Πόλο

«Πλήρωσε» την απειρία του

Την ευκαιρία να αγωνιστεί στον τελικό του Τσάμπιονς Καπ απώλεσε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού ύστερα από την ήττα (12-11) που γνώρισε απ’ την Κίνεφ Κίρισι στην Κέρκυρα. Οι «ερυθρόλευκες» πλήρωσαν την έλλειψη εμπειρίας σε αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να περιορίσουν τα σουτ των Ρωσίδων από την περιφέρεια.

Την ευκαιρία να αγωνιστεί στον τελικό του Τσάμπιονς Καπ απώλεσε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού ύστερα από την ήττα (12-11) που γνώρισε απ’ την Κίνεφ Κίρισι στην Κέρκυρα.

Οι «ερυθρόλευκες» πλήρωσαν την έλλειψη εμπειρίας σε αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να περιορίσουν τα σουτ των Ρωσίδων από την περιφέρεια.

Φάνηκε η απουσία της βασικής πορτιέρο της ομάδας του Χάρη Παυλίδη, Ανθής Μυλωνάκη. Η Ξένια Λεοντσίνη που κλήθηκε να την αντικαταστήσει δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί το Σάββατο στον μικρό τελικό (17:00) του τουρνουά κόντρα στον ηττημένο του ζευγαριού Βουλιαγμένη - Οριζόντε Κατάνια.

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι απόρροια της απειρίας του σε αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου, σε αντίθεση με την Κίνεφ Κίρισι που έχει δώσει το «παρών» πέντε φορές σε Final-4 Τσάμπιονς Καπ. Οι αθλήτριες του Χάρη Παυλίδη βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ (1-0, 2-1) στο πρώτο οκτάλεπτο, ωστόσο προσαρμόστηκαν γρήγορα στις ανάγκες του ματς και έκλεισαν την περίοδο προηγούμενες 3-2.

Με το πέναλτι της Αντωνάκου ανέκτησαν το προβάδισμα (4-3). Η Σομπόλεβα ισοφάρισε σε 4-4 με σουτ απ’ την περιφέρεια, όπως μπήκαν και τα υπόλοιπα τέρματα της ρωσικής ομάδας. Το δεύτερο οκτάλεπτο τελείωσε ισόπαλο 5-5.

Ήταν εμφανής η απουσία της Ανθής Μυλωνάκη κάτω από τα δοκάρια της ελληνικής ομάδας, τη θέση της οποία πήρε η νεαρή Ξένια Λεοντσίνη που είχε πρόβλημα με τα σουτ από την περιφέρεια. Η Σομπόλεβα το εκμεταλλεύτηκε κατάλληλα και με δύο δικά της γκολ η Κίρισι πέρασε μπροστά 7-5. Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε και με φοβερή αντεπίθεση έφτασε στο υπέρ του 8-7 με πέναλτι της Αντωνάκου. Η Κόνουκ έκανε το 8-8, σκορ με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος.

Τα καλά νέα ήρθαν απ’ την τρίτη αποβολή της κορυφαίας παίκτρια της ρωσικής ομάδας μέχρι εκείνη τη στιγμή (μέσα τέταρτου οκταλέπτου), Εβγκένια Σομπόλεβα. Λίγο νωρίτερα η Γκλίζινα είχε πετύχει το 9-8, η Αβραμίδου απάντησε (9-9) άμεσα. Ξανά από την περιφέρεια η Κίρισι πήρε το προβάδισμα χάρη στο τέρμα της Προκοφίεβα. Με τον ίδιο τρόπο η Μανωλιουδάκη ισοφάρισε 10-10 στέλνοντας το ματς στην παράταση!

Στο πρώτο από τα δύο εξτρά τρίλεπτα η Βαλκάι έκανε το 11-10 στην παίκτρια παραπάνω. Η Γκλίζινα ήταν αυτή που ισοφάρισε με σουτ από την περιφέρεια και με πανομοιότυπο τρόπο η Κόνουκ διαμόρφωσε το τελικό 12-11…

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-5, 8-8, 10-10.
Παράταση (τρίλεπτα): 11-11, 11-12.

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Λεοντσίνη, Μπαρτούνκοβα, Τομάσκοβιτς, Ψούνη 1, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου 2, Μαυρέλου, Γιατίνγκ Σουν, Αντωνάκου 4, Μπαλωμενάκη, Βαλκάι 2, Μωραϊτη, Φέσκου.

Κίνεφ Κίρισι (Αλεξάντερ Καμπάνοφ): Κοβτουνόβσκαγια, Γκλίζινα 2, Προκόφιεβα 2, Κόνουχ 3, Κουροτσκίνα, Γκλούσκοβα, Μπογκντάνοβα, Κιρίλτσεβα, Μπελιάεβα 1, Σομπόλεβα 4, Οκούνεβα, Χόχλοβα, Καρνάουχ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x