Stoiximan Super League

Season Finale

Ήταν Σάββατο 22 Αυγούστου όταν άρχιζε η φετινή περιπέτεια του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. 249 ημέρες μετά η αυλαία πέφτει, με τον Παναθηναϊκό να είναι ήδη πρωταθλητής, τα εισιτήρια για τα play-off να έχουν τσεκαριστεί, ενώ την κατηγορία έχουν αποχαιρετήσει Πανθρακικός και ΠΑΣ. Μοναδική εκκρεμότητα; Ποιος από τους Ξάνθη και Λεβαδειακό θα πει αντίο στην Σούπερ Λίγκα. Διαβάστε την ανάλυση του Κώστα Μιαούλη για την 30ή αγωνιστική.

Ήταν Σάββατο 22 Αυγούστου όταν άρχιζε η φετινή περιπέτεια του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. 249 ημέρες μετά η αυλαία πέφτει, με τον Παναθηναϊκό να είναι ήδη πρωταθλητής, τα εισιτήρια για τα play-off να έχουν τσεκαριστεί, ενώ την κατηγορία έχουν αποχαιρετήσει Πανθρακικός και ΠΑΣ.

Μοναδική εκκρεμότητα; Ποιος από τους Ξάνθη και Λεβαδειακό θα πει αντίο στην Σούπερ Λίγκα. Διαβάστε την ανάλυση του Κώστα Μιαούλη για την 30ή αγωνιστική.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ (19:00 – ΣΚΑΪ)

Μετά τη νίκη με 2-1 απέναντι στον Ατρόμητο η Σκόντα κατάφερε να περάσει έναν πόντο πάνω από τον Λεβαδειακό και είναι εκείνη που κρατάει την τύχη στα χέρια της. Τιμωρημένος ο Γιαννούλης, εκτός οι Λέκι, Μάρκες, Πιλότο για τον γηραιό που παρουσιάζεται αδιάφορος σε αυτή την αναμέτρηση. Για την Σκόντα που θα παίξει τα ρέστα της αυτή την αγωνιστική οι Ζίεντσουκ, Παπαδημητρίου είναι εκτός μάχης, αλλά ο Νίκος Κεχαγιάς θα έχει πιθανότατα στη διάθεση του, τον Νέιθαν Έλινγκτον. Θυμίζουμε πως το 2006-07 στα Πηγάδια, ο Ηρακλής είχε εξασφαλίσει την σωτηρία του με νίκη 2-1 κόντρα στην Σκόντα την τελευταία αγωνιστική και τώρα οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται στην αντίστροφη θέση. Ο Δαλούκας θα σφυρίξει για 18η φορά φέτος στην Σούπερ Λίγκα. Έχει παίξει τους γηπεδούχους στο Ηρακλής – Άρης 2-2, Ηρακλής –Ολυμπιακός 1-0, Ηρακλής – ΠΑΣ Γιάννενα 2-0. Την Σκόντα την έχει διευθύνει σε δύο ματς που έχασε (Εργοτέλης – Ξάνθη 1-0, ΠΑΟΚ – Ξάνθη 1-0)

ΛΑΡΙΣΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (19:00-NOVASPORTS 2)

Ο Λεβαδειακός πλέον βρίσκεται σε δεινή θέση, μιας και πέρασε έναν πόντο κάτω από την Σκόντα Ξάνθη και η κατάσταση δεν βρίσκεται πλέον στα δικά του χέρια. Απ’ αυτό το ματς θ’ απουσιάσουν για τους Βοιωτούς ο Ιγνάσιο Γκονζάλες, ο Αμπουμπακάρι και ο Μπούσι που είναι τιμωρημένοι, ενώ αμφίβολος είναι ο Σιστόν. Η Λάρισα ανανέωσε την συνεργασία της με τον Παπακώστα και θέλει να δώσει μια καλή τελευταία παράσταση μπροστά στο κοινό της για φέτος. Οι Ρομέου, Βιέρα και Μπλάζεκ αναμένεται να μείνουν εκτός μάχης για τον αγώνα αυτό. Ο Καλόπουλος θα διευθύνει αγώνα για 14η φορά φέτος στο Πρωτάθλημα. Από αγώνες των δύο αντιπάλων έχει σφυρίξει στο Λεβαδειακός –Ολυμπιακός 0-3, Λεβαδειακός – Ατρόμητος 1-1, το Λάρισα – Ξάνθη 2-0 και το Λάρισα – Καβάλα 1-0 .

AEK- ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (19:00-NOVASPORTS 3)

Η AEK αν θέλει να μην πάθει καμία λαχτάρα και ν’ αρχίσει τουλάχιστον με τον έναν βαθμό πρέπει να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης. Αν φέρει ισοπαλία και κερδίσει ο Άρης στο Καραϊσκάκη τότε θ’ άρχιζε και αυτή με μηδέν τα πλέι-οφ. Πάντως τα προβλήματα θα είναι περιορισμένα σε αυτό το ματς με απόντα τον Γιάχιτς και τον Μανωλά να είναι αμφίβολος λόγω ενός τραυματισμού. Από την άλλη ο Αστέρας Τρίπολης εξασφάλισε την παραμονή του και θ’ απουσιάσουν από τον αγώνα αυτό οι Μπαστία και Μπαρτολίνι, όπως και ο Μαρσελάο που εγχειρίστηκε. Ο Αμπάρκιολης που σφυρίζει σε αυτό το ματς, είχε τιμωρηθεί για την κακή διαιτησία του στο ΠΑΟ- Αστέρας Τρίπολης 1-1 και είχε μείνει εκτός γι α δέκα αγώνες. Σφυρίζει ΑΕΚ για πρώτη φορά.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (19:00-NOVASPORTS 7)

Χωρίς τους Σαρμιέντο, Σκόνδρα που είναι τιμωρημένοι θα παραταχθεί στο τελευταίο του παιχνίδι για φέτος ο Ατρόμητος που πάντως δεν κατάφερε να τερματίσει τόσο ψηλά όσο θα ήθελε. Ένα παιχνίδι που θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, μιας και η μοίρα και των φιλοξενούμενων είναι προδιαγεγραμμένη εδώ και καιρό, αφού έχουν υποβιβαστεί. Σίγουρα οι φιλοξενούμενοι θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια καλή εμφάνιση στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι στην κατηγορία. Δεν θα έχουν στη διάθεση τους, τον Τζόκιτς, που είναι τιμωρημένος κι ακόμα εκτός μάχης είναι οι Μπουσινάκης, Αρσενίεβιτς, Μαρσέλο. Αυτή τη συνάντηση διευθύνει ο Κωνσταντινέας που η αλήθεια είναι ότι προβλημάτισε με τις διαιτησίες του σε αρκετά ματς.

ΛΑΡΙΣΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (19:00-NOVASPORTS 2)

Ο Λεβαδειακός πλέον βρίσκεται σε δεινή θέση, μιας και πέρασε έναν πόντο κάτω από την Σκόντα Ξάνθη και η κατάσταση δεν βρίσκεται πλέον στα δικά του χέρια. Απ’ αυτό το ματς θ’ απουσιάσουν για τους Βοιωτούς ο Ιγνάσιο Γκονζάλες, ο Αμπουμπακάρι και ο Μπούσι που είναι τιμωρημένοι, ενώ αμφίβολος είναι ο Σιστόν. Η Λάρισα ανανέωσε την συνεργασία της με τον Παπακώστα και θέλει να δώσει μια καλή τελευταία παράσταση μπροστά στο κοινό της για φέτος. Οι Ρομέου, Βιέρα και Μπλάζεκ αναμένεται να μείνουν εκτός μάχης για τον αγώνα αυτό. Ο Καλόπουλος θα διευθύνει αγώνα για 14η φορά φέτος στο Πρωτάθλημα. Από αγώνες των δύο αντιπάλων έχει σφυρίξει στο Λεβαδειακός –Ολυμπιακός 0-3, Λεβαδειακός – Ατρόμητος 1-1, το Λάρισα – Ξάνθη 2-0 και το Λάρισα – Καβάλα 1-0 .

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (19:00 – ΝΟVASPORTS 6)

Το πριμ για την κατάληψη της υψηλότερης θέσης από κάθε άλλη επαρχιακή ομάδα αποτελεί ένα κίνητρο για την Καβάλα, απέναντι στον Πανιώνιο. Ο Κώστας Τσαλίκης που έχει αναλάβει να καθοδηγήσει τους «Αργοναύτες» σε αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του μια καλή εμφάνιση που θα συνοδευτεί από ένα θετικό αποτέλεσμα. Από την άλλη για τον Πανιώνιο από την Δευτέρα αρχίζουν τα σπουδαία, μιας και η διοίκηση θα κληθεί να καθίσει για συζητήσεις με ποδοσφαιριστές είτε για ανανεώσεις, είτε για λήξεις συνεργασίας. Λάτκα, Μανιάτης, Τζαβέλλας και Τσότσαλιτς είναι τιμωρημένοι και δεν υπολογίζονται γι’ αυτό το ματς. Σφυρίζει ο Τριτσώνης που φέτος τα πήγε σχετικά καλά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ (19:00-ΝΕΤ)

Με δέκα απόντες θα υποδεχτεί ο Ολυμπιακός τον Άρη, σε ένα ματς που θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό το πώς θα μπουν οι ομάδες στα πλέι-οφ σε ότι αφορά τους βαθμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» εφόσον κερδίσουν θ’ αρχίσουν την προσπάθεια τους με τέσσερις πόντους στα πλέι-οφ και αυτό τους δίνει μεγάλο κίνητρο γι’ αυτό το παιχνίδι. Πάντως οι απώλειες για τον Ολυμπιακό θα είναι πολλές με τους Νικοπολίδη, Μήτρογλου και Αβραάμ Παπαδόπουλο να είναι τιμωρημένοι, ενώ εκτός μάχης έμειναν οι Στολτίδης, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Ζαϊρί, Ντάρμπισιρ, Γκαλέτι και ο Ντάτολο που για την ώρα δεν φαίνεται να υπολογίζεται. Από την άλλη θα υπάρχουν πολλές απώλειες και για τον Άρη, αφού εκτός λόγω τιμωρίας, θα είναι ο Χαβιέρ Κάμπορα, ο Νάτσο Γκαρσία, ο Μεχντί Ναφτί και ο Κριστιάν Νασούτι. Ο Νέτο έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, ενώ αμφίβολος είναι και ο Γκιάρο. Ο Ντάκος δεν φέρνει καλές αναμνήσεις στον Άρη, αφού ήταν ο διαιτητής που δεν είχε δώσει το πέναλτι στο ματς με τον Παναθηναϊκό την 4η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, στον Κάμπορα. Τον Ολυμπιακό τον έχει παίξει με τον ΠΑΣ Γιάννενα στο 2-2 στο «Καραϊσκάκη».

ΠΑΟΚ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (19:00 – ΝΟVASPORTS 4)

Χωρίς τους Κοντρέρας, Ίβιτς και Μαλεζά που είναι τιμωρημένοι θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος και σίγουρα ο Σάντος θέλει την ομάδα του ετοιμοπόλεμη ενόψει των πλέι-οφ. Θα συναντήσει έναν αντίπαλο που θα έχει τη μισή ενδεκάδα τιμωρημένους πάντως, μιας και από τον Εργοτέλη θ’ απουσιάσουν οι Κορδονούρης, Λεάλ, Μπέτο, Μπούντιμιρ, Ρουμπάκης και Χίμπλινγκερ. Λογικά ο «Δικέφαλος» του Βορρά δεν θα έχει προβλήματα να πάρει τη νίκη. Διαιτητής στην Τούμπα θα είναι ο Παπασταμάτης. Πάντως και για τους Κρητικούς το πριμ το 250.000 ευρώ για την πρώτη ομάδα από την επαρχία αποτελεί ένα κίνητρο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19:00-ΝΟVASPORTS 1)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κλείσει με θετικό τρόπο τη σεζόν στην οποία επέστρεψε στην 1η θέση του Πρωταθλήματος. Έξι μέρες πριν από τον τελικό με τον Άρη ο Νίκος Νιόπλιας δεν αποκλείεται να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής ως τώρα, προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου. Οι Καραγκούνης, Νίνης, Σαριέγκι θα είναι εκτός μάχης, με τον τελευταίο πάντως να έχει ελπίδες να παίξει στον τελικό μετά το αίτημα που έχει υποβάλλει ο Παναθηναϊκός στην ΕΠΟ. Οι Κανακούδης και Κούσας είναι τιμωρημένοι και δεν θα πάρουν μέρος στο τελευταίο ματς του ΠΑΣ Γιάννενα για φέτος. Ο Νίκος Αναστόπουλος εμφανίζεται απογοητευμένος από την στάση της διοίκησης που δεν σεβάστηκε την προσπάθεια του να σώσει την ομάδα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι δύο πλευρές δεν θα συνεχίσουν μαζί και τη νέα περίοδο. Διαιτητής σε αυτή την αναμέτρηση ο Λαμπρόπουλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x