Λάμπρος Γκαραγκάνης

Η προετοιμασία μεγάλο στοίχημα του Νιόπλια!

www.sport-fm.gr

Έρχεται η φιέστα της Κυριακής και από την επόμενη Δευτέρα θα μπουν οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό στη διαδικασία οργάνωσης για τη νέα σεζόν. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ των νταμπλούχων Ελλάδας, ο Νίκος Νιόπλιας με το επιτελείο του θα συνεχίσουν, τουλάχιστον, και τη νέα χρόνια. Μέχρι, όμως, την επισημοποίηση και ανακοίνωση της επέκτασης συμβολαίου του Έλληνα τεχνικού, οφείλουμε να μιλάμε με «αν».

Αν, λοιπόν, ο Νιόπλιας μείνει οι απαιτήσεις προς αυτόν και οι υποχρεώσεις του θα είναι σαφώς μεγαλύτερες σε σχέση με φέτος. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμάμε το βάρος που είχε η αποστολή του τη χρονιά που τελείωσε. Απλά, τη νέα σεζόν θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, με την ομάδα απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, απαλλαγμένη από το φετινό άγχος των τίτλων και μ΄ένα ρόστερ, μάλλον, αντάξιο, ίσως και καλύτερο, του υπάρχοντος.

Ο Χενκ Τεν Κάτε σε λιγοστούς ήταν συμπαθείς στη θητεία του. Ωστόσο ένα-δύο θετικά που πρόσφερε στο κλαμπ, πρέπει να τα αναγνωρίσουμε. Η επιθετική φιλοσοφία είναι το ένα και μάλιστα, με πολύ ορθολογικό τρόπο και όχι «χύμα στο κύμα», όπως ήταν πριν από αυτόν το σύστημα. Κλασσικός Ολλανδός και άριστος γνώστης της επιθετικής φιλοσοφίας, την εμφύσησε με τρόπο που «απορροφήθηκε» από τον Παναθηναϊκό. Δεύτερο συν του Τεν Κάτε και του επιτελείου του είναι ο τρόπος που εκγύμνασε τους παίκτες στην προετοιμασία.

Το «τριφύλλι» όταν οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, έσκαγαν στο 60΄, μπορούσε να παίξει και τρίτο ημίχρονο! Ο Νιόπλιας βρήκε γυμνασμένους παίκτες, με άριστη φυσική κατάσταση. Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν η κατάσταση των ποδοσφαιριστών της αθηναϊκής ομάδας ήταν όπως μετά την αποχώρηση του Χανς Μπάκε, για παράδειγμα. Αυτό θα είναι και το μεγάλο του στοίχημα, εφόσον παραμείνει.

Να προετοιμάσει μία ομάδα με απαιτήσεις, με υποχρεώσεις σε μία χρονιά με μεγάλη σειρά αγώνων, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Προσωπικά φαντάζομαι πως απαλλαγμένος από το άγχος που τον διακατέχει, αφού θα έχει μείνει στο σύλλογο, θα είναι και «μυημένος» στην κριτική που θα δεχθεί σε ενδεχόμενες «στραβές». Γιατί, φέτος, η κριτική που δέχθηκε ήταν επιεικώς αστεία και αντιστρόφως ανάλογη με τον τρόπο που την αντιμετώπισε.

Ενώ ήταν στο απυρόβλητο, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, είχε και έχει στο μυαλό του πως βαλλόταν από παντού, κάτι που το έβγαλε σε ακατάλληλες στιγμές (χαράς και πανηγυρισμών). Μετά από Ηρακλή για το πρωτάθλημα και Άρη για το Κύπελλο!! Αυτά που πρέπει, πάντως, να έχει ο Νιόπλιας για να κάνει σωστά τη δουλειά του είναι η διοικητική σταθερότητα που φέτος υπήρχε, τη στήριξη που κάθε εργαζόμενος δικαιούται στη δουλειά του και ένα δυναμικό άξιο και καλύτερο του φετινού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x