Επικαιρότητα

«Έφυγε» ο Σάμαρανκ

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, προδομένος από την καρδιά του, σε κλινική της Ισπανίας. Επί προεδρίας του στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ανατέθηκε το 1997 στη χώρα μας η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. «Η πόλη που θα έχει την τιμή και την ευθύνη να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 είναι η Αθήνα», ήταν τα λόγια του...

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, προδομένος από την καρδιά του, σε κλινική της Ισπανίας.

Επί προεδρίας του στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ανατέθηκε το 1997 στη χώρα μας η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

«Η πόλη που θα έχει την τιμή και την ευθύνη να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 είναι η Αθήνα», ήταν τα λόγια του...

Ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ διετέλεσε πρόεδρος της ΔΟΕ από το 1980 έως το 2001, όταν και παρέδωσε τη σκυτάλη στον Ζακ Ρογκ. Η θητεία του θεωρήθηκε αρκετά πετυχημένη για τη διάδοση του ολυμπιακού κινήματος και την οικονομική επιτυχία των περισσοτέρων διοργανώσεων, ωστόσο δέχτηκε σκληρή κριτική για διαφθορά ορισμένων «αθανάτων» αλλά και για τη μη επαρκή καταπολέμηση της μάστιγας του ντόπινγκ.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τη θλίψη της ολυμπιακής οικογένειας», δήλωσε ο Ζακ Ρογκ και πρόσθεσε: «Θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για τον άνθρωπο που έφερε την ευημερία στους Ολυμπιακούς Αγώνες τη μοντέρνα εποχή. Ήταν για μένα μία πηγή έμπνευσης και ο αρχιτέκτονας ενός δυνατού και ενωμένου ολυμπιακού κινήματος. Χάσαμε έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν μέντορα, έναν φίλο, που αφιέρωσε τη ζωή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x