Ευρώπη

Χαραλαμπίδης: «Να το θυμόμαστε για πάντα»

Ο Πανελλήνιος βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βιτόρια, εκεί όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια στον ημιτελικό του Eurocup. «Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Να φτάσουμε σε μια ιστορική επιτυχία που να τη θυμόμαστε για πάντα» παραδέχθηκε στο www.sportfm.gr ο γκαρντ των «Ολυμπιονικών», Κώστας Χαραλαμπίδης

Ο Πανελλήνιος βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βιτόρια, εκεί όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια στον ημιτελικό του Eurocup. «Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Να φτάσουμε σε μια ιστορική επιτυχία που να τη θυμόμαστε για πάντα» παραδέχθηκε στο www.sportfm.gr ο γκαρντ των «Ολυμπιονικών», Κώστας Χαραλαμπίδης.

Συνέντευξη στον Αντώνη Κατσίκη

Ο 34χρονος γκαρντ των «Ολυμπιονικών» περιμένει με ιδιαίτερη ανυπομονησία το τζάμπολ της αναμέτρησης με τις «νυχτερίδες» και όπως τόνισε η συγκεκριμένη αγωνία είναι… γλυκιά. «Περιμένω το παιχνίδι πως και πως. Δεν έχω αγωνία, αλλά μεγάλη προσμονή για το ματς. Πρόκειται για μια πρόκληση για όλους μας και έτσι πρέπει αν την αντιμετωπίσουμε. Σεβόμαστε τη Βαλένθια, αλλά δεν τη φοβάστε» παραδέχθηκε ο Έλληνας γκαρντ και συμπλήρωσε πως «η Βαλένθια είναι για εμένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Πρόκειται, όμως, για ένα παιχνίδι. Οπότε όλα μπορούν να συμβούν».
Για τον Πανελλήνιο, η πρόκριση και μόνο στο Φάιναλ Φορ αποτελεί επιτυχία, αλλά ο Κώστας Χαραλαμπίδης δεν το βλέπει έτσι. «Είχαμε θέσει ως στόχο στο ξεκίνημα της περιόδου την πρόκριση στους “8” του θεσμού. Οπότε έχουμε ήδη κάνει υπέρβαση. Δεν το αντιμετωπίζουμε έτσι βέβαια. Η όρεξη μας άνοιξε περισσότερο μετά την πρόκριση και τώρα θέλουμε να να γράψουμε ιστορία. Να φτάσουμε σε μια ιστορική επιτυχία που να τη θυμόμαστε για πάντα».

Οι «Ολυμπιονίκες» απέχουν δύο βήματα από το τρόπαιο. Το πρώτο εμπόδιο είναι η Βαλένθια. Και για να καταφέρει η ομάδα του Ηλία Ζούρου να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, όπως παραδέχθηκε ο Έλληνας γκαρντ, θα πρέπει «να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Πρόκειται για μια ισπανική ομάδα, κάτι που σημαίνει ότι της αρέσει να τρέχει και να πηγαίνει το σκορ σε υψηλά επίπεδα. Εμείς θα πρέπει να τους κρατήσουμε κοντά στους 70 πόντους, αλλά και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα κερδίσουμε αν πάει εκεί το σκορ. Όπως και αν πάει σε υψηλά επίπεδα δεν θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε. Απλά αν το παιχνίδι κυμανθεί κοντά στους 70 πόντους, εκτιμώ πως θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε την πρόκριση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x