Λάμπρος Γκαραγκάνης

«Η φτώχεια φέρνει βία και τρομοκρατία»

www.sport-fm.gr

Δανείζομαι τον πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας «Αυριανή», διότι περιγράφει όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα. Σε μία περίοδος που ο κόσμος πληρώνει, με την πλήρη σημασία της λέξης να υφίσταται, τα σφάλματα και τις μπαγαποντιές των «εκλεκτών» του, που τα χρήματα που έχει μία οικογένεια να βγάλει το μήνα της λιγοστεύουν, η έξαρση ακραίων φαινομένων είναι αναμενόμενη. Κι αυτό γιατί όλα τα εγκληματικά στοιχεία, βρίσκουν το τέλειο άλλοθι για τις πράξεις τους.

Τα χέρια, έχω την εντύπωση, που έβαλαν τη βόμβα στον κάδο σκουπιδιών στο Γαλάτσι, ενέργεια που κόστισε διάλυση μίας οικογένειας, απώλειας ζωής και μία διαφαινόμενη αναπηρία, ίσως, να μην είναι «φτωχά». Κάποιου, δηλαδή, που απαραιτήτως δεν προέβη σε μία κίνηση διαμαρτυρίας για τα δεινά που βιώνει η πατρίδα μας! Κι εξηγούμαι: αυτός που έχει πρόβλημα βιωσιμότητας κοιτάζει να παλέψει για να ζήσει κι όχι για να καταστρέψει.

Όσον αφορά το ποδόσφαιρο και γενικά τα αθλητικά γεγονότα με μεγάλη απήχηση, θα περάσουν τεράστια κρίση. Ήδη οι «στρατοί» των ομάδων έχουν αποδείξει πως ακόμη σε και καλύτερες εποχές είναι ικανοί για διατάραξη της κοινής τάξης και ειρήνης. Πόσω μάλλον τώρα, που μέσω του ποδοσφαίρου, βασικά, υπάρχει το πρόσφορο έδαφος. Με την ταμπέλα του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ φοβάμαι πως μπορούν να γίνουν τερατουργήματα, με καμία διάθεση κινδυνολογίας. Ιστορικά αρρωστημένες καταστάσεις, όπως δικτατορίες, έχουν «ανθίσει» με… λίπασμα την μπάλα!

Άλλωστε, οι οπαδικές διαφορές στα προαναφερθέντα κλαμπ είναι ήδη ισχυρές και πληρούν τις προϋποθέσεις να «φιλοξενήσουν» τα στοιχεία που την απλή βία, μπορούν να την «εξελίξουν» σε τρομοκρατία. Με καμία διάθεση απαξίωσης της δουλειάς μας, σε τέτοιους καιρούς, είναι, τουλάχιστον, «στον κόσμο τους» όσοι… σφάζονται στα ραδιόφωνα και χαλάνε τη ζαχαρένια τους για ανθρώπους, που έχουν λύσει το οικονομικό πρόβλημα και των εγγονών τους! Tο πρόσχημα της απλής κουβέντας και του «σπάμε πλάκα, μιλώντας για μπάλα» είναι μία κάκιστη αρχή, ικανή, όμως, να στρώσει το… μαύρο χαλί. Και τότε δεν θα είναι πρώτο θέμα αν θα συνεχίσει ο κ. Πατέρας στην προεδρία του Παναθηναϊκού, ούτε αν Κόκκαλης-Λαυρεντιάδης θα βάλουν 200 εκατομμύρια στον Ολυμπιακό, τη νέα σεζόν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x