Θανάσης Ράλλης

Όλοι γίναμε λίγο Άρσεναλ!

www.sport-fm.gr



Είναι κάποιες στιγμές που τις ζεις και ξέρεις ότι θα τις θυμάσαι. Έτσι πρέπει να ένιωσαν όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση της Άρσεναλ με τη Μπαρτσελόνα. Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τη μία μεριά, μια ομάδα από άλλο πλανήτη. Η Μπαρτσελόνα, που στο πρώτο εικοσάλεπτο μας αφήνει όλους με το σαγόνι στο πάτωμα, να ψάχνουμε να δούμε αν αυτό που παίζει είναι όντως ποδόσφαιρο και αν τόσα χρονιά που νομίζαμε ότι βλέπαμε μπάλα βλέπαμε στην πραγματικότητα κάτι άλλο.

Ένα ματς που στο πρώτο ημίχρονο, δεν θα ήταν παράλογο να πούμε ότι θα μπορούσε να έχει γίνει 0-5 και η Άρσεναλ να λέει και ευχαριστώ.

Κι όμως ο Αλμούνια στο πρώτο 45λεπτό μεταμορφώνεται σε τερματοφύλακα (σχόλιο στο live της αναμέτρησης από το BBC) και κατεβάζει όχι μόνο τα ρολά αλλά ότι άλλο μπορεί να κατέβει και να εμποδίσει την είσοδο. Θυμηθείτε μία φορά που είδατε ομάδα να παίζει έτσι την Άρσεναλ μέσα στην έδρα της, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Σας βγάζω από τον κόπο να σκέφτεστε. Ποτέ!

Όλοι κατά βάθος λυπηθήκαμε την Άρσεναλ. «Βρε την καημένη την Άρσεναλ». Και όλα αυτά μόνο στο πρώτο ημίχρονο έτσι;

«Κατοχή 70-30 και 12-1 σουτ για τη Μπάρτσα στο ημίχρονο. Κάποιος θα πρέπει να τους θυμίσει ότι παίζουν εκτός έδρας» σχολίαζε ένας άλλος άγγλος φίλαθλος επίσης στο BBC, ενώ κάποιοι άλλοι έλεγαν ότι το κύπελλο θα πρέπει να απονεμηθεί από τώρα στον Γκουαρντίολα και τους παίκτες του, για να γλυτώσουν οι υπόλοιπες ομάδες την ταλαιπωρία.

Και μόλις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο αρχίσαμε πάλι τα …«βρε την καημένη την Άρσεναλ», με τα δύο γκολ του Ιμπραϊμοβιτς.
Κάπου εκεί όμως …κάτι έγινε. Η αλλαγή του Γουόλκοτ έδωσε μια πνοή στους «κανονιέρηδες» που κανένας δεν την περίμενε. Ο Μέσι δεν τράβηξε, ο Ιμπραίμοβιτς είχε γίνει αλλαγή και ξαφνικά η ομάδα που λυπόμασταν μέχρι πριν από λίγα λεπτά άρχισε να παλεύει.

Μεγαλύτερο κλισέ από την μάχη του Δαυίδ με τον Γολιάθ ίσως να μην υπάρχει, κι όμως έτσι έδειχνε αυτή η μάχη από ένα σημείο και μετά. Γιατί όταν ο εξωγήινος αντιμετωπίζει τον γήινο, κατά βάθος όλοι θα υποστηρίζουμε λίγο τον συνάνθρωπο μας. Και αυτή η Μπαρτσελόνα είναι εξωγήινη.

Κι όμως η Άρσεναλ μείωσε. Και η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι. Και μην το αρνηθείτε, ακόμα και αν δεν την υποστηρίζετε (ούτε εγώ την υποστηρίζω) , ένα …«πέναλτι ρεεε» σας ξέφυγε την ώρα που ο Μπουζάκα έδειξε τη βούλα. Και η Άρσεναλ ισοφάρισε. Και μπορεί το μεγάλο φαβορί να παραμένει η Μπάρτσα. Αλλά μην το αρνηθείτε…

Το βράδυ της Τετάρτης όλοι γίναμε λίγο Άρσεναλ…

Προσευχές, μετάνοιες, λιτανείες και εξομολογήσεις στο: Deepthoughts2008@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x