Stoiximan Super League

Οι αποκαλύψεις του Βασίλη Γκαγκάτση

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «ΤΟΠΟΣ» το βιβλίο του Βασίλη Γκαγκάτση με τίτλο «EURO 2004: η αληθινή ιστορία όπως την έζησα». Η εφημερίδα «SportDay» δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα αποσπάσματα και το www.sport-fm.gr σας μεταφέρει τα πιο σημαντικά από αυτά. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρεται με λεπτομέρειες στα όσα προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν την κατάκτηση του EURO 2004 από την Εθνική.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «ΤΟΠΟΣ» το βιβλίο του Βασίλη Γκαγκάτση με τίτλο «EURO 2004: η αληθινή ιστορία όπως την έζησα». Η εφημερίδα «SportDay» δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα αποσπάσματα και το www.sport-fm.gr σας μεταφέρει τα πιο σημαντικά από αυτά.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ στο βιβλίο, το οποίο είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, ενώ περιλαμβάνονται και κείμενα του συναδέλφου Δημήτρη Χατζηγεωργίου, αναφέρεται με λεπτομέρειες στα όσα προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν την κατάκτηση του EURO 2004 από την Εθνική.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης αποκαλύπτει ότι ο Ότο Ρεχάγκελ από την αρχή ήθελε στους όρους του συμβολαίου του να συμπεριληφθεί και μπόνους κατάκτησης του τροπαίου στην Πορτογαλία, κάτι που εκείνη την περίοδο δεν πέρναγε από το μυαλό κανενός, πλην του Γερμανού.

«...Το συμβόλαιό του υπογράφηκε το 2001, είχε διάρκεια μέχρι 31/12/2003 και σε περίπτωση πρόκρισης πήγαινε αυτόματα μέχρι το τέλος του EURO 2004. Οι συζητήσεις που κάναμε για το συμβόλαιό του ήταν πολύ εύκολες, οι κουβέντες μας, όταν επρόκειτο για δουλειά, ποτέ δεν ξεπερνούσαν τη μία ώρα. Αν θυμάμαι καλά, έπαιρνε 600.000 ευρώ.

Το σημαντικό όμως δεν ήταν αυτά που ζήτησε, ήταν άλλο. Οταν μου είπε ότι έπρεπε να βάλουμε μπόνους για το Euro 2004, του είπα: "Βεβαίως, σε ακούω". Ξεκίνησε με την πρόκριση στους "8", είπε ένα ποσό, πήγαμε στην πρόκριση στους "4", πήγε στην πρόκριση στον τελικό, και μου είπε και για την κατάκτηση του κυπέλλου! Οταν ανέφερε την κατάκτηση του κυπέλλου νόμιζα ότι έκανε πλάκα, αλλά γρήγορα διαπίστωσα ότι μιλούσε σοβαρότατα... “Τι μου συζητάς να σου δώσω, αν θα κατακτήσουμε το κύπελλο; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά να μου λες; Όλο τον προϋπολογισμό της ΕΠΟ πάρε". Πού να φανταστώ εγώ, τότε, ότι τούτος είχε στο μυαλό του ότι η Ελλάδα μπορεί να φτάσει εκεί! Γιατί το είχε στο μυαλό του, αυτό είναι το σημαντικό
».

Για πρώτη φορά από τις σελίδες του βιβλίου αποκαλύπτεται και η πραγματική αιτία για την οποία δεν ξανακλήθηκε στην Εθνική ομάδα ο Άκης Ζήκος. Ο «Όθωνας» κράτησε «μανιάτικο» στον ποδοσφαιριστή επειδή αρνήθηκε να μπει ως αλλαγή σε ματς κόντρα στην Κύπρο.

«Είχα κι εγώ την απορία. Τον φώναξα στο γραφείο μου και του είπα: "Θέλω να πας να δεις τον Ζήκο". Μετά από ένα χρόνο! "Παίζει στη Μονακό", συγκεκριμένα το 2003 του το είπα. "Να πας να δεις τον Ζήκο. Παίζει σε υψηλό επίπεδο". Πήγε. Οταν όμως γύρισε, δεν μου είπε την αλήθεια! "Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν είναι καλύτερος από τον Κατσουράνη. Γι' αυτό, θα πάρω τον Κατσουράνη".

Την αλήθεια την έμαθα τυχαία! Τους ξέφυγε! Ήμασταν κάπου και πίναμε καφέ και πάνω στην κουβέντα γύρισε ο Τοπαλίδης και είπε: "Κοίταξε να δεις, πρόεδρε, και ο Ζήκος αρνήθηκε να μπει στο φιλικό της Καισαριανής με την Κύπρο στο 85ο λεπτό και δεν ξαναήρθε στην ομάδα”. και σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν τον είχαν ρωτήσει για τον Ζήκο, απέφυγε να απαντήσει, όπως απέφυγε να μου πει και μένα την αλήθεια, όταν πήγε στο Μονακό και τον είδε δύο φορές!...
».

Ακόμη, ο κ. Γκαγκάτσης αποκαλύπτει το προαίσθημα του Μισέλ Πλατινί για πρόκριση της Ελλάδας στον προημιτελικό του EURO, αναφέρεται για την περίπτωση ντόπινγκ που ξέσπασε παραμονές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ενώ αναφερόμενος στους πάικτες εκείνης της ομάδας, τους χαρακτηρίζει «σταρ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x