Stoiximan Super League

«Ψήνει» Σκόκο και στόπερ

Εντείνει τις προσπάθειες απόκτησης του Νάτσο Σκόκο ο Παναθηναϊκός. Νέα διερευνητική επαφή, αλλά όχι ακόμη πρόταση στην ΑΕΚ για τον Αργεντινό. Τι γίνεται με στόπερ. Σήμερα ή αύριο το ραντεβού Βαρδινογιάννη-Πατέρα. Τι χρειάζονται οι «πράσινοι» για να σκαρφαλώσουν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. «Ο Παναθηναϊκός καλύπτει τον Γκοβού», ο μάνατζέρ του.

Εντείνει τις προσπάθειες απόκτησης του Νάτσο Σκόκο ο Παναθηναϊκός. Επίσημη πρόταση στην ΑΕΚ δεν έχει κατατεθεί (ακόμα), ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», προ ημερών έγινε μία ακόμη διερευνητική επαφή με την πλευρά του παίκτη. Οι «πράσινοι» δεν προτίθενται να προσφέρουν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά είναι διατεθειμένοι να δώσουν στην «Ένωση» κάποιον ποδοσφαιριστή σαν αντάλλαγμα, όχι όμως τον Αντώνη Πετρόπουλο.

Η υπόθεση Σκόκο βρίσκεται στην… αναμονή μέχρι τη συνάντηση των μετόχων και την οριοθέτηση του μεταγραφικού μπάτζετ. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα απόκτησης κεντρικού αμυντικού. Πιο εφικτός στόχος είναι ο Κάρλος Μαρτσένα, ο οποίος εκτιμάται πως μπορεί να αποκτηθεί με 1,5-2 εκατ. ευρώ από τη Βαλένθια, ενώ το ετήσιο κασέ του είναι 1,2 εκατ. ευρώ. Αντίθετα ο Μαρσέλο Μπορντόν με το βαρύ συμβόλαιο (2,2 εκατ. ευρώ) είναι πιθανό να μείνει στη Σάλκε, ενώ έχει εξαιρετική πρόταση από τη Ντιναμό Μόσχας. Σε ό,τι αφορά στον Βαγγέλη Μόρα, έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό, αλλά οι νταμπλούχοι δεν έχουν ασχοληθεί με την περίπτωσή του.

Η συνάντηση μεταξύ του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Νικόλα Πατέρα θα γίνει σήμερα ή αύριο (ενώ το ΔΣ πιθανότατα μετατίθεται για την άλλη εβδομάδα). Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως θα βρεθεί λύση, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να ζητεί να οριστεί ένα πλαφόν στο μεταγραφικό μπάτζετ και τον πρόεδρο να παραμένει στην προεδρία υπό τον όρο πως θα σταματήσει η εσωτερική αντιπολίτευση και πως θα έχει τη δυνατότητα να παίρνει εν λευκώ αποφάσεις.

Αναμονή για Ντέιβιντ

Από το αν θα εξασφαλίσει κοινοτικό διαβατήριο μέχρι το τέλος του μήνα θα εξαρτηθεί η επιστροφή του δανεικού στη Φλαμένγκο Ντέιβιντ. Ο νεαρός Βραζιλιάνος έχει κάνει καλές εμφανίσεις στη Βραζιλία, αλλά αν πιάνει θέση ξένου δεν θα ενταχθεί και πάλι στο δυναμικό των «πρασίνων».

Σε ό,τι αφορά το υπάρχον ρόστερ, ο μάνατζερ του Γκάμπριελ ενημερώθηκε πως ο πελάτης του δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν, ενώ αποχωρούν οι Σαλπιγγίδης και Δάρλας. Αντίθετα, με τον Γιόσου Σαριέγκι θα γίνει μία τελευταία επαφή για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ψάχνει δύο… αποκλεισμούς

Τον αποκλεισμό δύο από τις Σεβίλλης, Βέρντερ Βρέμης ή Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στον τρίτο προκριματικό γύρο ή στα πλέι οφ του Champions League χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να σκαρφαλώσει από το τρίτο στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας της διοργάνωσης εν όψει της κλήρωσης των ομίλων. Τα γκρουπ δυναμικότητας έχουν ως εξής:

Α’ Γκρουπ: Μπαρτσελόνα, Μαν. Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Άρσεναλ, Μπάγερν Μονάχου, Σεβίλλη (αν προκριθεί), Μίλαν, Ίντερ.
Β’ Γκρουπ: Λιόν, Βέρντερ Βρέμης (αν προκριθεί), Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα, Σαχτάρ, Μπενφίκα, Βαλένθια, Μαρσέιγ.
Γ’ Γκρουπ: Ζενίτ (αν προκριθεί), Παναθηναϊκός, Τότεναμ (αν προκριθεί), Ρέιντζερς, Άγιαξ (αν προκριθεί), Σάλκε, Βασιλεία (αν προκριθεί), Άντερλεχτ (αν προκριθεί).
Δ’ Γκρουπ: Κοπεγχάγη (αν προκριθεί), Σπαρτάκ Μόσχας, Χάποελ Τελ Αβίβ (αν προκριθεί), Σπάρτα Πράγας (αν προκριθεί), Τβέντε, Ρούμπιν Καζάν, Κλουζ, Μπούρσασπορ.

* Μετά το διήμερο ρεπό οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις ξεκινώντας προετοιμασία για το φιλικό με την Μπενφίκα στο Τορόντο την προσεχή Κυριακή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x