Stoiximan Super League

«Λίγοι και ποιοτικοί»

Μετρημένες μεταγραφές θα κάνει ο Παναθηναϊκός το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως δήλωσε ο Κώστας Αντωνίου στην «Καθημερινή της Κυριακής». Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού» τόνισε ότι με τα τωρινά δεδομένα θα γίνουν λίγες αλλά ποιοτικές κινήσεις. «Ο Παναθηναϊκός θα δράσει λογικά...», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μετρημένες μεταγραφές θα κάνει ο Παναθηναϊκός το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως δήλωσε ο Κώστας Αντωνίου στην «Καθημερινή της Κυριακής». Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού» τόνισε ότι με τα τωρινά δεδομένα θα γίνουν λίγες αλλά ποιοτικές κινήσεις.

«Ο Παναθηναϊκός θα δράσει λογικά, κάνοντας ένα μίνιμουμ κινήσεων. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλά πράγματα», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Αν προσθέτουμε κάθε χρόνο 1-2 παίκτες μεγάλης κλάσης, με την παράλληλη αξιοποίηση των υποδομών μας, τα επόμενα 2-3 χρόνια θα είναι πολύ καλά».

Σε εποχή κρίσης βλέπεις τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει τις μεγάλες επενδύσεις ή θα μαζευτεί για να μη βρεθεί εκτεθειμένος;

«Εχω επεξεργαστεί όλα τα σενάρια. Η απόφαση ανήκει στους μεγαλομετόχους. Εξαρτάται τι ομάδα θέλουν. Μια ομάδα στην οποία θα βάζουν συνεχώς χρήματα ή μια ομάδα αυτοδύναμη οικονομικά; Μείνω ή φύγω, πρέπει να είμαι έτοιμος να δώσω την έκθεση, τον απολογισμό μου, τις προτάσεις μου για το μέλλον».

Αν και είναι αρχές Μαΐου, έχουν ήδη γραφτεί 40 ονόματα. Δεν είναι τρελό;

«Υπάρχει μια υπερβολή, αλλά μας ακολουθεί καλή φήμη και οι μάνατζερ θέλουν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον μας. Η φήμη που έχουμε από τα πρωτοσέλιδα σε Γαλλία, Αγγλία και Βραζιλία δεν αποτιμάται. Τα περισσότερα ονόματα σ’ αυτή τη λογική πατάνε. Με μερικούς έχουμε προχωρήσει, αλλά περιμένουμε τις εξελίξεις και όλα είναι παγωμένα τώρα».

Θα περιμένετε το Μουντιάλ ή θέλετε γρήγορες κινήσεις;

«Ο Παναθηναϊκός θα δράσει λογικά, κάνοντας ένα μίνιμουμ κινήσεων. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλά πράγματα. Θέλω να έχει η ομάδα έξι με οκτώ παίκτες κλάσης, πλαισιωμένους από νέους διψασμένους και ανταγωνιστικούς, με τα ταλέντα από τις υποδομές να έρχονται από πίσω. Πρέπει ν' αξιοποιήσουμε τις υποδομές για να μειώσουμε τα έξοδα, χρησιμοποιώντας δικούς μας παίκτες, που αγαπούν πραγματικά την ομάδα. Αυτά τα δύο χρόνια σχηματίστηκε ένας αυτόνομος κύκλος και μπήκαν σημαντικές βάσεις. Ηρθαν αξιόλογοι παίκτες και φτιάξαμε ένα σούπερ ανταγωνιστικό σύνολο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Αν προσθέτουμε κάθε χρόνο 1-2 παίκτες μεγάλης κλάσης, με την παράλληλη αξιοποίηση των υποδομών μας, τα επόμενα 2-3 χρόνια θα είναι πολύ καλά. Πρέπει όλοι να δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Να γίνει ο Παναθηναϊκός πιο δυνατός και να υποστηρίζει τα πρόσωπα και τις επιλογές του. Δεν οδηγεί πουθενά το να συνεχίσουν όλοι, ο πρόεδρος, ο τεχνικός διευθυντής, ο προπονητής και οι παίκτες να λειτουργούν υπό πίεση. Πρέπει να αγαπήσουμε την ομάδα ακόμα και με τα λάθη της».

Στη συνέχεια, ο Αντωνίου μίλησε για τη συνεργασία του με τον πρόεδρο Νικόλα Πατέρα: «Εχω χτίσει εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο. Με άκουγε και με στήριζε πάντα, ακόμα και στα λάθη μου. Νιώθω πολύ καλά και έτσι θα νιώθω είτε μείνω είτε όχι». Όσον αφορά τον Νίκο Νιόπλια, επανέλαβε: «Εχει δικαιώσει την επιλογή του. Αξίζει να συνεχίσει κι αυτή θα είναι η εισήγησή μου, όταν κληθώ να την κάνω».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδιαφέρον για παίκτες του Παναθηναϊκού, απάντησε: «Ηδη έχουμε προτάσεις. Ας μην πούμε ονόματα, όμως, κι αρχίσουν τα σενάρια. Εγώ κάνω μόνο τις εισηγήσεις. Η στρατηγική ορίζεται από ψηλότερα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βγάλει παίκτες του σε καλύτερες ομάδες. Ο Τζιόλης μας έκανε καλό. Τους λέγαμε ότι είναι καλός παίκτης που δεν παίζει λόγω δυσαρμονίας με τον κόσμο και δυσπιστούσαν. Τώρα μου λένε από την Ιταλία πόσο δίκιο είχα».

Στην αυτοκριτική σου τι θα χρέωνες στον Αντωνίου;

«Κρίνοντας εκ των υστέρων, υπήρξαν κάποια λάθη στις επιλογές και στη λογική μας. Δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στο "φέρτε, φέρτε" που ακούγαμε συνεχώς. Αυτό ήταν το μεγάλο μου λάθος. Δεν θα έπαιρνα τώρα τόσους πολλούς παίκτες μαζεμένα. Οι επόμενες κινήσεις ήταν πιο μελετημένες, πιο σίγουρες».

Εχεις τη δίψα να συνεχίσεις;

«Η διετία ήταν πολύ δύσκολη. Αισθάνθηκα ότι αδικούμαι. Λένε ότι χάσαμε λεφτά σε μεταγραφές. Ο Ολυμπιακός δεν έχασε λεφτά; Οι μεταγραφές των άλλων πετυχαίνουν πάντα; Πρέπει να κοιτάς πού ήσουν και πού έφτασες».

Δεν απάντησες όμως. Εχεις την κάψα;

«Αυτή την κουβέντα θέλω να την κάνω με τους ανθρώπους που βρίσκονται πάνω από μένα. Εχω ξεκάθαρες σκέψεις, δεν έχω λόγους να ξαναπεράσω αυτή τη σκόπιμη πίεση. Ηταν ένα πρόβλημα που ξεκίνησε από συγκεκριμένους ανθρώπους των ΜΜΕ. Δίνει ένας ατζέντης ένα θέμα, η εφημερίδα το κάνει πρωτοσέλιδο και σε πιέζει μετά να το δικαιώσεις. Με εξοργίζει γιατί ποτέ δεν λειτούργησα έτσι. Ασφαλώς να γίνω στόχος κριτικής. Ξεχωρίζω, όμως, ποια κριτική είναι εμπαθής».

* Ο Μαρσέλο Μπορντόν βλέπει την έξοδο στη Σάλκε, αν κι έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο. Αυτό ανέφερε χθες η «Bild» για τον 34χρονο παίκτη, ο οποίος είναι στη λίστα του «τριφυλλιού» και τον θέλει πολύ ο Νιόπλιας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x