Άρης Ασβεστάς

Κολύμπι σε μια κουταλιά νερό…

www.sport-fm.gr

Ο θαυμαστός κόσμος του ποδοσφαίρου μας δεν μας αφήνει σχεδόν ποτέ να πλήξουμε. Εκείνοι που διαχρονικά το διοικούν, κολυμπούν μονίμως σε μια κουταλιά νερό, μέσα στην οποία πνίγονται τις περισσότερες φορές.

Κλασσικό παράδειγμα, οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις της Πέμπτης ώστε να αποφασιστεί ποια αγωνιστική των πλέι οφ θα διεξαχθεί την Κυριακή 9/5. Οι σαχλο-τσακωμοί για παρόμοιου τύπου ζητήματα, γίνονται για δύο λόγους: Πρώτον, για τα μικρο-συμφέροντα των ομάδων που είναι συχνά ελάχιστης σημασίας. Δεύτερον, επειδή δεν υπάρχουν κανονισμοί!

Την Πέμπτη υπήρξε ένας συνδυασμός και των δύο. Ο Ολυμπιακός και ο Άρης ήθελαν να διεξαχθεί πρώτα η 4η αγωνιστική για εμπορικούς λόγους (να παίξουν πρώτα εντός έδρας ώστε να γεμίσουν τα γήπεδα τους), για αγωνιστικούς λόγους (παίζοντας πρώτα εντός, αυξάνουν τις πιθανότητες για νίκη ώστε να ξεφύγουν στη βαθμολογία) και για άλλους, όπως η κούραση από τα συνεχή ταξίδια λόγω των αναβολών κλπ.

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ήθελαν να διεξαχθεί πρώτα η 3η αγωνιστική για τους ίδιους πάνω-κάτω λόγους και για έναν επιπλέον: να μην περάσει η άποψη του Ολυμπιακού (έτσι απλά).

Αυτά είναι τα μικρο-συμφέροντα των ομάδων, αλλά το θέμα του κανονισμού είναι σπουδαιότερο. Ένας κανονισμός τρύπιος από παντού, γεμάτος κενά και παράθυρα. Διατάξεις που είτε σου προσφέρουν την ευχέρεια να τις ερμηνεύεις κατά το δοκούν, είτε που… απουσιάζουν πλήρως! Δηλαδή, λαμβάνουν χώρα παραβάσεις ή προκύπτουν ζητήματα, για τα οποία δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη.

Για το επίμαχο θέμα, λόγου χάρη, ο ΚΑΠ δεν είναι σαφής για το πότε ορίζεται η αγωνιστική η οποία έχει προηγουμένως αναβληθεί για λόγους ανωτέρας βίας. Υπάρχει μόνο το άρθρο που αναφέρει πως ο αγώνας που αναβάλλεται, διεξάγεται εντός 15 ημερών. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για το τι γίνεται σε περίπτωση αναβολής ολόκληρης αγωνιστικής. Ειπώθηκε πως έχει παρθεί απόφαση να διεξάγονται τα αναβληθέντα στην πρώτη διαθέσιμη Τετάρτη. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχε διαθέσιμη Τετάρτη.

Ας μην το κουράζουμε, όμως. Αυτά τα θέματα δεν θα λυθούν ποτέ. Κοινό συμφέρον, άλλωστε δεν υπάρχει. Μόνο ατομικό. Ή μάλλον, υπάρχει κοινό συμφέρον: Όταν θέλουν να πουν «όχι» στις βαριές καμπάνες που προτείνονται για του χρόνου από την ΕΠΟ και τη ΓΓΑ. Εκεί η συσπείρωση των ΠΑΕ χτυπάει κόκκινο…

Υ.Γ: Δεν πέρασαν ούτε 48 ώρες από τη στιγμή που γράψαμε από αυτήν εδώ τη στήλη πως η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ… ξέχασε να τιμωρήσει την Καβάλα και τον Άρη για το «μακελειό» στο μεταξύ τους παιχνίδι για το Κύπελλο. Την Παρασκευή, ο αθλητικός δικαστής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ανακοίνωσε πως τους επιβάλλει πρόστιμο 35.000 ευρώ.
Η απόφαση αυτή μπορεί εκληφθεί και ως κοινωνική προσφορά από μέρους της πειθαρχικής. Διότι, στους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, έχουμε –όσο τίποτε άλλο- ανάγκη να χαμογελάμε. Και με την απόφαση αυτή, ξεράθηκε όλη η Ελλάδα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x