Stoiximan Super League

«Αντί να δωσουν εξηγήσεις, λένε ψέματα…»

Τους λόγους που η ΠΑΕ Ολυμπιακός αντέδρασε επισήμως με καθυστέρηση τριών ημερών για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό εξήγησε ο διευθυντής επικοινωνίας του συλλόγου, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Όταν κάποιος είναι υπόλογος, είναι ντροπή αντί να δίνει εξηγήσεις να επιτίθεται. Ο Παναθηναϊκός επιχειρεί να παραπλανήσει όλο τον φίλαθλο κόσμο», τόνισε, ενώ επιβεβαίωσε τις επαφές Κόκκαλη-Λαυρεντιάδη.

Τους λόγους που η ΠΑΕ Ολυμπιακός αντέδρασε επισήμως με καθυστέρηση τριών ημερών για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό εξήγησε ο διευθυντής επικοινωνίας του συλλόγου, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Όπως δήλωσε, η στάση των «πρασίνων», που δεν επωμίστηκαν τις ευθύνες για τα επεισόδια, αλλά εξέδωσαν επιθετική ανακοίνωση, ήταν αυτή που προκάλεσε την αντίδραση των «ερυθρολεύκων».

«Είναι πράγματι σκληρή η απάντηση που δώσαμε και αφορά τη χρονική στιγμή που εκδόθηκε η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού. Θεωρούμε πως όταν κάποιος είναι υπόλογος σχετικά με τα γεγονότα που όλοι είδαμε, είναι υπερβολή και ντροπή να βγαίνει μία τέτοια ανακοίνωση. Περιμέναμε ο Παναθηναϊκός να πει κάτι για τον συγκεκριμένο αγώνα κι όχι να αναφερθεί σε προ οκταετίας αγώνες, όπως της Ριζούπολης. Ο Ολυμπιακός πράγματι δεν τα έκανε καλά τα πράγματα σε εκείνο το παιχνίδι κι έφαγε τιμωρία τριών αγωνιστικών. Αντί να εξηγούν με επιχειρηματολογία τι συνέβη την Κυριακή κι είχαμε ξανά αυτά τα πράγματα , βγάζουν μία ανακοίνωση λέγοντας κατά τη γνώμη μας πολλά ψέματα. Περιμέναμε να καταδικάσουν τα πολύ σοβαρά αυτά επεισόδια. Άλλωστε έγιναν σε χώρο ευθύνης της ΠΑΕ κι όχι μακριά. Η αποστολή έφτασε άψογα από το Ρέντη στο ΟΑΚΑ, αλλά τα επεισόδια έγιναν με την άφιξη της ομάδας έξω από το γήπεδο», τόνισε.

«Ο Παναθηναϊκός επιχειρεί να παραπλανήσει όλο τον φίλαθλο κόσμο. Μπορούμε να δούμε ένα-ένα τα σημεία στα οποία αναφέρεται. Δεν αποδείχτηκε ποτέ ότι είπε τέτοια πράγματα ο κύριος Κόκκαλης στους παίκτες της ομάδας πριν τον αγώνα του πρώτου γύρου. Έστειλε επιστολή ο κύριος Πατέρας και ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα, αλλά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Επίσης ουδέποτε αποδείχτηκε από την έρευνα πως έγινε το περιστατικό με τον Τζόρβα και ακόμη εκκρεμεί η έρευνα. Δεν μπορούμε να λέμε αναληθή πράγματα. Είναι τρομερό αυτό κατά τη γνώμη μας. Όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε υπόλογος, αν μη τι άλλο δεν έβγαλε επιθετική ανακοίνωση», πρόσθεσε, ενώ απαντώντας στο επιχείρημα του Παναθηναϊκού για την καθυστερημένη άφιξη της αποστολής στο «Καραϊσκάκη» στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ανέφερε: «Με ποιανού ευθύνη έκανε μιάμιση ώρα να πάει στο γήπεδο;», είπε.

Όσο για το λόγο που η ΠΑΕ Ολυμπιακός επέλεξε να αντιδράσει με καθυστέρηση, δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε ανακοίνωση ούτε το βράδυ της Κυριακής, ούτε τη Δευτέρα, ούτε την Τρίτη, επιχειρώντας να μη δυναμιτίσει το κλίμα και να κριθεί η υπόθεση στον αθλητικό δικαστή. Όταν κάποιος δεν καταφέρνει να οργανώσει σωστά ένα παιχνίδι και αντί να δώσει εξηγήσεις για αυτό, επιτίθεται, είναι υπερβολή».

Παράλληλα, ο κ. Μώραλης τόνισε την ανάγκη να μην επικαλούνται πλέον οι ομάδες ό,τι γινόταν στο παρελθόν. «Ο κόσμος έχει βαρεθεί συμψηφισμούς και στην πολιτική και στον αθλητισμό. Πρέπει να σταματήσει ο Παναθηναϊκός να αναφέρεται στη Ριζούπολη και ο Ολυμπιακός να αναφέρεται στον Ευθυμιάδη. Αυτός ο ιστορικός συμψηφισμός δεν βοηθά κανέναν. Αν αναφερόμαστε συνέχεια στο τι έγινε κατά το παρελθόν, δεν πρόκειται να οδηγηθούμε πουθενά. Ήταν ντροπή ή κακή στιγμή για τον Ολυμπιακό η Ριζούπολη, όπως και για τον Παναθηναϊκό η επίθεση στον Ευθυμιάδη».

Ο διευθυντής επικοινωνίας των Πειραιωτών δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη γενικότερη ατμόσφαιρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Από τότε που έγινε η Σούπερ Λίγκα είχαμε μία ύφεση. Υπήρχε μία περίοδος σχετικής ηρεμίας. Δεν είχαμε στο γήπεδο τέτοια περιστατικά. Είχαμε επεισόδια μεταξύ οπαδών μακριά από τα γήπεδα, κάτι που δεν μπορεί να κοντρολάρει μία ΠΑΕ, αλλά στο γήπεδο δεν είχαμε τέτοια πράγματα. Το να γίνονται τα πράγματα σωστά δεν αφορά μόνο τις ομάδες, αλλά το γενικότερο πλαίσιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εμείς ήδη έχουμε στην πλάτη μας μία ποινή δύο αγωνιστικών για του χρόνου στην Ευρώπη. Δεν έχει ο κύριος Κόκκαλης καμία επιθυμία να έχει τόσο μεγάλα πρόστιμα στην Ευρώπη και να παίζει η ομάδα χωρίς κόσμο. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν θα δούμε γρήγορα ντέρμπι χωρίς παρόμοια περιστατικά, γιατί δεν είναι σωστό το πλαίσιο στο οποίο είναι οργανωμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να μιλήσουμε. Είναι μία ευρύτερη συζήτηση που αφορά γενικότερα το ποδόσφαιρο. Πρέπει να δούμε τα αίτια. Η δουλειά μας όμως είναι και να σχολιάζουμε την επικαιρότητα και να αντιδρούμε όταν προκαλούμεθα. Και ο Ολυμπιακός έχει κάνει σφάλματα, αλλά δεν έχω δει καμία ομάδα να έχει κάνει σφάλματα και να επιτίθεται».

Επίσης, εξέφρασε την απορία του για την ατιμωρησία των θυτών των επεισοδίων. «Στην Ελλάδα έχουμε το εξής οξύμωρο, να μην τιμωρείται ο φυσικός αυτουργός, αλλά οι ομάδες. Άκουσα τον Κατσουράνη να λέει πως θα πρέπει να επιβάλλονται πολύ αυστηρές τιμωρίες στις ομάδες, αλλά διαφωνώ».

Δοθείσης της ευκαιρίας, ο Γιάννης Μώραλης, επιβεβαίωσε τις συνεχείς επαφές μεταξύ του Σωκράτη Κόκκαλη και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την ΠΑΕ. «Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει συχνές επαφές με τον κύριο Λαυρεντιάδη. Υπάρχει μία στενή συνεργασία μεταξύ τους. Είναι ανοικτά κάποια θέματα και θα τα δούμε στους επόμενους μήνες», τόνισε, ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσει μεγάλο μερίδιο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, απάντησε: «Όχι, δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Ολοκληρώνεται η αύξηση ως τις 26 Απριλίου και εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει συζήτηση για συμμετοχή κι άλλων μετόχων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x