φαινόταν ότι θα έληγε χωρίς άλλες συγκινήσεις. Κι όμως… Οι παίκτες του Δώνη «ξύπνησαν» στο τελευταίο δεκάλεπτο, «σφυροκόπησαν» τους αγχωμένους γηπεδούχους και θα μπορούσαν να τους αφήσουν… ξερούς, σε δύο υποθετικές περιπτώσεις: Στην πρώτη ο Σαγκανόφσκι να μη σημάδευε από τα δύο μέτρα το δοκάρι και στη δεύτερη ο Σιδηρόπουλος να έδινε το μάλλον καθαρό πέναλτι του Μαϊστόροβιτς πάνω στον Πολωνό επιθετικό.

Δεν έγινε ούτε το ένα, ούτε το άλλο, οι Γιαννιώτες πανηγύρισαν μια νίκη -που βάσει της γενικής εικόνας τους άξιζαν- και πλέον ετοιμάζονται να παλέψουν μέχρι… θανάτου στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές για την «επιβίωση» στη Superleague.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ζαφειρόπουλος, Ντάσιος, Κανακούδης, Κώτσιος, Μαϊστόροβιτς, Ρόβας (68’ Τζάνης), Καζναφέρης, Μπουχάν (87’ Κούσας), Ντιμπαλά (82’ Στάθης), Μπακαγιόκο, Σίσιτς

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπαζίνσκι (48’ Αποστολόπουλος), Αναστασάκος, Μελισσάς, Φαβάλι (69’ Καλαντζής), Σαρμιέντο, Σαγκανόφσκι, Τάτος, Καραγκούνης (79’ Καραλής), Ολιβέιρα, Σκόνδρας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Τρύφων (Δράμας)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x