Stoiximan Super League

Χαβίτο: «Το Κύπελλο μπορεί να περιμένει»

Οι οπαδοί του Άρη ζουν και αναπνέουν για τον τελικό Κυπέλλου, ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά η ομάδα τους να πανηγυρίσει το τρόπαιο. Ωστόσο, ο επιθετικός των «κίτρινων», Φρανσίσκο Χαβίτο, υπενθύμισε ότι προέχουν άλλα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΡΗΣ FM 92,8 υπογράμμισε μεν τη δίψα που υπάρχει στο για την κατάκτηση του Κυπέλλου, πρόσθεσε δε, ότι προτεραιότητα έχουν τα εναπομείναντα ματς του πρωταθλήματος.

Οι οπαδοί του Άρη ζουν και αναπνέουν για τον τελικό Κυπέλλου, ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά η ομάδα τους να πανηγυρίσει το τρόπαιο. Ωστόσο, ο επιθετικός των «κίτρινων», Φρανσίσκο Χαβίτο, υπενθύμισε ότι προέχουν άλλα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΡΗΣ FM 92,8 υπογράμμισε μεν τη δίψα που υπάρχει στο για την κατάκτηση του Κυπέλλου, πρόσθεσε δε, ότι προτεραιότητα έχουν τα εναπομείναντα ματς του πρωταθλήματος.

«Είχαμε δύσκολο μήνα, αλλά πετύχαμε πολλά με τη δουλειά μας. Ακόμη, όμως, δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας. Τώρα θα κριθούν όλα και μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ομάδα μας. Ο μεγάλος μας στόχος είναι το Κύπελλο. Είναι ένας μεγάλος τελικός και είμαστε πανέτοιμοι. Σκεφτόμαστε, όμως, πρώτα και τα επόμενα δύο παιχνίδια του Πρωταθλήματος, για να φτάσει η ομάδα μας στα πλέι οφ. Εμείς παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα κι όταν με το καλό τελειώσουν αυτά, τότε θα κοιτάμε μπροστά για τον τελικό» ανέφερε αρχικά.

Για το ενδεχόμενο να σκοράρει στον τελικό του Κυπέλλου: «Μακάρι να έρθει το γκολ και να μπορέσω να το μοιραστώ με τους οπαδούς μας. Προς το παρόν, όμως, τα αφήνουμε αυτά στην άκρη και κοιτάμε μπροστά στα παιχνίδια που προηγούνται».

Όταν ρωτήθηκε για τα στοιχεία που έχουν αλλάξει στην ομάδα, απάντησε: «Είναι διαφορετικός ο τρόπος προσέγγισης, πλέον. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στον προηγούμενο τελικό, πριν λίγα χρόνια. Έχουμε προσεγγίσει την ιδέα του τελικού, με πολύ διαφορετικό τρόπο. Αυτός ο τελικός ήρθε με δύσκολους αγώνες. Η ομάδα είναι πολύ πιο έμπειρη και οι ποδοσφαιριστές πιο ώριμοι για να αντιμετωπίσουν αυτόν τον αγώνα».

Τα πλέι οφ πλησιάζουν και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτά είναι γνωστές. Ο Χαβίτο ανέφερε: «Είναι ομάδες που τις έχουμε κερδίσει και, γενικά, δείξαμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο με την ωριμότητα, η ομάδα μας θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η ομάδα μας βρίσκεται αρκετά ψηλά και είμαστε συγκεντρωμένοι να δουλέψουμε βήμα-βήμα, προκειμένου να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία με αυτήν τη νοοτροπία που έχουμε τώρα, να τα καταφέρουμε και να φέρουμε την ομάδα στα προκριματικά του Champions League».

Όσον αφορά τον κόσμο της ομάδας, ο Ισπανός επιθετικός του Άρη είχε μόνο καλά λόγια να πει. «Δε θα μιλήσω μόνο για φέτος και τη δυναμική που έχει ο κόσμος μας τώρα που φτάσαμε στον τελικό. Οι οπαδοί μας δείχνουν μεγάλη αγάπη για την ομάδα. Δε θέλουν να χάνουμε και αυτό μας το μεταδίδουν Είναι πολύ μεγάλη η στήριξη του κόσμου. Εισπράττω την αγάπη του κόσμου, από τον τρόπο που μου μιλάνε και μου φέρονται. Κάθε φορά που αγωνίζομαι προσπαθώ να βγάζω το καλύτερο αγωνιστικό μου πρόσωπο. Μπορεί να μη βγει αυτή η προσπάθειά μου σε κάθε παιχνίδι, όμως, αφήνω τον καλύτερό μου εαυτό στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι αυτό το αντιλαμβάνονται οι οπαδοί μας. Θα είναι κι αυτοί προετοιμασμένοι για τον τελικό του Κυπέλλου, το θέλουν πολύ και ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, το θέλουμε κι εμείς. Θα πορευτούμε ενωμένοι με τους οπαδούς μας και μια γροθιά θα πάμε γι’ αυτό το Κύπελλο».

Για τον Αστέρα Τρίπολης, επόμενο αντίπαλο της ομάδας για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος: «Η έδρα του Αστέρα είναι δυνατή για όλες τις ομάδες και, μάλιστα, αυτό είναι στοιχείο που το εκμεταλλεύεται η ομάδα του Αστέρα. Έχουμε αρνητική εμπειρία και, επομένως, διαφορετικά είναι τα προηγούμενα παιχνίδια που έχουμε παίξει και διαφορετικό θα είναι αυτό. Η ομάδα μας είναι σε πολύ καλή στιγμή και θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε την αρνητική παράδοση που έχουμε».

Τέλος, ο Χαβίτο αναφέρθηκε στις γιορτινές ημέρες του Πάσχα, λέγοντας: «Τις διακοπές αυτές τις χρειαζόμασταν. Προηγήθηκε ένας μήνας με συνεχείς αγώνες, χωρίς ρεπό και με πολλά κρίσιμα παιχνίδια, πολλά από τα οποία σε κακούς αγωνιστικούς χώρους, με πολύ νερό. Περιμέναμε αυτές τις μέρες, ξεκουραστήκαμε, ήμασταν με τις οικογένειές μας και τώρα είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στις υποχρεώσεις μας».

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x