Λάμπρος Γκαραγκάνης

Στον Ολυμπιακό δεν έκανε, για παράδειγμα, ο Τόσιτς;

www.sport-fm.gr

Όταν χάνει μία μεγάλη ομάδα το πρωτάθλημα, ήτοι το βασικό της στόχο από την αρχή της σεζόν, η ανάληψη ευθυνών των υπευθύνων είναι το πρώτο ζητούμενο και (όπως είμαστε μαθημένοι) το δεύτερο ένα καλό άλλοθι για τις αβλεψίες των ίδιων υπευθύνων, που πρέπει να καλυφθούν ή να μην πάρουν την απαιτούμενη προβολή. Τόσα χρόνια που ο Ολυμπιακός μεσουρανούσε, το μόνιμο παράπονο των αντιπάλων του ήταν η διαφορετική αντιμετώπιση της διαιτησίας. Ίσχυε αυτό, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απείρως ποιοτικότερο ρόστερ από τους συνδιεκδικητές του τίτλου!

Φέτος, από την αρχή της σεζόν τονίζουμε μέσα από αυτήν τη στήλη ότι το δυναμικό των νέων πρωταθλητών Ελλάδας είναι καλύτερο από των αντιπάλων τους. Ελλιπές ναι, αλλά όχι στο βαθμό των αντιπάλων τους. Η δικαίωση ήρθε με τη λήξη της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λιγκ, με τον Ολυμπιακό να περνά στην αντίπερα όχθη. Πρωτόγνωρο δεν είναι μόνο το σκηνικό των πλέι-οφ, για τους Πειραιώτες, αλλά και η γκρίνια που εντέχνως διαχέεται για τη διαιτησία. Αναφαίρετο δικαίωμα είναι η διαμαρτυρία, μεγάλο ελάττωμα, όμως, η γκρίνια, ειδικά αν δεν κοιτάζουμε πρώτα την καμπούρα μας!

Ένας κομβικός παίκτης στη σύγχρονη ιστορία των «ερυθρολεύκων», ακρογωνιαίος λίθος των σερί τίτλων, σταμάτησε πέρυσι το καλοκαίρι! Το κενό του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς κλήθηκε να παίξει ο Λεονάρντο, που εν τέλει αγωνίστηκε βασικός σε λιγότερα από τα μισά ματς του πρωταθλήματος. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με τον Ζαϊρί. Τον Γενάρη επιστρατεύτηκε ο «λίγος» (και το ξέραμε και από την απόδοσή του στη Νάπολι) Ντάτολο, που είναι ακόμη ανεξακρίβωτο πως το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού κατέληξε σ΄αυτόν. Δεν συζητάμε πως ο Παναθηναϊκός είχε στις τάξεις του τον Σισέ των 23 γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός τον Μήτρογλου των 9 (πρώτος του σκόρερ)!!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ακούστηκε ένα όνομα, μεταξύ των άλλων, για τον Ολυμπιακό, αυτό του Ζόραν Τόσιτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για ν΄ακουστεί, όλο και κάποιος θ΄ασχολήθηκε για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας. Η αγγλική ομάδα, αν οι πληροφορίες μου ευσταθούν, «παρακαλούσε» να τον δώσει δανεικό, ώστε να πάρει ο Σέρβος παικταράς παιχνίδια στα πόδια του. Τελικά της έμεινε, έπαιξε δύο ματς, μέχρι τις αρχές του 2010 που δόθηκε δανεικός στη γερμανική Κολωνία. Με θητεία και στην Ελπίδων της Σερβίας και στην Ανδρών, ο Τόσιτς βοήθησε πολύ μία κακή ομάδα να σώσει την κατηγορία.

Δεύτερος σκόρερ της Κολωνίας (!), μετά τον Νοβάκοβιτς (6 γκολ), με τέσσερα τέρματα σε δέκα συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα (έξι βασικός, τέσσερις αλλαγή), ο πρώην παίκτης της Παρτιζάν «καθάρισε» την Μπόχουμ, την περασμένη Παρασκευή, σαν αυγό! Δείτε τα γκολ του στο διαδίκτυο και πείτε μου αν δεν σας θυμίζουν έστω λιγάκι τον «Τζόλε». Τα άλλα δύο τέρματά του τα σημείωσε στο σπουδαίο εκτός έδρας διπλό στο Αννόβερο (1-4). Αμφότερα τα «δίμπαλα» κόντρα σε ομάδες ίδιων στόχων με τους «τράγους»! Ίσως να μη σημαίνουν κάτι όλα αυτά, ίσως να βγει να πει κάποιος «γιατί, αφού είναι τόσο καλός, δεν πήγε σε καλύτερη ομάδα αργότερα;», αλλά έκανε αυτός ο παίκτης (23 ετών), έστω και δανεικός, να μπαλώσει κάποιες τρύπες στον φετινό, προβληματικό, Ολυμπιακό;

Και σημειολογικά να το προχωρούσε η ελληνική ομάδα και να έπαιρνε δανεικό τον Σέρβο αριστερό χαφ, θα είχαμε διθυραμβικά πρωτοσέλιδα ή όχι; Ένας μεγάλος Σέρβος θα έδινε τη σκυτάλη στην ίδια θέση, σ΄έναν νεότερο συμπατριώτη του! Αναρωτιέμαι τον έψαξε κανείς τον Τόσιτς, να δει έστω τι καπνό φουμάρει; Και το αναφέρω τόσο αναλυτικά αυτό το ερώτημά μου, διότι και ακούστηκε ο παίκτης για τους «ερυθρόλευκους» και η περίπτωσή του (που άξιζε) ήταν εύκολη και προσιτή! Δεν φταίει για τη φετινή εικόνα του Ολυμπιακού, κι εδώ καταλήγω, τα μηδέν εναντίον πέναλτι του Παναθηναϊκού και οι μηδέν αποβολές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x