Stoiximan Super League

Θα «ξαραχνιάσει» η τροπαιοθήκη;

Ίσως η πιο αδικημένη ομάδα στο θεσμό του Κυπέλλου και δεν εμπλέκουμε πουθενά τη διαιτησία, ούτε έχουμε διάθεση για σενάρια συνομωσίας. Ο Άρης κατέκτησε το πρώτο του και μοναδικό τρόπαιο το 1970, καθώς στις άλλες επτά φορές που έφτασε στην πηγή, νερό …δεν ήπιε. Εκείνη η κούπα αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία του συλλόγου. Κόντρα στον μισητό συμπολίτη ΠΑΟΚ, η εξαιρετική εκείνη ομάδα των «κιτρίνων» ανταμείφθηκε με έναν τίτλο.

Ίσως η πιο αδικημένη ομάδα στο θεσμό του Κυπέλλου και δεν εμπλέκουμε πουθενά τη διαιτησία, ούτε έχουμε διάθεση για σενάρια συνομωσίας.

Ο Άρης κατέκτησε το πρώτο του και μοναδικό τρόπαιο το 1970, καθώς στις άλλες επτά φορές που έφτασε στην πηγή, νερό …δεν ήπιε. Εκείνη η κούπα αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία του συλλόγου. Κόντρα στον μισητό συμπολίτη ΠΑΟΚ, η εξαιρετική εκείνη ομάδα των «κιτρίνων» ανταμείφθηκε με έναν τίτλο.

Μετά από σαράντα «άνυδρα» χρόνια έχει την ευκαιρία ενάντια στον Παναθηναϊκό να «ξαραχνιάσει» την τροπαιοθήκη του. Βέβαια σ’ αυτό το διάστημα είχε την ευκαιρία να δώσει ξανά ζωή στην αίθουσα που διατηρεί τα τρόπαιά του. Μόνο τη νέα χιλιετία έχασε τρεις τελικούς, δύο από τον Ολυμπιακό και έναν από τον ΠΑΟΚ.

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 1931, ΑΕΚ - ΆΡΗΣ: 5-3

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη τελικό η ΑΕΚ ήταν αυτή που τελικά χαμογέλασε. Η «Ένωση» νίκησε με το αγγλικό 5-3 τον Άρη. Αυτός ήταν ο πρώτος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας.

ΑΡΗΣ: Κατράντζος - Κ. Βικελίδης, Οικονόμου, Κατσαούνης, Δανελιάν, Ν. Βικελίδης, Βογδάνου, Αγγελάκης, Κίτσος, Καλογιάννης, Αργυριάδης.

Σκόρερς: 5’ Ηλιάσκος 1-0, 8’ Μπαλτάς 2-0, 40’ Κίτσος 2-1, 43’ Κίτσος 2-2, 65’ Μπαλτάς 3-2, 70’ Οικονόμου (αυτογκόλ) 4-2, 78’ Νεγρεπόντης 5-2, 80’ Κίτσος 5-3
Γήπεδο: Λεωφόρος Αλεξάνδρας

Σάββατο 25 Μαρτίου 1933, Εθνικός - ΆΡΗΣ: 2-1

Και την αμέσως επόμενη χρονιά ο Άρης έφτασε στον τελικό της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης στη χώρας μας. Αυτή τη φορά ο Εθνικός ήταν η ομάδα που του έφραξε το δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου.

ΑΡΗΣ: Κουμπλής - Κλεάνθης Βικελίδης, Πασχαλίδης, Γκικόπουλος, Κατσαούνης, Νικ. Βικελίδης, Βογδάνου, Ιετίων, Κίτσος, Καλτέκης, Αργυριάδης.

Σκόρερς: 48’ Καλτέκης 0-1, 54’ Ι. Τσιριτάκης 1-1, 55’ Αλεξόπουλος 2-1
Γήπεδο: Λεωφόρος Αλεξάνδρας

Κυριακή 2 Ιουνίου 1940, Παναθηναϊκός - ΆΡΗΣ: 3-1

Ο Παναθηναϊκός έδωσε τέλος στα όνειρα των «κιτρίνων» για τίτλο από το πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με σκορ 3-0. Το μόνο που πέτυχε ο Άρης ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 61’ με τον Χατζηνικολάου.

ΑΡΗΣ: Γκότσης - Μάγρας, Aμπραχαμιάν, Σταυράμπεης, Σιώτης, Νικολαΐδης, Χατζηνικολάου, Σιδηρόπουλος, Κλεάνθης Βικελίδης, Ράμμος, Κολωνιάρης.

Σκόρερς: 9' Μπαλτάσης 1-0, 10΄ Τριανταφύλλης 2-0, 13' Μηγιάκης 3-0, 61' Χατζηνικολάου 3-1
Γήπεδο: Λεωφόρος Αλεξάνδρας

Κυριακή 28 Μαΐου 1950, ΑΕΚ - ΆΡΗΣ: 4-0

Ο Άρης έχασε με «κάτω τα χέρια» απ’ την ΑΕΚ και άφησε για τέταρτη φορά ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας. Για την ιστορία οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με το «βαρύ» 4-0.

ΑΡΗΣ: Βελιάδης - Αμπραχαμιάν, Νικολαΐδης, Καυταντζής, Γρηγοριάδης, Ποζάνης, Παπουτσόπουλος, Λιακόπουλος, Καζαντζής, Καλτέκης, Χαλυβόπουλος.

Σκόρερς: 6' Μαρόπουλος, 45' Γούλιος, 63', 67' Κουντούρης
Γήπεδο: Λεωφόρος Αλεξάνδρας

Κυριακή 28 Ιουνίου 1970, APHΣ-ΠAOK: 1-0

Έφτασε η σειρά του! Μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες ο Άρης νίκησε με σκορ 1-0 το μισητό συμπολίτη ΠΑΟΚ χάρη στο γκολ του Κεραμιδά από το πρώτο ημίχρονο και σήκωσε την κούπα.

ΑΡΗΣ: Χρηστίδης - Πάλλας, Ραπτόπουλος, Σπυρίδων, Ναλμπάντης, Σεμερτζής (60’ Ψηφίδης), Συρόπουλος, Κεραμιδάς, Αλεξιάδης, Παπαϊωάννου, Μιχαηλίδης.

Σκόρερ: 8’ Κεραμιδάς
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Σάββατο 17 Μαΐου 2003, ΆΡΗΣ - ΠΑΟΚ: 0-1

Τρεις λόγους για να είναι δυστυχισμένοι είχαν εκείνοι τη μέρα οι φίλοι του Άρη. Την ήττα στον τελικό, το γεγονός ότι προήλθε από τον ΠΑΟΚ και γιατί όλα αυτά έγιναν στο «σπίτι του εχθρού». Ο Γεωργιάδης πέτυχε το γκολ του «Δικεφάλου του Βορρά».

ΆΡΗΣ: Λαμπάκης - Διγκόζης (46’Μπράγκα), Πανόπουλος (70’ Μπασίρ), Σελάντερ, Επαλέ, Κατσιαρός, Κνόπερ, Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Μορίς, Ντεμπά-Νιρέν (46’ Καπάνταης).

Σκόρερ: 24’ Γεωργιάδης
Γήπεδο: Τούμπα

Σάββατο 21 Μαΐου 2005, Ολυμπιακός-ΆΡΗΣ 3-0

Για σαράντα πέντε λεπτά το πίστεψε. Αυτό όμως δεν αρκούσε. Με πρωταγωνιστές τους Τζόρτζεβιτς και Ριβάλντο ο Ολυμπιακός έφτασε σε μία άνετη επικράτηση επί του Άρη με σκορ 3-0.

ΆΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Παπαδόπουλος, Νάιντος, Κολτσίδας, Γόγολος, Πασσαλής, Μουράφσκι (68’ Σανχούρχο), Νεμπεγλέρας (66’ Αμπελάς), Καλλιμάνης (87’ Μαρκομιχάλης), Κουεμάχα, Μπενίσκος.

Σκόρερς: 56’ (πεν.), 90’ Τζόρτζεβιτς, 70’ Ριβάλντο
Γήπεδο: Παμπελοποννησιακό

Σάββατο 17 Μαΐου 2008, Ολυμπιακός-ΆΡΗΣ 2-0

Για άλλη μια φορά ο Άρης παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων σε έναν τελικό. Ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε για δεύτερη σερί φορά αξεπέραστο εμπόδιο και το 2-0 υπέρ των Πειραιωτών ήρθε λογικά.

ΆΡΗΣ: Κέλεμεν, Νέτο, Καράμπελας (62’ Φελίπε), Α. Παπαδόπουλος, Ρονάλντο (80’ Ζεντίλ), Γιάχιτς, Νεμπεγλέρας, Ιβιτς, Σιστόν, Χαβίτο (64΄ Κάλβο), Κόκε

Σκόρερς: 33' Κοβάσεβιτς, 53΄ Ζεβλάκοφ
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x