Stoiximan Super League

Στη… χώρα των play off

Η «θαλασσοδαρμένη» πορεία του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα είχε ως αποτέλεσμα το «ναυάγιο» στην υπόθεση του τίτλου. Το ταξίδι, όμως, πρέπει να συνεχιστεί… Την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να κολυμπήσουν τουλάχιστον προς τη στεριά του Champions League, το www.sport-fm.gr θυμίζει πως έφτασαν -για πρώτη φορά- να πέσουν στα νερά των play off.

Η «θαλασσοδαρμένη» πορεία του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα είχε ως αποτέλεσμα το «ναυάγιο» στην υπόθεση του τίτλου. Το ταξίδι, όμως, πρέπει να συνεχιστεί…

Την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να κολυμπήσουν τουλάχιστον προς τη στεριά του Champions League, το www.sport-fm.gr θυμίζει πως έφτασαν -για πρώτη φορά- να πέσουν στα νερά των play off.

Με το στόχο της εισόδου στους ομίλους να σκεπάζει τα πάντα πάνω από το λιμάνι και τον προπονητή (Κετσπάγια) να καλείται να ξορκίσει το «φάντασμα» που δημιούργησε… η περσινή του ομάδα, η πίεση ξεκίνησε από νωρίς. Οι «ερυθρόλευκοι» υπερπήδησαν αναίμακτα τα εμπόδια των Σλόβαν Λίμπερετς και Σέριφ Τίρασπολ (απόλυτο με τέσσερις νίκες), κατάφεραν το απαραίτητο, ωστόσο… κάτι δεν πήγαινε καλά.

Το κακό… ποδαρικό που κάνει η Καβάλα στο Καραϊσκάκη (0-0) κάνει κραυγές τις μουρμούρες εναντίον του Κετσπάγια, εκείνος βλέπει την πόρτα της εξόδου και οι «ερυθρόλευκοι» τα πρώτα σημάδια της «καταιγίδας» που ερχόταν.

Ολυμπιακός-Καβάλα 0-0



Από μια γκέλα στο σπίτι του φάνηκε η… κακή μέρα για τον Ολυμπιακό -εκεί ήταν που έμελλε να χάσει και τον δρόμο προς την κορυφή. Ο ερχομός του Ζίκο δεν άλλαξε δραματικά την εικόνα της ομάδας και το -παραδοσιακά ισχυρότερο «όπλο» του Ολυμπιακού- μετατρέπεται σε αυτό που θα «σκότωνε» τις περισσότερες ελπίδες του για τον τίτλο (δύο ήττες από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και ισοπαλίες με Ηρακλή, ΠΑΣ και Ξάνθη).

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2



Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1



Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2



Όσες από τις προσδοκίες των «ερυθρόλευκων» για τον τίτλο δεν χάθηκαν στον Πειραιά, ξεψύχησαν στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο ήττες στη συμπρωτεύουσα από Άρη και Ηρακλή (με το ίδιο σκορ, 1-0, και σε απόσταση δέκα αγωνιστικών) έπαιξαν το δικό τους ρόλο η καθεμία, ώστε να χαθούν τα κεκτημένα για τους Πειραιώτες.

Η πρώτη τους «γκρέμισε» από την κορυφή και έστεψε πρωταθλητή χειμώνα τον Παναθηναϊκό και εκείνη από το «Γηραιό» είχε διπλό αντίκτυπο: Αφενός δεν δικαίωσε τις ελπίδες που είχε καλλιεργήσει η έλευση του Μπάντοβιτς και αφετέρου απομάκρυνε την ομάδα ξανά από τους «πράσινους», σε μια περίοδο που είχε φέρει τη διαφορά σε απόσταση βολής.

Άρης-Ολυμπιακός 1-0



Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-0



Αν κάτι θα μείνει στο μυαλό των φίλων του Ολυμπιακού από τη φετινή χρονιά, αυτό θα είναι τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Τα ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο αποτέλεσαν τις μεγάλες «οάσεις» στην… έρημο της υπόλοιπης κακής πορείας των «ερυθρόλευκων». Αυτό του πρώτου γύρου τους έφερε προσωρινά στην κορυφή, το δεύτερο έσωσε το γόητρο των -μέχρι φέτος- πρωταθλητών, πριν παραδώσουν τα σκήπτρα.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0



Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x