Champions League

Alien… Ρόμπεν (video)

Με τον Άριεν Ρόμπεν να πραγματοποιεί άλλη μία εμφάνιση από άλλον… πλανήτη και να σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 69', η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 1-0 της Λιόν και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Champions League. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι δύο ομάδες, με τους Ριμπερί (37’) και Τουλαλάν (53') να αντικρίζουν την κόκκινη κάρτα.

Με τον Άριεν Ρόμπεν να πραγματοποιεί άλλη μία εμφάνιση από άλλον… πλανήτη και να σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 69', η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 1-0 της Λιόν και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Champions League. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι δύο ομάδες, με τους Ριμπερί (37’) και Τουλαλάν (53') να αντικρίζουν την κόκκινη κάρτα.

Το ματς:

Με ενισχυμένο κέντρο ώστε να πάρουν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες. 4-4-1-1 προτίμησε ο Λουίς Φαν Γκάαλ, με τον Μίλερ να είναι ένα κλικ πιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Όλιτς, ενώ Ριμπερί και Ρόμπεν έβγαιναν από τα πλάγια. Ο Πιελ αντέταξε ένα 4-5-1 με πολυπρόσωπη μεσαία γραμμή και μόνο τον Λισάντρο Λόπες μπροστά από κέντρο, με σκοπό να κλείσει του διαδρόμους προς την εστία του Γιορίς και να «χτυπήσει» στην κόντρα.

Άνοστη «σούπα»

Πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και λίγες φάσεις ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου 45λέπτου, αφού οι δύο ομάδες πρόσεχαν κυρίως τις άμυνές τους. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν, μεταφέροντας το παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Η καλύτερη φάση για τους Βαυαρούς ήρθε στο 13’, όταν ο Σβάινσταϊγκερ έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος στην περιοχή της Λιόν, ύστερα από κόρνερ του Ριμπερί, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 37’ οι ισορροπίες στον αγώνα άλλαξαν εξαιτίας της αποβολής του Ριμπερί. Ο Γάλλος πάτησε τον Λισάντρο και ο διαιτητής Ροζέτι του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα δίνοντας ταυτόχρονα αριθμητικό πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους. Οι «λιονέ» ωστόσο έκαναν τη μοναδική καλή ευκαιρία τους στο πρώτο μέρος στο 44’, με τον Κάλστρομ να σουτάρει δυνατά από πολύ μακριά και τον Μπουτ να αποκρούει με δυσκολία.

Ρόμπεν εσύ σούπερσταρ!

Το κέντρο του με τον Τίμοστσουκ θέλησε να «ατσαλώσει» ο Φαν Γκάαλ, ο οποίος άλλαξε αναγκαστικά το σύστημά του σε 4-4-1. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσαν για κάποιο γκολ, καθηλώνοντας τους Γάλλους στην άμυνά τους. Ο Τουλαλάν μάλιστα τους έκανε τη… χάρη να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες, δεχόμενος δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τρία λεπτά! Η αποβολή του Γάλλου μέσου «αφηνίασε» τον Ρόμπεν, ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και άρχισε να ταλαιπωρεί την άμυνα των «λιονέ». Ο Ολλανδός ανταμείφθηκε για την απόδοσή του στο 69’, όταν έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε λίγο στο κεφάλι του Μίλερ και άλλαξε ελάχιστα πορεία, καταλήγοντας στην εστία του Γιορίς.

Ο Ολλανδός μετά το 1-0 δεν ηρέμησε και παραλίγο να δώσει από τον πρώτο αγώνα την πρόκριση στην ομάδα του, αλλά στο 85’ το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής απέκρουσε με δυσκολία ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Ο Φαν Γκάαλ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Ρόμπεν στο 86’ και αυτός τους έριξε μερικά «γαλλικά» κατά την έξοδό του. Το σκορ αυτό διατηρήθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και πλέον η ομάδα του Μονάχου θέλει να μην χάσει για να πάει στον τελικό της Μαδρίτης.



Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Κοντέντο, Σβάινσταϊγκερ, Πράνιτς (62' Γκόμεζ), Ρόμπεν (86' Αλτιντόπ), Ριμπερί, Μίλερ, Όλιτς (46' Τίμοστσουκ)

ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιελ): Γιορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Τουλαλάν, Σισοκό, Κάλστρομ, Γκοναλόν, Έντερσον (70' Μπάστος), Πιάνιτς (55' Μακούν), Ντελγκάδο (79' Γκοβού), Λισάντρο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Καλκάνιο (Ιταλία)-Αϊρόλντι (Ιταλία)
ΓΗΠΕΔΟ: Αλιάντς Αρίνα

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x