Stoiximan Super League

«Πέταξε» ψηλά, αλλά ζαλίστηκε

Την πρώτη φορά που συμμετείχε στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει από θέση ισχύος, έχοντας τερματίσει δεύτερος στην κανονική περίοδο, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το πλεονέκτημά του, χάνοντας την ευκαιρία να πάει στο Champions League. Φέτος η ομάδα χτύπησε το πρωτάθλημα και οι στόχοι της είναι υψηλότεροι από μία θέση στα προκριματικά του Europa League.

Την πρώτη φορά που συμμετείχε στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει από θέση ισχύος, έχοντας τερματίσει δεύτερος στην κανονική περίοδο, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το πλεονέκτημά του, χάνοντας την ευκαιρία να πάει στο Champions League. Φέτος η ομάδα χτύπησε το πρωτάθλημα και οι στόχοι της είναι υψηλότεροι από μία θέση στα προκριματικά του Europa League. Το μειονέκτημα του ενός βαθμού από τον Ολυμπιακό δεν είναι μεγάλο και μπορεί να υπερκαλυφθεί από την πρώτη κιόλας αγωνιστική αρκεί να παρουσιάσει το συμπαγές σύνολο που είχε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Μουδιασμένο ξεκίνημα

Ομάδα με καλή άμυνα, αλλά προβληματική επίθεση παρουσίασε ο Φερνάντο Σάντος στα πρώτα ματς της χρονιάς. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο γνώρισε έναν απρόσμενο αποκλεισμό στο Europa League από την Χέρενφεν, δείγμα της αρχικής αποδιοργάνωσης που υπήρχε. Στην Ελλάδα βέβαια τα πήγαινε καλύτερα αφού στην Τούμπα έπαιρνε τις νίκες που ήθελε, με τις εκτός έδρας αναμετρήσεις να αποτελούν τροχοπέδη στις βλέψεις του για κάτι καλό. Η ήττα από τον Ολυμπιακό την 4η αγωνιστική έφερε μουρμούρες στην ομάδα, οι οποίες έγιναν εντονότερες μετά το 2-1 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.





Αλλαγή κλίματος

Η δυσπιστία προς την ομάδα γινόταν ολοένα και εντονότερη, με αποτέλεσμα να έχει γίνει επιτακτική μια μεγάλη νίκη ώστε να αλλάξει το κλίμα. Αυτή ήρθε τελικά, με τον πλέον εμφατικό τρόπο και κόντρα στον ιδανικότερο αντίπαλο. Το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής και η ευρεία νίκη με 4-1 με τον Άρη αποτέλεσε το συγχωροχάρτι για τους παίκτες από τους οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά», αλλά και το έναυσμα για κάτι καλύτερο. Η ήττα βέβαια την αμέσως επόμενη αγωνιστική από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ δεν μετρίασε κάπως το πρόσχαρο κλίμα, όμως η ομάδα είχε πλέον υψηλή αυτοπεποίθηση



Σερί πρωταθλητή

Αν το πρωτάθλημα Ελλάδας ακολουθούσε το Αργεντίνικο σύστημα διεξαγωγής, ο ΠΑΟΚ θα ήταν ο πρωταθλητής στο Κλαουσούρα. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε το δεύτερο γύρο όντας 10 βαθμούς πίσω από την κορυφή, αλλά από το διπλό στην έδρα του Εργοτέλη (2-0) τη 15η αγωνιστική δημιούργησε ένα σερί έξι νικών, εν μέσω του οποίου άλωσε το «Καραϊσκάκη» (19η αγωνιστική). Τη φόρα του έκοψε προς στιγμήν ο Ηρακλής (1-1 στο Καυτατζόγλειο), όμως οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν το αήττητό τους μέχρι και την 25η αγωνιστική, επικρατώντας μάλιστα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με σκορ 2-1 και μπαίνοντας γερά στο κόλπο του πρωταθλήματος.





«Έσβησε» στο τέλος

Όλη η χρονιά πλέον περνούσε από το «Κλεάνθης Βικελίδης», αφού με διπλό επί του «αιωνίου» ο ΠΑΟΚ γινόταν αμέσως το φαβορί για τον τίτλο. Οι «κίτρινοι» ωστόσο του έκοψαν τα φτερά αφού το 2-0 έμοιαζε καταδικαστικό στην προσπάθεια του «Δικεφάλου του Βορρά». Η απογοήτευση των ποδοσφαιριστών του Σάντος φάνηκε ξεκάθαρα στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» στην Τούμπα, όπου η νίκη της ΑΕΚ έβαλε ουσιαστικά ταφόπλακα στα όνειρα του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Παράλληλα όμως οι Θεσσαλονικείς έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν έναν άλλον τίτλο, αφού στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας αποκλείσθηκαν σε νοκ άουτ από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, γνωρίζοντας μάλιστα την ήττα με το βαρύ 4-0. Οι νίκες στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος απλώς διατήρησαν τη διαφορά από τον Άρη και το μείον ένα από τον Ολυμπιακό ενόψει πλέι οφ. Το πρόγραμμα των αγώνων κατάταξης είναι ίσως το δυσκολότερο και το τελευταίο ματς και πάλι εκτός έδρας στον Άρη είναι πιθανόν να καθορίσει και πάλι το μέλλον την ομάδας.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x