Λάμπρος Γκαραγκάνης

Ο ποδοσφαιρικός ΜΕΣΣΙ-ΑΣ της δικής μας γενιάς!

www.sport-fm.gr

Μην μπερδέψετε το λογοπαίγνιο του τίτλου με οποιαδήποτε θρησκευτική προέκταση, για όσους η μπάλα δεν είναι η μεγάλη σύγχρονη θρησκεία!! Σε καμία περίπτωση, όσο με αφορά, δεν πιστεύω κάτι τέτοιο, αν και πλειστάκις η δύναμη του ποδοσφαίρου μπορεί να συγκριθεί με την επιρροή όλων των Θεών του σύμπαντος στη ζωή του κάθε ανθρώπου, ανάλογα, βέβαια, με το τι πιστεύει. Στις αρχές του τρέχοντος έτους είχα την ευκαιρία να δω, για πρώτη φορά, από κοντά τον Μαραντόνα, τον Πελέ, τον Κρόιφ, τον Ντι Στέφανο της δικής μου γενιάς. Προλογίζω έτσι τον Λιονέλ Μέσι, διότι με αυτόν τον τρόπο έχουμε μάθει να ξεχωρίζουμε και ν΄ αναδεικνύουμε κάθε «νεοσσό», που βγαίνει από το αυγό του με εντυπωσιακό τρόπο, με τρόπο που ξεχωρίζει!

Ο Μέσι για άλλους είναι ο νέος Πελέ, ή ο νέος Μαραντόνα, όπως στη χώρα μας ο Νίνης ο νέος Σαραβάκος! Άλλο πράγμα θα έλεγα… Διαφορετική οντότητα ο Πελέ, σε άλλη εποχή, γιατί να μπει σε διαδικασία σύγκρισης με τον οποιονδήποτε μεταγενέστερο αναλόγων ικανοτήτων; Το ίδιο ισχύει και με τους υπόλοιπους που ξεχώρισαν και ξεχωρίζουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Αργεντινός «μάγος» σε ό,τι αφορά τη γλώσσα των αριθμών έχει πετύχει σε νεαρή, ακόμη, ηλικία, σχεδόν τα μισά απ΄όσα πέτυχε, σίγουρα, ο ποδοσφαιρικός μέντοράς του, Ντιέγκο Μαραντόνα. Όχι σε τίτλους, ΑΚΟΜΗ! Το παραπάνω που παρέθεσα αφορά συμμετοχές και γκολ, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Ο Μέσι είναι ένας πολύ καλός λόγος, αυθύπαρκτος σαν τον ίδιο, να πληρώσεις εισιτήριο να πας γήπεδο. Να ταξιδέψεις εκεί που «εμφανίζεται» για να τον θαυμάσεις. Να αμελήσεις κάποια υποχρέωση, για να σε μεταφέρει στο δικό του πλανήτη. Να δεις ποδόσφαιρο, από μία οπτική γωνία που μόνο αυτός μπορεί ν΄ ανοίξει! Στο μπάσκετ είναι μικρότερος ο χώρος που εξελίσσεται το σπορ, μικρότερος ο αριθμός των αθλητών και φαίνεται, σχετικά, πιο εύκολα αυτός ο αθλητής που μπορεί να πάρει μία ομάδα από το χέρι και να την αναδείξει. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, γι΄αυτό και ο Μέσι κάνει τη διαφορά και καθηλώνει.

Τα τέσσερα γκολ με την Άρσεναλ δεν μπορούν, σε καμία περίπτωση, να μας εκπλήξουν, αν και πρόκειται για επίτευγμα που έχουν ελάχιστοι πετύχει. Το θαύμα είναι να δει κάποιος τον Αργεντινό από κοντά ν΄ αγωνίζεται. «Τρώει» άπειρο ξύλο, κι όμως δεν υστερεί σε τσαμπουκά. Η τεχνική του υπερκαλύπτει και το δέος που τον αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι και το θυμό τους, όταν δεν μπορούν να τον σταματήσουν! Να ψάχνεις να βρεις ψεγάδι και να μην υπάρχει; Ίσως ο χρόνος και η ηλικία που θα προχωρά, βγάλει στο προσκήνιο κάποιο ποδοσφαιρικό ελάττωμα του Λιονέλ Μέσι. Γιατί, αυτήν τη στιγμή, δεύτερος δεν υπάρχει!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x