Stoiximan Super League

Και τώρα το νταμπλ!

Ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει από χθες την κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Μετά το », δήλωσε ο Σισέ στη Γαλλία.

Ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει από χθες την κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Μετά το 2-0 επί του Ηρακλή, οι «πράσινοι» γιόρτασαν με την ψυχή τους το πρώτο τρόπαιο της φετινής σεζόν. Στόχος του «τριφυλλιού» είναι να κάνει το νταμπλ, όπως συνέβη τη σεζόν 2003/04 και να αποδείξει ότι φέτος είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα.

Πάντως επί της παρούσης οι παίκτες του Παναθηναϊκού απολαμβάνουν διήμερο ρεπό και από την Τετάρτη θα αρχίσουν την προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, αλλά κυρίως για τον τελικό Κυπέλλου της 24ης Απριλίου κόντρα στον Άρη.

Το ‘καψαν στον Βέρτη!

Μέχρι πρωίας κράτησε το γλέντι των παικτών του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» πήγαν στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης και γιόρτασαν με την ψυχή τους το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Την παράσταση έκλεψαν οι Λέτο, Ρουκάβινα, Γκάμπριελ και ο Σιμάο, ο οποίος χόρεψε τσιφτετέλι, ζεϊμπεκιά και πέταξε αρκετά λουλούδια. Ο μέσος από τη Μοζαμβίκη ζήτησε από την ορχήστρα να πάει στα πλήκτρα για να παίξει ένα κομμάτι, χωρίς επιδόσεις του να είναι ανάλογες με αυτές μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στη συνέχεια, ο 22χρονος παίκτης φώναξε το σύνθημα «οε, οε, οε Τζιμπρίλ Σισέ», συνέχισε με τον ύμνο του Παναθηναϊκού, το γνωστό σύνθημα για τον Λέτο, φώναξε ρυθμικά το όνομα των Σαλπιγγίδη και Βύντρα.

Από την πλευρά του, ο Τζιμπρίλ Σισέ γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους του «τριφυλλιού». Ο Γάλλος επιθετικός ανέβηκε πάνω στην καρέκλα του, σήκωσε τα χέρια και πήρε το μικρόφωνο, δίνοντας την υπόσχεση στους οπαδούς της ομάδας. Πρώτα έδωσε συγχαρητήρια στους συμπαίκτες του και είπε: «Σας υπόσχομαι ότι του χρόνου θα τους κερδίσουμε (σ.σ.: τον Ολυμπιακό) μέσα και έξω».

Τέταρτη φορά με αλλαγή προπονητή

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τα 20 πρωταθλήματα, αλλά μόλις τρεις φορές οι τίτλοι ήρθαν σε χρονιά στην οποία άλλαξε ο προπονητής κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1976/77, όταν Βραζιλιάνος Αϊμόρε Μορέιρα απολύθηκε λίγες αγωνιστικές μετά την έναρξη Βραζιλιάνος Αϊμόρε Μορέιρα απολύθηκε λίγες αγωνιστικές μετά την έναρξη και από τον Δεκέμβριο ανέλαβε ο Πολωνός Κάζιμιρ Γκόρσκι, ο οποίος οδήγησε το «τριφύλλι» στην κορυφή.

Επίσης, την αγωνιστική περίοδο 1989/90, όταν η χρονιά άρχισε με τον Σουηδό Γκίντερ Μπένγκτσον, τη θέση του οποίου πήρε από την 8η αγωνιστική ο Βούλγαρος Χρίστο Μπόνεφ. Τέλος, τη 1990/91 ο Κρίστο Μπόνεφ αντικαταστάθηκε από τον Βασίλη Δανιήλ τον Σεπτέμβριο, όμως το πρωτάθλημα δεν είχε αρχίσει ακόμα.

Διπλό επίτευγμα για Νιόπλια

Με «χρυσά» γράμματα έγραψε ο Νίκος Νιόπλια το όνομά του στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Ο Μακεδόνας τεχνικός είναι μόλις ο τέταρτος παίκτης του «τριφυλλιού» που τον οδήγησε στον τίτλο και ως προπονητής! Την αρχή είχε κάνει ο Αντώνης Μηγιάκης, ο οποίος μετά το πρωτάθλημα που πήρε ως παίκτης το 1930, πανηγύρισε κι αυτό του 1960 από τον πάγκο. Ακολούθησαν ο Λάκης Πετρόπουλος (1953 ως παίκτης, 1969 και 1970 ως προπονητής) και ο Χουάν Ρότσα (1984 και 1986 ως παίκτης, 1995 και 1996 ως προπονητής).

Επίσης, ο Νιόπλιας έγινε μόλις ο 4ος Ελληνας προπονητής που κατακτά πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό! Είχαν προηγηθεί ο Βασίλης Δανιήλ (1991), ο Λάκης Πετρόπουλος (1969 και 1970) και ο Αντώνης Μηγιάκης (1960).

«Και του χρόνου»

Το σύνθημα για την επόμενη σεζόν έδωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Κατά την αποχώρησή του από το ΟΑΚΑ - μαζί με τον με τον μικρό γιο και τη σύζυγό του είπε «και του χρόνου». Ο πρώην πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ, Γιώργος Βαρδινογιάννης σημείωσε: «Συγχαρητήρια σε όλους. Θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες».

Από την πλευρά τους, οι παίκτες δήλωσαν:

Λουκάς Βύντρα: «Κάθε χρόνο έχουμε στόχο το πρωτάθλημα. Τα καταφέραμε και τώρα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε και το Κύπελλο. Είμαι πολύ χαρούμενος και σίγουρα και αυτή είναι μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου».

Κώστας Κατσουράνης: «Νομίζω ότι όλη η πορεία μας αυτό απέδειξε, ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Μπήκαμε από την αρχή μπροστά στη βαθμολογία, αν εξαιρέσουμε δύο αγωνιστικές κατά τις οποίες ήμασταν στη δεύτερη θέση, και νομίζω ότι δίκαια το κατακτήσαμε. Εχουμε μεγάλους παίκτες στην ομάδα με προσωπικότητα, παιδιά με ταλέντο, αλλά και πολλούς ''εργάτες'' που δουλεύουν γι' αυτήν. Ολος αυτός ο συνδυασμός και η δουλειά που ξεκινήσαμε από το καλοκαίρι μας οδήγησαν στο πρωτάθλημα. Ημασταν η πιο σταθερή ομάδα απ' όλες τις άλλες».

Σεμπαστιάν Λέτο: «Ναι, φυσικά, αυτή είναι η πιο χαρούμενη στιγμή μου. Ολοι είμαστε πολύ χαρούμενοι για το πρωτάθλημα, γιατί ήρθε έπειτα από πολλά χρόνια και τώρα θέλουμε να κατακτήσουμε και το Κύπελλο για να πετύχουμε το νταμπλ. Πρώτα, βέβαια, θα έχουμε χρόνο να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα και μετά θα σκεφτούμε τον τελικό με τον Αρη. Είναι ο αμέσως επόμενος πιο σημαντικός στόχος».

Οι σκόρερ και οι πασέρ του «τριφυλλιού»

Πολλά είναι τα στοιχεία που ανακηρύσσουν τον Παναθηναϊκό δίκαια πρωταθλητή Ελλάδας. Πρώτον, οι «πράσινοι» έχουν την καλύτερη επίθεση (53 γκολ) και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (17 τέρματα) στο φετινό πρωτάθλημα. Δεύτερον, το «τριφύλλι» έχει στο ρόστερ του τον πρώτο σκόρερ της Λίγκας, τον Τζιμπρίλ Σισέ, που έφτασε τα 23 τέρματα. Τρίτον, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έχει την καλύτερη εντός έδρας επίθεση, την κορυφαία εκτός, αλλά και την καλύτερη εκτός έδρας άμυνα.

Οι σκόρερ

Παίκτης Γκολ (Συμμετοχές)

Τζιμπρίλ Σισέ 23 (28)
Κώστας Κατσουράνης 8 (27)
Σεμπάστιαν Λέτο 6 (25)
Δημήτρης Σαλπιγγίδης 5 (27)
Λουκάς Βύντρα 4 (24)
Σωτήρης Νίνης 3 (26)
Γιώργος Καραγκούνης 2 (24)
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος 1 (16)

Οι πασέρ

Παίκτης Ασίστ (Συμμετοχές)

Δημήτρης Σαλπιγγίδης 5 (27)
Κώστας Κατσουράνης 5 (27)
Σωτήρης Νίνης 4 (26)
Τζιμπρίλ Σισέ 4 (28)
Γιώργος Καραγκούνης 3 (24)
Σεμπάστιαν Λέτο 3 (25)
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος 2 (16)
Σεντρίκ Καντέ 2 (21)

* Και από μία ασίστ οι Μαρίνος, Ρουκάβινα, Γκάμπριελ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο και Βύντρα.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x