Ευρώπη

Ρίβερς: «Όπως το 1997»

«Θέλω να ξαναδώ τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης». Αυτή ήταν η ευχή του Ντέιβιντ Ρίβερς ενόψει του Φάιναλ Φορ που θα γίνει στο Παρίσι. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ που οδήγησε τους «ερυθρολεύκους» στην κορυφή της Ευρώπης το 1997 μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και ευχήθηκε η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη να καταφέρει να κατακτήσει την Ευρωλίγκα.

«Θέλω να ξαναδώ τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης». Αυτή ήταν η ευχή του Ντέιβιντ Ρίβερς ενόψει του Φάιναλ Φορ που θα γίνει στο Παρίσι. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ που οδήγησε τους «ερυθρολεύκους» στην κορυφή της Ευρώπης το 1997 μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και ευχήθηκε η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη να καταφέρει να κατακτήσει την Ευρωλίγκα.

Οι αναμνήσεις του 45χρονου Αμερικανού είναι μόνο ευχάριστες από το Φάιναλ Φορ της Ρώμης. «Τι να πρωτοθυμηθώ από εκείνες τις ημέρες» είπε αρχικά ο Ρίβερς και στη συνέχεια άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων. «Ήταν μια καταπληκτική σεζόν για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα ήταν εκπληκτική, οι προπονητές μας εξαιρετικοί και ο κόσμος φανταστικός. Μακράν ο καλύτερος της Ευρώπης. Είχαμε το τέλειο πακέτο και έτσι καταφέραμε να κατακτήσουμε το ευρωπαϊκό. Ήταν κάτι μοναδικό για όλους μας και δεν πρόκειται να το ξεχάσω όσα χρόνια και αν περάσουν». Η αλήθεια είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ξεκινήσει καλά εκείνη τη σεζόν, αλλά τα πάντα άλλαξαν όταν «καταλάβαμε ποιες ήταν οι δυνάμεις μας. Τι πραγματικά μπορούσαμε να καταφέρουμε ως ομάδα. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας και όλοι μαζί φτάσαμε σε αυτόν τον μεγάλο θρίαμβο. Το πιο σημαντικό στη ζωή, είναι να πιστεύεις στους στόχους που βάζεις. Εμείς πιστέψαμε πως μπορούσαμε να τα καταφέρουμε και πήραμε και τους τρεις τίτλους που διεκδικήσαμε».

Όσο για το τι περιμένει να δει στο επικείμενο Φάιναλ Φορ του Παρισιού, ο «Ποταμιάνος» παραδέχθηκε πως «ο Ολυμπιακός θα έχει δύσκολο έργο. Όχι στον ημιτελικό, γιατί εκεί περιμένω πως θα περάσει σχετικά εύκολα την Παρτιζάν, αλλά στον τελικό τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Δεν ξέρω ποια από τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Μπαρτσελόνα θα βρεθεί απέναντι του, αλλά όποια από τις δύο ομάδες και αν είναι, θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή ο Ολυμπιακός».

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς εκτιμά πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να φτάσει στον τίτλο μόνο «αν οι γκαρντ της ομάδας κάνουν το τέλειο παιχνίδι. Θα πρέπει τουλάχιστον 7-8 παίκτες του Ολυμπιακού να πιάσουν καλή απόδοση στον τελικό για να κατακτήσει τελικά η ομάδα το τρόπαιο. Διαφορετικά θα είναι πολύ δύσκολο. Όσοι τελικά αγωνιστούν θα πρέπει να παίξουν με φοβερό πάθος. Να δείξουν πως το θέλουν περισσότερο από τους αντιπάλους τους, όποιοι και αν είναι αυτοί. Επίσης περιμένω να δω τον Τζος Τσίλντρες να κάνει τη διαφορά. Είναι ένας παίκτης “κλειδί” για εμένα και η απόδοση του θα κρίνει πολλά. Αν μπουν δυνατά οι παίκτες του Ολυμπιακού και δείξουν πως είναι καλύτεροι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Εύχομαι να ζήσουν ό, τι και εμείς το 1997».

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ δεν εγκατέλειψε ποτέ το μπάσκετ και όπως τόνισε «δεν πρόκειται το κάνω ποτέ. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Τώρα είμαι στέλεχος εταιρίας που ασχολείται με το μπάσκετ και διοργανώνει καμπ για μικρά παιδιά. Πάντα θα είμαι δίπλα στο μπάσκετ». Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πέρασε τέσσερα χρόνια από το ΝΒΑ και ήταν λογικό να του ζητηθεί η γνώμη του για την εξέλιξη των φετινών πλέι οφ. «Στα πλέι οφ τα πάντα αλλάζουν. Ό,τι και αν έχουν δείξει οι ομάδες στην κανονική περίοδο, όλα αλλάζουν στα πλέι οφ. Είδατε τι έγινε με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Αν θα έπρεπε να προβλέψω ποιες ομάδες θα φτάσουν στον τελικό, αυτές θα ήταν οι Κλίβελαντ Καβαλίερς και οι Λος Άντζελες Λέικερς. Δηλαδή το δίδυμο που δεν είδαμε πέρσι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x