Stoiximan Super League

Πανιώνιος-Λάρισα 0-3

Νίκη παραμονής με σκορ 3-0 πήρε η Λάρισα κόντρα στον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι «βυσσινί» ήθελαν μόλις ένα βαθμό για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους και την ερχόμενη σεζόν στην κατηγορία, αλλά έφυγαν από τη Νέα Σμύρνη με το «τρίποντο», χάρη στα γκολ των Μετίν (27’), Τουάμα (38’) και Κουζέν. Αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των γηπεδούχων, μετά το 3-0.

Νίκη παραμονής με σκορ 3-0 πήρε η Λάρισα κόντρα στον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι «βυσσινί» ήθελαν μόλις ένα βαθμό για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους και την ερχόμενη σεζόν στην κατηγορία, αλλά έφυγαν από τη Νέα Σμύρνη με το «τρίποντο», χάρη στα γκολ των Μετίν (27’), Τουάμα (38’) και Κουζέν. Αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των γηπεδούχων, μετά το 3-0.

Το ματς:

Παρά τις αρκετές απουσίες, ο Γιώργος Παράσχος δεν άλλαξε το 4-2-3-1 με το οποίο συνηθίζει να παρατάσσει τον Πανιώνιο, θέλοντας να «χτυπήσει» από τα άκρα. Ο Γιάννης Παπακώστας, από την άλλη πλευρά, αντέταξε ένα 4-4-1-1, έχοντας ως πρώτο στόχο να διαφυλάξει το «μηδέν» στην άμυνά του, ώστε να φύγει τουλάχιστον με το βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος θα του εξασφάλιζε την παραμονή.

«Μίλησε» το κίνητρο

Με γκολ από τα αποδυτήρια παραλίγο να ξεκινήσει η αναμέτρηση, αφού στο πρώτο κιόλας λεπτό ο Μπουβάλ έκανε την κούρσα από τα δεξιά, «έκοψε» την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, αλλά ο επερχόμενος Κούκετς έπιασε ένα πολύ κακό σουτ, στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά άουτ. Η φάση αυτή δεν αποσυντόνισε τους «βυσσινί», οι οποίοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους και ακολούθησαν το αγωνιστικό πλάνο του προπονητή τους. Η τακτική των φιλοξενούμενων απέδωσε στο 27’, όταν ο Μετίν ξεμαρκαρίστηκε εκτός περιοχής και με σουτ «άνοιξε» το σκορ.

Το 0-1 απάλλαξε κατά ένα μεγάλο ποσοστό τους ποδοσφαιριστές της Λάρισας από το άγχος της παραμονής και τους έδωσε τη δυνατότητα να παίξουν πιο απελευθερωμένα. Χωρίς να αλλάξουν την τακτική τους, μάλιστα, κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 38’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τουάμα, σε μία φάση που γηπεδούχοι διαμαρτύρονται ότι δεν υπήρχε παράβαση. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους το σκορ δεν άλλαξε, με τη Λάρισα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με ένα σημαντικό προβάδισμα.

Η αδιαφορία του Πανιωνίου δεν έμεινε στα αποδυτήρια, αλλά έκανε την εμφάνισή της και στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που φαινόταν από τις κινήσεις των παικτών του στον αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, ήθελαν να «κλειδώσουν» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το ματς υπέρ τους, κάτι που συνέβη στο 60’, όταν ο Μετίν εκμεταλλεύθηκε ένα λάθος του Σιόβα, έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Κουζέν και αυτός έκανε το 3-0. Μετά το γκολ οι φίλαθλοι των "κυανέρυθρων" άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη δυσαρέσκειά τους για την εικόνα της ομάδας τους.

Το τελευταίο ημίωρο του αγώνα είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού και οι δύο ομάδες έμοιαζαν να έχουν συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα και το ήδη υπάρχον σκορ. Οι όποιες αλλαγές έγιναν από τους δύο προπονητές αφορούσαν περισσότερο πρόσωπα και όχι σχήματα, αφού και αυτοί περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κουκουλάκη.

Δείτε το φιλμ του αγώνα


Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Μπέλιτς, Γιόνσον (63' Αναστασόπουλος), Όμο, Κουμόρτζι, Κούκετς (46' Μπαρόνι), Γουνδουλάκης, Μπουβάλ (46' Λουκίνας), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Τζαβέλλας
Στον πάγκο: Ανδριόλας, Σκούφαλης, Σάμαρης, Κοντοχρήστος

ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Κυριακίδης, Κουζέν (73' Ζέσους), Τουάμα (80' Μπουκουβάλας), Μετίν, Φλάβιο, Ρομέου, Τριποτσέρης, Πούρι (85' Σίμιτς), Μελίσσης
Στον πάγκο: Σέρεμετ, Ραντοσάβλιεβιτς, Σκάτσελ, Αμπουχατζίρα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Γενναίος (Αθηνών)-Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)


Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x