Stoiximan Super League

Καβάλα-Λάρισα 3-3

Η Λάρισα με το τέρμα του Ζέσους στο 86’ ισοφάρισε σε 3-3 και «τσίμπησε» τον βαθμό μέσα στο «Ανθή Καραγιάννη» απέναντι στην Καβάλα, τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Εντυπωσιακό παιχνίδι, με τα γκολ να πέφτουν βροχή. Έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, επειδη ο Κωνσταντινέας έδωσε λανθασμένα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκβοζντένοβιτς και άφησε τους «Αργοναύτες» με δέκα παίκτες.

Η Λάρισα με το τέρμα του Ζέσους στο 86’ ισοφάρισε σε 3-3 και «τσίμπησε» τον βαθμό μέσα στο «Ανθή Καραγιάννη» απέναντι στην Καβάλα, τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Εντυπωσιακό παιχνίδι, με τα γκολ να πέφτουν βροχή. Έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, επειδή ο Κωνσταντινέας έδωσε λανθασμένα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκβοζντένοβιτς και άφησε τους «Αργοναύτες» με δέκα παίκτες.

Τα είχε όλα το πρώτο 45λεπτο

Οι περισσότεροι έλεγαν ότι η Καβάλα θα είχε το μυαλό της στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Άρη την ερχόμενη Πέμπτη. Κάτι τέτοιο όμως δεν φάνηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μπορεί η Λάρισα να δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα με τον Κουζέν, όμως οι «Αργοναύτες» ήταν αυτοί που ευτύχησαν να προηγηθούν.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ στο 11’ σε καλή θέση λίγο έξω από την περιοχή. Ο Ντιέ ανέλαβε την εκτέλεση και με συρτό σουτ νίκησε τον Βιέρα και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, οι παίκτες του Nτε Mος είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως σε μία ανύποπτη φάση στο 30’, ο Γκβοζντένοβιτς των γηπεδούχων ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Μπλάζεκ και ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Κωνσταντινέας καταλόγισε το πέναλτι. Ο Μετίν έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1, στο 31’.

Ο… χορός των πέναλτι συνεχίστηκε, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα η Καβάλα είχε την ευκαιρία να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Τριποτσέρης με αγκωνιά έριξε τον Ορούμα μέσα στην περιοχή και ο Κωσταντινέας έδειξε για δεύτερη φορά στον αγώνα το σημείο του πέναλτι μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ο Ονουάτσι ανέλαβε την εκτέλεση 37’, όμως νικήθηκε από τον Βιέρα, ο οποίος έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία.

Οι «Αργοναύτες» πλήρωσαν το χαμένο πέναλτι, αφού στο 39’, μετά από αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Κουζέν βρήκε ωραία τον Μετίν και ο Τούρκος δεν δυσκολεύτηκε απέναντι από τον Ιτάνζ να τον νικήσει και να ολοκληρώσει την ανατροπή για την ΑΕΛ με το δεύτερο προσωπικό τέρμα στον αγώνα.

Είχε τον Ζέσους μαζί της

Γκολ με τη σέντρα! Δεν πέρασε αρκετός χρόνο από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και η Καβάλα στο 47’ έφερε στα ίσα το παιχνίδι, όταν ο Ντιέ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Κατσιαρός, άθελά του με στραβοκλωτσιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βιέρα.

Η Λάρισα στάθηκε άτυχη στο 56’, όταν το σουτ του Ρομέου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ και σαν να μην έφτανε αυτό για την ΑΕΛ, ο Ρινκόν, μετά από αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων, έκανε το 3-2 στο 70’΄, βάζοντας παράλληλα τις βάσεις για τη νίκη.

Πλέον, είχαμε μπει για τα καλά στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Η Λάρισα πίεζε αρκετά, όμως το γκολ δεν ερχόταν.
Στο 84’, μετά από λάθος απόφαση του Κωνσταντινέα, η Καβάλα έμεινε με δέκα παίκτες. Ο διαιτητής του αγώνα έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκβοζντένοβιτς , κάτι που δεν έπρεπε να γίνει, αφού το φάουλ στη συγκεκριμένη φάση το έκανε ο Σιόντης.

Ο επίλογος στον αγώνα γράφτηκε από τον Ζέσους, ο οποίος με απευθείας χτύπημα φάουλ στο 86’ (βρήκε και η μπάλα στην πλάτη του Ντουγκλάο) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-3, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, με τη Λάρισα να τσιμπάει το βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις:

Καβάλα (Ντε Μος): Ιτάνζ, Γκβοζντένοβιτς, Ντουκρόκ (58' Ντομπρασίνοβιτς), Μουρ, Ντουγκλάο, Ντιέ, Παβίτσεβιτς, Ονουάτσι, Σόσιν (81' Σιόντης), Σμολάρεκ (46' Ρινκόν), Ορούμα

ΑΕΛ (Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Κυριακίδης (73' Σκάτσελ), Τριποτσέρης, Μετίν, Ρομέου (79' Ζέσους), Κουζέν, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός (64' Ραντοσάβλιεβιτς), Μπλάζεκ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x