Stoiximan Super League

Πέρασε κατά πλειοψηφία τη σύμβαση ο Αδαμίδης

Τη σύμβαση για το προπονητικό κέντρο της ΜΕΣΟΓΑΙΑ ΑΕ το οποίο θα νοικιάζει για τα επόμενα 12 χρόνια η ΠΑΕ ΑΕΚ πέρασε κατά πλειοψηφία από την Γενική Συνέλευση ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου», ο οποίος είχε πληρεξούσιο από Παππά, Νοτιά και Νάσο Θανόπουλο ψήφισε υπέρ, με τις Eρασιτεχνική ΑΕΚ και Ένωση 1924 να ψηφίζουν κατά.

Τη σύμβαση για το προπονητικό κέντρο της ΜΕΣΟΓΑΙΑ ΑΕ το οποίο θα νοικιάζει για τα επόμενα 12 χρόνια η ΠΑΕ ΑΕΚ πέρασε κατά πλειοψηφία από την Γενική Συνέλευση ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου», ο οποίος είχε πληρεξούσιο από Παππά, Νοτιά και Νάσο Θανόπουλο ψήφισε υπέρ, με τις Eρασιτεχνική ΑΕΚ και Ένωση 1924 να ψηφίζουν κατά.

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ με την Ένωση 1924 ζήτησαν χαμηλότερο μίσθωμα κατά 20% κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από την πλευρά των μετόχων. Το θέμα θα συζητηθεί και ίσως υπάρξει κάποια μείωση όμως το δεδομένο είναι πως η σύμβαση πέρασε με τους όρους που είχαν γίνει γνωστοί. Με 600.000 ενοίκιο για δύο γήπεδα και το κτίριο και 720.000 όταν θα γίνει και το τρίτο γήπεδο.

Επίσης αποφασίστηκε και αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, όχι όμως με δικαίωμα αγοράς από τον κόσμο.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης:

1. Αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών συνολικά για το ποσό των 8.000.000 με την έκδοση 1.388.890 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,20 ΕΥΡΩ η κάθε μία, εκ των οποίων 1.388.890 μετοχές θα διατεθούν ως εξής: 1.250.000 μετοχές θα διατεθούν, κατά τη διακριτική ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου, σε νέους επενδυτές με τιμή διαθέσεως 6,4 ΕΥΡΩ καθεμιάς, ώστε να καλυφθεί και το ποσοστό 10%, ήτοι 138.890 μετοχές που θα διατεθούν στο Σωματείο κατά το άρθρο 71 του Ν. 2725/1999, ως ισχύει, της δε υπέρ το άρτιον διαφοράς εκ ποσού ΕΥΡΩ 6.333.332,00 αγομένης σε πίστωση του Λογαριασμού «Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον.

2. Η προθεσμία καταβολής του ποσού αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ορίσθηκε εντός τεσσάρων (4) μηνών, ήτοι μέχρι την 22 Αυγούστου 2010.

3. Περαιτέρω, αποφασίστηκε, σε περίπτωση μερικής κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου, να προβλεφθεί η δυνατότητα αύξησής του μέχρι του ποσού της κάλυψης.

4. Επίσης αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί η ανωτέρω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

5. Επιπλέον, αποφασίστηκε να αποκλεισθεί το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων για την συγκεκριμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

6. Αποφασίστηκε να τροποποιηθούν τα άρθρα 8, 9 και 14 του καταστατικού της ΠΑΕ ΑΕΚ, στα πλαίσια της εναρμόνισης αυτού με τις διατάξεις του κωδικοποιημένου νόμου 2190/1920 "Περί ανωνύμων εταιρειών και άλλες διατάξεις" ως ισχύει μετά την τροποποίησή του με το Ν. 3604/2007.

7. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύμβαση μίσθωσης του νέου αθλητικού κέντρου της ΑΕΚ Π.Α.Ε. με την εταιρεία ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Α.Ε., όπως επίσης χορηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο η άδεια να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υπογραφή τόσο αυτής όσο και οιασδήποτε περαιτέρω τροποποίησής της. Η μειοψηφία διαφώνησε μόνο ως προς το μίσθωμα αυτής, καθόσον επιθυμούσε να είναι 20-25% χαμηλότερο.

8. Χαιρετίστηκε η προοπτική συμμετοχής του φιλάθλου σε κάθε επίπεδο συναπόφασης και εξουσίας της εταιρίας.

Ατομικό ο Νέμεθ

Χωρίς τον Κρίστιαν Νέμεθ διεξήχθη η προπόνηση της ΑΕΚ. Ο Ούγγρος επιθετικός της «Ένωσης» ένιωσε μικροενοχλήσεις στον αστράγαλο και έτσι προτιμήθηκε να μην κάνει προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά να γυμναστεί μόνος του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x