Βόλεϊ

Έρχεται και το έκτο!

Το σημαντικότερο βήμα για την κατάκτηση του έκτου συνεχόμενου πρωταθλήματος της Α1 βόλλεϊ γυναικών έκανε ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτριες του Τάκη Φλώρου φιλοξένησαν τον Ολυμπιακό σε ένα κατάμεστο Μετς, επικράτησαν με 3-1 σετ και έκαναν το 2-0 στη σειρά των φετινών τελικών του πρωταθλήματος.

Το σημαντικότερο βήμα για την κατάκτηση του έκτου συνεχόμενου πρωταθλήματος της Α1 βόλλεϊ γυναικών έκανε ο Παναθηναϊκός.

Οι παίκτριες του Τάκη Φλώρου φιλοξένησαν τον Ολυμπιακό σε ένα κατάμεστο Μετς, επικράτησαν με 3-1 σετ και έκαναν το 2-0 στη σειρά των φετινών τελικών του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκες» προσπάθησαν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να δυσκολέψουν τις παίκτριες του Παναθηναϊκού. Έλειπε ο επιθετικός πλουραλισμός από την ομάδα του Γιάννη Νικολάκη, της οποίας οι περισσότερες προσπάθειες εκδηλώθηκαν από την Ελένα Κόλεβα. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, αφού κατάφερε να κόψει το ρυθμό της πιο δραστήριας παίκτριας των ερυθρόλευκων», μετέτρεψε σε εύκολο το έργο του. Σε μεγάλη μέρα βρέθηκε η Τομάσεβιτς, όπως επίσης και η Μόλναρ, ενώ η Ρούξι Ντουμιτρέσκου για ακόμη μία φορά «μίλησε» με την εμπειρία της στα πιο καίρια σημεία του αγώνα.

Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός(3-1)

Τα σετ: 25-22, 22-25, 25-18, 25-23


Το ματς:

1ο σετ, 25-25

Αποφασισμένες να πάρουν τον αέρα των «πρασίνων» μπήκαν οι παίκτριες του Γιάννη Νικολάκη στο πρώτο σετ, στο κατάμεστο από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, Μετς. Με την Έλενα Κόλεβα να σηκώνει στις πλάτες της το βάρος όλων των επιθέσεων των «ερυθρόλευκων», διατήρησαν ένα μικρό προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του σετ, μέχρι το σκορ να φτάσει στο 14-16.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, οι «πράσινες» ξύπνησαν. Βρήκαν απαντήσεις στη μονοδιάστατη επίθεση των φιλοξενούμενων, δίνοντας παραπάνω προσοχή στο μπλοκ της Κόλεβα(η οποία είχε μείνει απόδυνάμεις) και πέρασαν μπροστά. Η κακή υποδοχή των «ερυθρόλευκων», τα καλά σέρβις των γηπεδούχων και οι πόντοι που πέτυχε σε η Ρούξι Ντουμιτρέσκου στα πιο καίρια σημεία, έδωσαν το πρώτο σετ στον Παναθηναϊκό.

2ο σετ, 22-25

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο σετ δεν είχε περιθώρια να κάνει τα ίδια λάθη. Μπήκε από την αρχή πιο δυνατά από τον Παναθηναϊκό και με την Τένεβα να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός(όπως και στο πρώτο σετ) ξύπνησε όταν οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν στους 16 πόντους. Σε εκείνο το σημείο έκαναν ένα ανεπανάληπτο “come back”. Οι «πράσινες», όχι μόνο κατάφεραν να κάνουν το 16-16 από το 12-16, αλλά προηγήθηκαν κιόλας δύο φορές με την Τομάσεβιτς. Οι «ερυθρόλευκες», όμως, ήταν πιο συγκεντρωμένες και κατέκτησαν το σετ, κάνοντας το «1-1». Στο συγκεκριμένο σετ, πάντως, οι δύο ομάδες προσέφεραν εξαιρετικό θέαμα, ανάλογο του μεγέθους τους.

3ο σετ, 25-18

Οι παίκτριες του Τάκη Φλώρου, στο τρίτο σετ, έδειξαν τα δόντια τους στις αντιπάλους τους. Μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο συγκεντρωμένες και αποφασισμένες να μην αφήσουν τις «ερυθρόλευκες» να πάρουν ανάσα. Με το «καλημέρα» πήραν προβάδισμα τεσσάρων πόντων(8-4), κάτι που δεν είχαν ξανακάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Τομάσεβιτς, Χατζηνίκου και η συνήθης ύποπτη, Ντουμιτρέσκου, δεν σταμάτησαν να «πυροβολούν» τις παίκτριες του Ολυμπιακού, οι οποίες έμοιαζαν σαν να μην μπήκαν ποτέ στο ταραφλέξ του Μετς στο τρίτο σετ.

4ο σετ, 25-23

Το μοναδικό σετ που σε ορισμένα σημεία του έμοιαζε με θρίλερ. Σε παρόμοιες καταστάσεις, οι έδρες παίζουν καθοριστικό ρόλο. Ο παλμός της εξέδρας αλλά και η εμπειρία ορισμένων παικτριών του Παναθηναϊκού έκαναν τη διαφορά. Η Ντουμιτρέσκου με μπλοκ «έδωσε» τον τελευταίο πόντο στον Παναθηναϊκό, δίνοντας το έναυσμα για να ακολουθήσουν οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στις εξέδρες του Μετς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τ. Φλώρος): Κουτουξίδου 1π. (1 άσος, 0/3 επ.), Ντουμιτρέσκου 19 (1 άσος, 14/30επ., 5 μπλοκ), Μόλναρ 18 (1 άσος, 16/40 επ., 38% υπ., 1 μπλοκ), Τομάσεβιτς 9 (3 άσοι, 5/14επ., 47% υπ., 1 μπλοκ), Τζανακάκη 7 (1 άσος, 4/9 επ., 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 11 (9/13 επ., 2 μπλοκ), Μυλωνά (λ- 71%) / Παπαγεωργίου 1, Χατζηνίκου 3 (1/1 επ., 2 μπλοκ), Σαπαρέφσκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ. Νικολάκης): Μουλστεΐνοβα 2π.(2/4 επ.), Τένεβα 14 (1 άσος, 11/28 επ., 50% υπ., 2 μπλοκ), Κόλεβα 31 (1 άσος, 30/49 επ.), Χαντάβα 17 (1 άσος, 12/27 επ., 35% υπ., 4 μπλοκ), Νικολαΐδου 2 (1/9 επ., 1 μπλοκ), Νικούλη 5 (4/7 επ., 1 μπλοκ), Βλάχου (λ- 70% υπ.) / Χούντα.

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x