Πόλο

Με το δεξί η Εθνική

Ιδανικά ξεκίνησε την πορεία της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική Ελλάδας στο πόλο ανδρών. Η «Γαλανόλευκη» επικράτησε 11-5 της ΠΓΔΜ στο δημοτικό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας Βόλου, στην πρεμιέρα του δεύτερου ομίλου της διοργάνωσης. «Κάναμε πολλή δουλειά για να κερδίσουμε» δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάσος Δούμπας.

Ιδανικά ξεκίνησε την πορεία της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική Ελλάδας στο πόλο ανδρών. Η «Γαλανόλευκη» επικράτησε 11-5 της ΠΓΔΜ στο δημοτικό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας Βόλου, στην πρεμιέρα του δεύτερου ομίλου της διοργάνωσης. «Κάναμε πολλή δουλειά για να κερδίσουμε μία έμπειρη αντίπαλο» δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάσος Δούμπας.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 7-3, 8-4, 11-5

Στον άλλο αγώνα της πρώτης ημέρας, η Γαλλία επιβλήθηκε της Σλοβενίας με 12-6.

Ελλάδα (Δούμπας): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης, Παπαδόγκωνας, Μιράλης, Δελακάς 1, Φουντούλης Ι. 2, Αφρουδάκης Χρ., Ντόσκας 4, Μουρίκης Κ 3., Μιτελούδης, Γούνας, Κολόμβος 1, Φλέγκας

2/8 π/π, 1/1 πέναλτι

Σκόπια (Νόνκοβιτς): Πέρσινιτς, Ρατσούνιτσα, Βουκσάνοβιτς, Κρστόνοσιτς 1, Μπόνσασιτς, Κρέκοβιτς, Ντέλας, Μπρίκιτς 2, Μιλάνοβιτς, Λάτκοβιτς, Πέτροβιτς 1, Μπένιτς 1, Ντιμόφσκι

2/5 π/π, 0/1 πέναλτι (Τσαλκάνης)

Διαιτητές: Ματάκε(Ρουμανία), Αμπντριζιάκοφ (Ρωσία)

Βαθμολογία

1. Γαλλία 12-6 3
-. ΕΛΛΑΔΑ 11-5 3
3. Σκόπια 5-11 0
4. Σλοβενία 6-12 0


Δούμπας: «Μπορούμε πολλά παραπάνω»

Ευχαριστημένος από την καλή εμφάνιση και την ευρεία νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στην εθνική ομάδα της ΠΓΔΜ.

«Φαίνεται μια εύκολη νίκη, αλλά έπρεπε να κάνουμε πολλή δουλειά για να φτάσουμε σε αυτή. Μπορούμε πολλά παραπάνω από μια τέτοια εμφάνιση. Θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό. Έχουμε μια νέα ομάδα και ο ενθουσιασμός είναι ένα από τα “όπλα” μας. Το ματς το καθαρίσαμε από το πρώτο 8λεπτο».

Αναφερόμενος στην επόμενη αναμέτρηση με τη Γαλλία πρόσθεσε: «Είναι μια έμπειρη αντίπαλος. Δεν υποτιμούμε κανέναν, αλλά αν εμείς έχουμε καλή απόδοση δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα».


Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x