Stoiximan Super League

Λάρισα-ΠΑΟΚ 2-1

Η Λάρισα, με το «χρυσό» τέρμα του Πούρι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 επί του ΠΑΟΚ στο «Αλκαζάρ» και έκανε σπουδαίο βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

Η Λάρισα, με το «χρυσό» τέρμα του Πούρι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 επί του ΠΑΟΚ στο «Αλκαζάρ» και έκανε σπουδαίο βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στο 16’ με τον Κουζέν, ενώ οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν σε 1-1 στο 83’ με τον Κοντρέρας. Δύο δοκάρια για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Με δέκα παίκτες τελείωσε το παιχνίδι η ΑΕΛ, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κατσιαρού.

«Βυσσινί» προβάδισμα με Κουζέν

Η Λάρισα, έχοντας στο πλευρό της τους οπαδούς της, μπήκε πιο δυνατά και από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις της. Οι «βυσσινί» είχαν την κυριαρχία και στο 16’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Κουζέν. Η φάση ξεκίνησε από τον Μετίν, ο οποίος έπιασε έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή, ο Χαλκιάς απέκρουσε ασταθώς, η μπάλα έφτασε στον Κουζέν, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Η ΑΕΛ συνέχισε να είναι ανώτερη μετά το τέρμα που πέτυχε, όμως όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ΠΑΟΚ ανέβαζε την απόδοσή του και στο 36’ ο Λίνο παραλίγο να φέρει στα ίσα το παιχνίδι, όμως ο Βιέρα είπε "όχι" μετά από εκτέλεση φάουλ, κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν κυρίαρχος στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και λίγο πριν οι δύο ομάδες αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν για δεύτερη φορά κοντά στο γκολ με τον Βιεϊρίνια, όμως ο Πορτογάλος στάθηκε άτυχος, αφού το σουτ που έκανε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Εκτελεστής Πούρι

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο η Λάρισα ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που από το 55’ και μετά έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και είχε κλείσει τους παίκτες της ΑΕΛ, όμως δεν μπορούσε να φτάσει στο πολυπόθητο τέρμα που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που πίεζαν, αλλά η Λάρισα έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 78’, όμως ο Κουζέν από καλή θέση έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ικανός να γυρίσει το παιχνίδι, όμως για ακόμα μία φορά η ατυχία του χτύπησε την πόρτα, καθώς το σουτ του Ιβιτς στο 81’ τράνταξε το δοκάρι του Βιέρα. Ο Φερνάντο Σάντος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο όλα τα επιθετικά του όπλα (Μουσλίμοβιτς, Κουτσινικούλης), όμως το γκολ ήρθε από την άμυνα. Η πίεση των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 83’, με τον Κοντρέρας να ισοφαρίζει σε 1-1.

Τα λεπτά κυλούσαν και όλα έδειχναν ότι το σκορ θα παραμείνει στο 1-1, όμως ο Πούρι είχε άλλη άποψη. Είχαμε μπει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Εσθονός, που είχε περάσει στο ματς στο 68’ στη θέση του Μπλάζεκ, εκτέλεσε τον Χαλκιά και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, που ισοδυναμεί με την παραμονή στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΡΙΣΑ (Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Κουζέν, Μετίν, Ρομέου (84' Ρομέου), Βελάσκο (40' Φλάβιο), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (68' Πούρι).

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Βιτόλο, Τσιρίλο, Εντίνιο (75' Κουτσιανικούλης), Σορλέν (60' Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ (60' Μουν).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x