Stoiximan Super League

Αλλαγή κλίματος

Αρκετά πιθανό θεωρεί ο Σταύρος Αδαμίδης να ακούσει το «ναι» από τον Νάτσο Σκόκο για την επέκταση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ μετά τη δελεαστική πρόταση που κατέθεσε στον εκπρόσωπό του. «Μου έδειξαν πως θέλουν να τον κρατήσουν», είπε ο εκπρόσωπος του Αργεντινού. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο πώλησης σε ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ. «Δένει» Γκέντσογλου και Παυλή η «Ένωση». Σενάριο για Σεγούντο Καστίγιο. Οριστική συμφωνία για το προπονητικό.

Αρκετά πιθανό θεωρεί ο Σταύρος Αδαμίδης να ακούσει το «ναι» από τον Νάτσο Σκόκο για την επέκταση της συνεργασίας τους μετά τη δελεαστική πρόταση που κατέθεσε στον εκπρόσωπό του. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός μπορεί μέχρι χθες να θεωρείτο… «φευγάτος», ωστόσο η πρόθεση της ΑΕΚ να τον κρατήσει και η πρόταση που του έκανε φαίνεται να τον έβαλε σε σκέψεις. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ πρότεινε επέκταση συνεργασίας κατά δύο χρόνια με ετήσιες αποδοχές 800-850 χιλιάδων ευρώ, που μαζί με τα μπόνους μπορεί να φτάσουν και στο 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα διαβεβαίωσε τον εκπρόσωπό του πως η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική και θα ενισχυθεί. Αν τελικά η απάντηση είναι αρνητική, οι πιθανότητες να πωληθεί σε ελληνικό σύλλογο είναι πλέον αισθητά μειωμένες, αφού η διοίκηση της ΠΑΕ φαίνεται πως αφουγκράστηκε, έστω και με μικρή καθυστέρηση, το λαϊκό αίσθημα.

Ο εκπρόσωπος του 24χρονου άσου, Παύλος Διαννής, επιφυλάχθηκε να απαντήσει, καθώς θα ενημερώσει τον πελάτη του και οι τελικές συζητήσεις θα γίνουν μετά τα play-offs. «Στη συνάντηση που είχαμε με τους κύριους Αδαμίδη, Γκρέταρσον και Καπετανάκη, μου εξέθεσαν τις απόψεις τους, μου παρουσίασαν το αθλητικό πρότζεκτ της ΑΕΚ, ενώ μου έδειξαν και τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας», τόνισε στην «Εξέδρα» ο Παύλος Διαννής και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι πως μου έδειξαν πως θέλουν να κρατήσουν τον παίκτη στην ΑΕΚ με όσα μου παρουσίασαν, αλλά και με την πρόταση και το γενικό οικονομικό πλαίσιό της. Θα μιλήσω με τον Νάτσο και μετά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας θα γίνει νέα συνάντηση, διότι τα ματς που έρχονται είναι βασική προτεραιότητά μας».

«Δένει» τους νέους

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Σάββα Γκέντσογλου και τον Μιχάλη Παυλή για την επέκταση των συμβολαίων τους ως το 2014 είναι η ΑΕΚ. Στον πρώτο, που εισπράττει 60.000 ευρώ ετησίως και δεσμεύεται ως το 2011, έγινε πρόταση που ξεπερνά τις 120.000, ενώ στον δεύτερο, που παίρνει 50.000 ευρώ και έχει συμβόλαιο ως το 2012, η προσφορά αφορούσε διπλασιασμό αποδοχών. Η συμφωνία είναι πολύ πιθανό να οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα υπάρξει ραντεβού της διοίκησης με τους εκπροσώπους των Μανωλά, Αραμπατζή και Μαντούκα. Όσο για τους Λαγό και Ζεράλντο, που μένουν ελεύθεροι, η «Ένωση» ίσως να μην τους κάνει καν πρόταση ανανέωσης.

Στα μεταγραφικά δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Το τελευταίο όνομα που ακούστηκε είναι του Σεγούντο Καστίγιο, του 28χρονου κεντρικού μέσου από τον Ισημερινό (45 φορές διεθνής με 2 γκολ), ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τον Ερυθρό Αστέρα, όπου τον πήγε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ως προπονητής της ομάδας το 2006. Πέρυσι έπαιξε δανεικός στην Έβερτον και φέτος στη Γουλβς (8 συμμετοχές στην Premiership).

Με φουλ επίθεση και Γκερέιρο

Άκρως επιθετικό σχήμα προτίθεται να παρατάξει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή. Στις δοκιμές της Πέμπτης ο Σερβοέλληνας τεχνικός δοκίμασε το 4-4-1-1, με κεντρικά χαφ τους Μάκο και Μαντούκα, στα άκρα τους Λεονάρντο και Σκόκο, τον Γκερέιρο σε ρόλο επιτελικού μέσου και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπλάνκο. Με τους αναπληρωματικούς αγωνίστηκαν Τζεμπούρ και Καφές, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο πως δεν θα χρησιμοποιηθούν από την αρχή την Κυριακή.

Η τετράδα της άμυνας αποτελείτο από τους Γεωργέα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς και Μανωλά, με τον τελευταίο να αποχωρεί με μία κάκωση στον αστράγαλο. Πάντως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και αν προπονηθεί σήμερα (16/4) θα συμπεριληφθεί στην αποστολή. Διαφορετικά τη θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει ένας εκ των Ζεράλντο και Γκέντσογλου. Στο μεταξύ, σε απολογία κλήθηκε από τη διοίκηση ο Νικολάς Μπιάνκι, γιατί αρνήθηκε να αγωνιστεί στο δίτερμα επικαλούμενος ενοχλήσεις στο πόδι, χωρίς όμως να πείσει κανέναν.

Οριστική συμφωνία

Επιτεύχθηκε η συμφωνία της ΠΑΕ ΑΕΚ με τη «Μεσογαία» για τη σύμβαση του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα και απομένει η έγκριση από τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου στις 23 Απριλίου. Η συμφωνία προβλέπει ετήσιο «ενοίκιο» 600.000 ευρώ που θα ανέλθει στις 720.000 ευρώ όταν παραδοθεί προς χρήση και το τρίτο γήπεδο του προπονητηρίου. Παράλληλα ορίζεται δικαίωμα αγοράς των εγκαταστάσεων από την ΠΑΕ ΑΕΚ μετά από 12 χρόνια. Ο χρηματοδότης του προπονητικού κέντρου, Νίκος Νοτιάς, αναμένεται στην Αθήνα το Σάββατο, όμως χθες έστειλε 450.000 ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες του συλλόγου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x