Stoiximan Super League

Τους κάνει πλάκα! (video)

Τι κι αν εξασφάλισε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ από την προηγούμενη αγωνιστική; Ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 και την ΑΕΚ διοργανώνοντας τη δική του φιέστα στην Τούμπα με τον κόσμο να γιορτάζει την φετινή εκπληκτική πορεία του «Δικεφάλου του βορρά». Το γκολ ο Μουσλίμοβιτς, μοιραίος ο Σκόκο που έχασε πέναλτι στο 0-0 και τώρα η «Ένωση» θέλει μόνο νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό για να πάρει τη δεύτερη θέση.

Τι κι αν εξασφάλισε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ από την προηγούμενη αγωνιστική; Ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 και την ΑΕΚ διοργανώνοντας τη δική του φιέστα στην Τούμπα, με τον κόσμο να γιορτάζει την φετινή εκπληκτική πορεία του «Δικεφάλου του βορρά». Το γκολ ο Μουσλίμοβιτς, μοιραίος ο Σκόκο που έχασε πέναλτι στο 0-0 και τώρα η «Ένωση» θέλει μόνο νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό για να πάρει τη δεύτερη θέση.

Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν να πουν με αυτό τον τρόπο «ευχαριστώ» στον κόσμο. Δεν μπόρεσε να χαλάσει τη φιέστα των Θεσσαλονικέων η ΑΕΚ, που είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με το χτύπημα πέναλτι του Σκόκο, το οποίο εξουδετέρωσε ο Κρέσιτς. Η «Ένωση» δεν κατάφερε πέραν αυτής της φάσης να φανεί απειλητική και έτσι έμεινε στην τρίτη θέση, χάνοντας την ευκαιρία να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ.

Η βαθμολογία σε 5 αγώνες:

1. ΠΑΟΚ 16 β.
2. ΟΣΦΠ 8
3. ΑΕΚ 6
4. ΆΡΗΣ 5

Στους 16 βαθμούς στα πλέι οφ έφτασε ο ΠΑΟΚ, που "έπαιζε μόνος του" σε αυτή τη διαδικασία και μπορεί πλέον να σκέφτεται τους πιθανούς αντιπάλους του στα προκριματικά του Champions League.



Το ματς

Φιέστα και γιορτινή ατμόσφαιρα στις εξέδρες της Τούμπας, μέτριο θέαμα, πολλά νεύρα και κίτρινες κάρτες στον αγωνιστικό χώρο. Κανένας από τους δύο «δικεφάλους» δεν κατάφερε να… πετάξει ψηλότερα στο α' μέρος, με τους παίκτες των δύο ομάδων να μην μπορούν να βρουν κενούς χώρους, αφού το πρέσινγκ των αντιπάλων τους στο χώρο του κέντρου ήταν ασφυκτικό. Η ΑΕΚ φαινόταν να ελέγχει το ματς στο πρώτο τέταρτο, άλλωστε η «Ένωση» ήταν αυτή που είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Νευράκια…

Σε εκείνο το σημείο τρεις παίκτες των φιλοξενούμενων «κιτρινίστηκαν», αφού έχασαν προσωπικές μονομαχίες και κατέφυγαν σε σκληρά μαρκαρίσματα. Τη δόξα τους ζήλεψαν και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και αφού ισορρόπησαν το ματς, μπήκαν στο μπλοκάκι του διαιτητή. Ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, ελάχιστες, δηλαδή… η εξής μία: Σε ένα από τα γνωστά κόλπα στα στημένα, ο Λίνο από τα αριστερά σέντραρε και ο Βιεϊρίνια με κεφαλιά ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Σάχα. Αυτή η φάση στο 16’ θα μπορούσε να περικλείει όλη την ουσία του πρώτου μέρους, αν δεν υπήρχε ο Γιάχιτς. Με τα βαριά χαρτιά των δύο ομάδων (Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς, Βιεϊρίνια,Σκόκο, Νέμεθ, Τζεμπούρ) εξουδετερωμένα, ο Βόσνιος έγινε πρωταγωνιστής δύο φορές στο τέλος του 45λέπτου. Πρώτα με κεφαλιά μετά από κόρνερ, ανάγκασε τον Κρέσιτς να διώξει σε νέο κόρνερ και στις καθυστερήσεις δοκίμασε σουτ από τα τριάντα μέτρα, που πέρασε λίγο άουτ, προσφέροντας κάτι σε αυτήν τη μέτρια αναμέτρηση.

Άλλος φώναξε, άλλος το κέρδισε

Τρεις φορές ζήτησαν πέναλτι οι γηπεδούχοι, δίχως να συγκινήσουν τον κ. Κουκουλάκη. Στις δύο πρώτες δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια παράβαση, ενώ στην περίπτωση του 47’ ο Γεωργέας βρίσκει το πόδι του Βιεϊρίνια με το ριπλέι να μη δείχνει ξεκάθαρα, αν αυτό γίνεται εντός ή εκτός περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα, όμως ο διαιτητής δεν δίστασε να υποδείξει την «εσχάτη των ποινών» στην αντίπαλη περιοχή, θεωρώντας ότι ο Σνάουτσνερ ανέτρεψε τον Σκόκο. Ο ίδιος ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Κρέσιτς έδειξε ότι παρά το γεγονός ότι «ξεσκόνιζε» τον πάγκο όλη τη χρονιά, βρισκόταν σε καλή κατάσταση και απέκρουσε εντυπωσιακά.

Γκολάρα ο Μούσλι

Τρία λεπτά αργότερα ο Μουσλίμοβιτς «έβαλε φωτιά» στην Τούμπα, όταν με εντυπωσιακό βολ πλανέ μετά από σέντρα του Φωτάκη, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σάχα. Ο ΠΑΟΚ έτσι μπήκε μπροστά στο σκορ με 1-0 και οι οπαδοί του στις κερκίδες ονειρεύονταν τα προκριματικά του Champions League.

Ο Μπάγεβιτς προσπάθησε να κάνει την ΑΕΚ πιο επιθετική με την είσοδο του Μπλάνκο αντί του Μάκου, αλλά το κλίμα –όπως και το σκορ- ήταν δύσκολο να ανατραπεί. Η αδυναμία των φιλοξενούμενων να απειλήσουν έδωσε την ευκαιρία στον Φερνάντο Σάντος να αντικαταστήσει Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς και Βιεϊρίνια, ώστε αυτοί να αποθεωθούν από τον κόσμο. Εκτός από τους ποδοσφαιριστές, οι φίλοι της ομάδας δεν ξέχασαν να αποδώσουν τα εύσημα και στον Πορτογάλο τεχνικό. Έτσι στην Τούμπα ακούστηκε η ιαχή «Φερνάντο Σάντος», σε ένα κάλεσμα του κόσμου στον «αρχιτέκτονα» της φετινής επιτυχίας, ώστε αυτός να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη.

Το φιλμ του αγώνα
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Σάντος): Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (84' Κουτσιανικούλης, Ίβιτς (73' Εντίνιο), Σνάουτσνερ, Μουσλίμοβιτς (71' Παπάζογλου).

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Λεονάρντο (59' Μαντούκα), Τζεμπούρ, Γιάχιτς, Μάκος (69' Μπλάνκο), Λαγός, Μανωλάς, Νέμεθ (77' Γκερέιρο), Γεωργέας, Σκόκο.

Διατητής: Μ.ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ. Βοηθοί: Γ.ΠΑΝΟΥ, Χ.ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x