Stoiximan Super League

Χρηστίδης: «Να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας»

Την πίστη του στις ικανότητες των ποδοσφαιριστών του Άρη εξέφρασε ο Νίκος Χρηστίδης μιλώντας στο www.sportfm.gr. Ο παλαίμαχος των «κίτρινων» χαρακτήρισε αουτσάιντερ την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, αλλά ικανή να κατακτήσει το Κύπελλο, εάν παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Την πίστη του στις ικανότητες των ποδοσφαιριστών του Άρη εξέφρασε ο Νίκος Χρηστίδης μιλώντας στο www.sportfm.gr. Ο παλαίμαχος των «κίτρινων» χαρακτήρισε αουτσάιντερ την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, αλλά ικανή να κατακτήσει το Κύπελλο, εάν παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

«Η προετοιμασία της ομάδας είναι πολύ καλή. Υπάρχουν χαμηλοί τόνοι και όχι έπαρση και έξαρση όπως και στον τελικό του 2008 με τον Ολυμπιακό», υποστήριξε ο κ. Χρηστίδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Χρηστίδη στο www.sportfm.gr:

Τι θυμάστε από τον τελικό του 1970 με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ:

«H κατάκτηση ενός τίτλου για τον Άρη ήταν πάντα ένα όνειρο ζωής. Την εποχή εκείνη είχαμε όντως μια πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και είχαμε και μια πινελιά πρωταθλήτριας ομάδος την οποία έδινε ο Τάκης Λουκανίδης.

Όταν ξεκινήσαμε τους αγώνες για το Κύπελλο ξεκινήσαμε με ένα γκολ που μπήκε με την πλάτη. Αυτό έγινε στην Πάτρα. Η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Γιάντση, νικήσαμε με 1-0 και περάσαμε.

Το δεύτερο παιχνίδι που είχαμε στη σειρά ήταν ο Παναθηναϊκός ο οποίος ήταν πρωταθλητής. Το ματς έγινε στη Θεσσαλονίκη την δεύτερη ημέρα του Πάσχα.

Αυτό για εμάς ήταν ένα παιχνίδι που θα μας έδινε την ευκαιρία, όχι να κατακτήσουμε το Κύπελλο αλλά να νικήσουμε τον πρωταθλητή. Και αυτό το πετύχαμε. Από εκεί και πέρα αρχίσαμε να βλέπουμε προς τον τελικό με ένα σταθμό στην Καλλιθέα και τον δεύτερο σταθμό στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό. Αυτό το παιχνίδι το είχαμε ορίσει ως τελικό γιατί εάν κερδίζαμε θα παίζαμε στον τελικό με τον συμπολίτη μας ΠΑΟΚ μια ομάδα που την εποχή εκείνη φτιαχνόταν. Και για μας δεν ήταν δύσκολη δουλειά.

Είχαμε τέτοια αυτοπεποίθηση απέναντι στον ΠΑΟΚ που είχαμε πει ότι για εμάς ήταν ο τελικός στο Καραϊσκάκη. Εκεί με σοβαρότητα και αυτοπεποίθηση κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ με 1-0 και όχι με 3-0 όπως και θα έπρεπε να ήταν το πραγματικό σκορ».

Υπάρχει κάποια ομοιότητα ανάμεσα στον φετινό Άρη και στην ομάδα του 1970;

«Όχι, δεν υπάρχει κάποια ομοιότητα. Είναι άτοπη αυτή η σύγκριση. Η κάθε εποχή έχει τα δικά της στοιχεία και τα δικά της χαρακτηριστικά. Εκείνη η εποχή ήταν του ρομαντισμού και έδινε το χώρο και τον χρόνο στο ποδοσφαιριστή και στην ομάδα να αναπτυχθούν και να βγάλουν όλο το ταλέντο που έχουν. Τώρα έχουν όλα αιχμαλωτιστεί με τα συστήματα και τις σκοπιμότητες, με αποτέλεσμα το θέαμα που έβγαινε τότε, τώρα να μην βγαίνει. Τώρα ο καθένας κοιτάει τη νίκη. Τότε τον πρώτο λόγο είχε η ποιότητα».

Μπορεί ο Άρης να επαναλάβει την επιτυχία αυτή: να κατακτήσει το Κύπελλο;

«Ο Άρης απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι το αουτσάιντερ. Όσο και να θέλουν να το κρύψουν αυτή είναι η πραγματικότητα. Το αουτσάιντερ έχει δικαίωμα και πιθανότητες -θα έλεγα περίπου τις ίδιες- για να κατακτήσει σε ένα παιχνίδι τον τίτλο. Αυτό είναι το μυστικό και το πλεονέκτημα του αουτσάιντερ. Ο Άρης παίζει ένα παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός κάνει μια πορεία. Ο Άρης κάνει προσπάθειες».

Να υποθέσουμε ότι υπάρχει λιγότερο άγχος στον Άρη από την στιγμή που λέτε ότι είναι το αουτσάιντερ;

«Ο φόβος είναι ο καλύτερος σύμβουλος του κάθε ανθρώπου. Μέσα από τον φόβο μπορεί να βγάλεις δυνάμεις και ενέργεια που δεν το πιστεύεις. Έτσι νιώσαμε και εμείς στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Δεν το πιστεύαμε ότι είχαμε τέτοια ενέργεια. Κι όμως τη βγάλαμε γιατί ήμασταν το αουτσάιντερ εκείνη την ημέρα. Όπως και ο Άρης τώρα.
Ο Άρης έχει ικανούς ποδοσφαιριστές και είναι τέτοια ομάδα που της ταιριάζει το παιχνίδι πρωτοβουλίας και όχι το παιχνίδι ‘’κλοπής του αποτελέσματος’’. Όλες οι εμφανίσεις φέτος του Άρη έχουν γίνει με ομάδες εξουσίας -εντός παρένθεσης.

Αν θυμάστε και τα δύο παιχνίδι του με τον ΠΑΟ, φέτος ο Άρης έκανε καλές εμφανίσεις και άρεσε με τις εμφανίσεις του. Άρα, ο Άρης είναι μέσα σε αυτές τις συντεταγμένες που έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει και να κατακτήσει το Κύπελλο. Είναι όμως αουτσάιντερ».

Θέλετε να κάνετε κάποια πρόβλεψη; Πιστεύετε θα υπάρχει θέαμα;

«Προβλέψεις για το αποτέλεσμα δεν κάνω. Για το θέαμα πιστεύω ότι όσες σκοπιμότητες και τακτικές, εφαρμοστούν στο παιχνίδι και οι δύο ομάδες έχουν παίκτες που μπορούν να προσφέρουν θέαμα. Εύχομαι να το πάρει ο Άρης το Κύπελλο».

Θα θέλατε να δώσετε μια συμβουλή στους παίκτες του Άρη ή στον προπονητή του;

«Δεν χρειάζονται από εμένα καμία συμβουλή. Η προετοιμασία του είναι πολύ σωστή. Χαμηλοί τόνοι, έχουν απομακρυνθεί από τον ενθουσιασμό που εκπέμπουν οι οπαδοί του Άρη, από την «Κάθοδο των Μυρίων» που θα γίνει, και πολύ καλά κάνουν γιατί δεν θα υπάρξει εκείνη η έπαρση, ή έξαρση και η σιγουριά ότι εμείς κατακτούμε το Κύπελλο. Κάτι που υπήρχε το 2008 με τον Ολυμπιακό.

Αυτό έγινε κατανοητό στους παίκτες του Άρη. Έχουν πάρει πολύ καλά μηνύματα και θα αντιμετωπίσουν με διαφορετικό πνεύμα τον τελικό με τον ΠΑΟ.

Ευχές δεν κάνω γιατί δεν βγάζουν αποτέλεσμα. Θα βγει μόνο με τη συνέπεια και τη δουλειά. Γιατί ό,τι καλό και αν θα βγάλεις υπάρχει το καλύτερο. Κάτι που δυστυχώς δεν το βλέπω στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x