Stoiximan Super League

Πιο… ελληνική η Σούπερ Λίγκα

Σε σταδιακή μείωση του αριθμού ξένων παικτών στο ρόστερ των συλλόγων προσανατολίζεται η Σούπερ Λίγκα και το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής. Παράλληλα στόχος είναι να μπει ένα όριο στον αριθμό συμβολαίων που θα έχει κάθε ομάδα.

Σε σταδιακή μείωση του αριθμού ξένων παικτών στο ρόστερ των συλλόγων προσανατολίζεται η Σούπερ Λίγκα και το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής.

Το πλάνο τριετίας που έχει καταστρώσει προβλέπει: τη σεζόν 2010-11 κάθε ΠΑΕ να έχει μάξιμουμ 27 επαγγελματικά συμβόλαια, μίνιμουμ 8 Έλληνες επαγγελματίες και απεριόριστο αριθμό παικτών κάτω των 21 ετών. Τη σεζόν 2011-12 να έχει μάξιμουμ 26 επαγγελματικά συμβόλαια, μίνιμουμ 9 Έλληνες επαγγελματίες και απεριόριστο αριθμό παικτών κάτω των 21 ετών και τη σεζόν 2012-13 να έχει κάθε ομάδα 25 επαγγελματικά συμβόλαια, μίνιμουμ 10 Έλληνες επαγγελματίες και απεριόριστο αριθμό κάτω των 21 ετών.

Η πρόθεση της Σούπερ Λίγκας είναι σαφής: να αυξήσει το ελληνικό στοιχείο και τις δυνατότητες ανάδειξης Ελλήνων παικτών από τις ομάδες, ενώ να μειωθούν τα ρόστερ που σε αρκετές περιπτώσεις είναι υπεράριθμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x